Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@malase85 otvorim tuto temu :) ako do dopadlo aku… @shadowmilan No bohužiaľ praktické odskúšanie nemáme nakoľko sa ideme len teraz sťahovať a to do zimného obdobia. Ale vybrali sme možnosť iba tepelné čepadlo s ochladzovaním čiže sme neriešili klímu.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@shadowmilan Jednoznacne klima. V rekuperaci pre … @kejsix diki :) tiez nad tym tak uvazujem, ale zaujalo ma to ...Odpoveď na príspevok od islk:
Pokial sa chcete vyhnut klimatizacii, treba vzdy … @islk Môžeš mať aj pol metra izolácie a aj tak pri dlhšom horúcom počasí, ako bolo v lete sa dom prehreje. a čím lepšia izolácia, tym sa dlhšie vyvetrá naakumululované teplo, respekive cez noc sa ani nevyvetrá.Odpoveď na príspevok od islk:
Pokial sa chcete vyhnut klimatizacii, treba vzdy … @islk A aký hluk z klimatizácie? Cez deň chladím obývačku a klímu vôbec nevnímam. Pri zapnutom rádiu ani neviem že ide. Poobede zapnem aj v spálni a večer mám perfektne vychladený dom. Klimatizáciu vypnem a rekuperácia mi už teplotu udrží celú noc.Odpoveď na príspevok od rurer:
@islk Môžeš mať aj pol metra izolácie a aj tak pr… @rurer Suhlasim, tak sa zameraj aby to teplo dovnutra nepustil. 2mesiace cez 30C ja nemam problem, ine by bolo v Dubaji :-)Odpoveď na príspevok od rurer:
@islk Môžeš mať aj pol metra izolácie a aj tak pr… @rurer Tak to mas este fajn, poznam domy kde vali klimu skoro nonstop...tzv.low cost domy co byvaju pod strechou :-)Odpoveď na príspevok od islk:
@rurer Suhlasim, tak sa zameraj aby to teplo do… @islk To ako ho nevpustiš, keď 2 týždne okolo 30 °C a to bývam pod Tatrami. Stačí pri varení zapnuť rekuperáciu na plno a máš ho dnu. Zaspávať večer pri 25-26°C je utrpenie, keď si zvyknutý na 19°C. Klimatizácia to všetko vyrieší. To ešte 5 rokov dozadu som si tiež myslel, že klíma pri rekuperácií je nemysel. Mal som aj vodou chladený výmennik na sacom potrubý, ale to dokázalo za celý deň znížiť teplotu v dome max. o 2 °C.Odpoveď na príspevok od rurer:
@islk To ako ho nevpustiš, keď 2 týždne okolo 30 … @rurer Pre mna je idealna teplota 23degC na spanie, tiez nebyvam v betonovej dzungli ale pri lese takze nocne teploty su urcite prospesnejsie ako vo velkych mestach. Ja vecer a v noci maval kolo 24degC, cize stale pohoda. Klima mna zatial netrapi.., mozno bude o par rokov, ale to uz budem mat asi si stropne chladenie vodou zo studne. Chladis dom na 19st ? ked je vonku 34? ... to ako vonkajsie autobusove zastavy v Dubaji tam bolo 17.5stupna .... brrrOdpoveď na príspevok od islk:
@rurer Pre mna je idealna teplota 23degC na spa… @islk Nenapísal som, že chladím dom na 19 °C, ale že sme zvyknutý spať pri 19 °C Proste v spálni v zime nekúrime. A teraz v lete 27 v noci je neúnosne. Obývačku v lete schladím na 23 a spálňu na 20°C