Rekuperácia - áno, či nie?

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ideme si nechat postavit montovany bungalov. Je potrebna rekuperacia?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sverdik:

@akamko tiez to tak mame a je to fakt rozdiel. Ke…
@sverdik a co to je ten co2 senzor? na co to sluzi konkretne?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od akamko:

CO₂ senzor dáva veľký zmysel, hlavne ak je človek…
@akamko @sverdik mozete prosim napisat typ senzoru?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@akamko @sverdik mozete prosim napisat typ senzor…
@cukrik25 tak riesi sa co2 a voc senzor. @myska45 to je taka mala sikovna vecicka, co sleduje, kolko "vydychaneho" vzduchu (teda oxidu uhliciteho) je v miestnosti. Ked zisti, ze je ho vela – napr. ked je doma vela ludi alebo sa dlho nevetrá – tak da vediet rekuperacii, nech pridá a poriadne prefukne cerstvy vzduch dnu.
Odpovedať

@cukrik25 tak riesi sa co2 a voc senzor. @myska45…
@sverdik no a teraz ten presny typ prosim
Odpovedať

@cukrik25 tak to mas pri kazdej rekuperacii ine..bud mas co2 NDIR alebo katalyticke a u voc potom MOS alebo PID..neviem ci ta zaujima teda konkretne toto, ale to si treba ked tak zistit u kazdeho predajcu/vyrobcu..
Odpovedať
Profilova fotka

@cukrik25 Ak ideš kupovať alebo už máš konkrétnu rekuperáciu vyhliadnutú, tak najlepšie fakt pozrieť technický list alebo sa priamo opýtať, čo tam dávajú. Nie všade je to úplne transparentne napísané.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od legasi:

@cukrik25 tak to mas pri kazdej rekuperacii ine..…
@legasi @akamko rekuperaciu uz mam, skor ma zaujima presný nazov snimacu, nieco overene, cenovo neuletene, technicke udaje si uz dohladam
Odpovedať
Profilova fotka

@legasi @akamko rekuperaciu uz mam, skor ma zauji…
@cukrik25 tak napríklad ja mám na Nilane VP 18 K WT ten CO2 senzor infračervený a VOC senzor ten typ MOS. Ale ono každá rekuperácia je kompatibilná s niečím iným si myslím, takže je dobré keď tak radšej kontaktovať výrobcu. To je najistejšie.
Odpovedať
Profilova fotka

@akamko @sverdik mozete prosim napisat typ senzor…
@cukrik25 Ja mám Siemens QPA2000. Je kompatibilná s väčšinou rekuperačných jednotiek.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@cukrik25 tak napríklad ja mám na Nilane VP 18 K …
@cukrik25 co sa tyka senzoru VOC tak od znacky Helios, konkretne model Helios KWL-VOC eC. A co sa tyka CO2 senzoru tak ten mas automaticky k rekuepracii. Teda aspon ja to tak mam. @akamko ale to ti meria len cisto CO2 a za tu cenu no neviem ci sa to oplati. a tak isto co sompozeral sa to da napojit len cisto AC/DC (externe), ziadna moznost usb alebo bateria 🤔
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od majkisper:

@cukrik25 co sa tyka senzoru VOC tak od znacky He…
to napájanie je pri niektorých modeloch trochu obmedzujúce, hlavne keď človek nechce ťahať ďalšie káble. tiež som sa pozeral po senzore, ktorý by išiel napojiť aspoň cez USB alebo mal baterku, ale nie je ich až tak veľa, čo sú zároveň presné aj spoľahlivé.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fasox:

to napájanie je pri niektorých modeloch trochu ob…
@fasox tak najlepsie by bolo keby si to das automaticky celu rekuperaciu aj so vsetkym spravit firme aby si nemusel riesit taketo veci ako tahanie kablov ci hladanie spravneho kompatibilneho senzora. to je take hop alebo trop.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od deciont:

@fasox tak najlepsie by bolo keby si to das autom…
@deciont myslel som, že by sa to dalo reálne zvládnuť aj svojpomocne. hľadám niečo rozumné bezdrôtové, čo by som vedel doplniť dodatočne bez zásahov do stien.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od katarinasifrova:

Ideme si nechat postavit montovany bungalov. Je p…
@katarinasifrova určite by som do toho nešla môj názor zbytočne vyhodené peniaze dnes je na trhu všetko možné a myslím že to všetko je pre ľudí len zle prvej ľudia nemali skoro nič a dožívali sa velkeho veku dnes mame všetko pohodlne všetko ovládame mobilom ľudia si už zvykli na pohodlie a všetko to len ľudom robí zle sa ľudia umierajú mladý čo je smutne nieje nad otvorené okno
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fasox:

@deciont myslel som, že by sa to dalo reálne zvlá…
@fasox myslieť znamená vieš čo 😅 môj muž bol tiež takýto hrr že on to spraví sám, veď nie je ľavý, ale nakoniec radšej od toho upustil pretože fakt keď chceš centrálnu a aktívnu rekuperáciu tak tam je tá montáž náročnejšia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od termoska11:

@katarinasifrova určite by som do toho nešla môj …
@termoska11 hej hlavne keď si alergik vtedy veru nie je nad otvorené okno 😀 alebo ešte cez leto kopa štípancov od komárov a plný strop mušiek čo stihli dovnútra ponalietavať za tých 5 minút čo človek otvoril aby vyvetral 🙈
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@termoska11 hej hlavne keď si alergik vtedy veru …
@janula_be a nie je to v noci hlucne? ja som napriklad taka, ze sa viem zobudit aj hmyz, ked preleti okolo mna 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od uhrovkova:

@janula_be a nie je to v noci hlucne? ja som napr…
@uhrovkova v noci na normalny vykon je vzduch pocut az ked mam ucho 10cm od vyustenia. 1m od vystenia nie je nic pocut. Ak ide rekuperacia na plny vykon tak to (v noci) pocut je avsak v noci sa plny vykon aj tak nepusta. Pri minimalnom vykone ie je nic pocut ani v bezprostrednej blizkosti ucha a vyustenia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janula_be:

@termoska11 hej hlavne keď si alergik vtedy veru …
@janula_be a načo sú sieťky na okna ? Dajte si rekuperáciu a potom budete písať prečo ste stále chorý a máte veľa zdravotných problémov pekný deň
Odpovedať

@katarinasifrova určite by som do toho nešla môj …
@termoska11 a v ktorom to období sa ľudia dožívali vysokého veku, ako dávno to bolo keď nebolo skoro nič? isto staré dobré časy. Toto sú také drísty že ma to až vytočilo... Tento argument prebil argumenty typu "viete, tehla je tehla"... idem si ja dať magnézium
Odpovedať
Načo je potom táto diskusia keď človek napíše názor čo si o tom mysli a idu ho tu ľudia zožrať
Odpovedať
Nikdy by som si to nedala ani keby mi to dal niekto zadarmo
Odpovedať

Načo je potom táto diskusia keď človek napíše náz…
@termoska11 nikto ťa nejde zožrať, len napíš kedy prvej sa dožívali ľudia väčšieho veku. Ani ti to nenútim samozrejme. Diskusia? možno na to, aby sa vyjadrili ľudia čo to majú alebo niečo k tomu vedia/ čítali, majú otázky. Písanie ja si myslím "podľa mňa je zem plochá" nieje už ani názor, ale totálna kravina. Samozrejme prehnané. Ale rovnako, "myslím že to všetko je pre ľudí len zle prvej ľudia nemali skoro nič a dožívali sa velkeho veku" kedy kedysi a aký je to veľký vek? 45 rokov? kedysi - v novodobých dejinách alebo počas faraónov? Vždy všetko so všetkým súvisí. Argument myslím si nieje argument. Kľudne poďme diskutovať na túto temu - vecne a budem rád, či dať alebo nedať rekuperáciu som riešil nedávno + mám aj pohľad z druhej strany, babka sa dožila cez 90 rokov, celý život drela, bývala v drevenici atď (dedo toľko šťastia nemal) ...
Odpovedať

Nikdy by som si to nedala ani keby mi to dal niek…
@termoska11 mozes byt pokojna, nikto ti to zadarmo davat nebude
Odpovedať
Profilova fotka

@janula_be a nie je to v noci hlucne? ja som napr…
@uhrovkova nie, ono ked mas tie filtre ciste a vsetko spravne nastavene tak ta nema preco v noci rekuperacia rusit. @termoska11 no tak ty si asi pozri rozdiel medzi rekuperaciou a klimou, lebo prave rekuperacia nie je zdraviu neprospena. Asi si to pleties :-)
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od stanlej:

@uhrovkova nie, ono ked mas tie filtre ciste a vs…
@stanlej vidis a co tak sledujem, tak vela ludi sa v dnesnej dobe skor rozhodne prave pre tu klimu.
Odpovedať
Profilova fotka

@stanlej vidis a co tak sledujem, tak vela ludi s…
@uhrovkova ano, tiez si to vsimam a popritom si vedia vzduch ochladit v pohode aj tou rekuperaciou 😉
Odpovedať
Profilova fotka

@uhrovkova ano, tiez si to vsimam a popritom si v…
@sverdik tak predpokladam, ze je to skor otazka financii 😊
Odpovedať
Profilova fotka

@sverdik tak predpokladam, ze je to skor otazka f…
@uhrovkova možno len na začiatku, ale nám napríklad dosť pomohol investičný voucher. Aj teraz sú v predaji do konca tohto roka a uplatniť sa dajú do konca septembra 2026.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan6872:

@uhrovkova možno len na začiatku, ale nám napríkl…
@jan6872 na to ma narok kazdy alebo?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?