Odpoveď na príspevok od marek746:
@luckapuc Netvrdil by som, že neskoro, ale asi bu… @marek746 hmm, asi ano. no ja len dufam, ze tym pravidelnym servisom sa tym porucham da vyhnut. 😅Odpoveď na príspevok od wewio:
@pastierik Nič nie je dokonalé. Ale samozrejme, ž… @wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude, kde bolo vyrobene, ake ma suciastky ci chladivo, nie?Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@wewio a co to ma s cenou? dolezitejsie asi bude,… @luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad nízka cena nezaujme, nech už sa jedná o čokoľvek. A pokiaľ sa jedná o tepelné čerpadlo, tak tam by som okamžite automaticky spozornel. Inak, dobrá firma ti náhradné diely zaobstará aj sama v prípade dákej poruchy, toto by som ja osobne teda sám riešiť isto nechcel.Odpoveď na príspevok od wewio:
@luckapuc By si sa čudovala 😅 Ale mňa napríklad n… @wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj Fenomis. O tepelko sa postarajú po každej stránke, a to aj v prípade náhradných dielov.Odpoveď na príspevok od pastierik:
@imiket tak to absolútne nie je 😁 ja osobne som t… @pastierik a preto tie tvoje nemecke znacky vyrabaju 70% produktov v cine, alebo im len lepia nalepky.. Bosch klima je midea, viesmann klima je gree, wolf zakladne tepelko je midea, immergas detto..Odpoveď na príspevok od hatpot:
@wewio Áno, to je fakt, takto to má napríklad aj … @hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu, že ako dlho sa ešte udržia "nad vodou", keďže jejich výsledky sú dosť biedne...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@hatpot V prípade Fenomis by som mal skôr obavu,… @frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istému - tieto čísla nie sú smerodajné a môžem ti povedať, že existuje veľmi veľa firiem, ktoré sa aj pri "zlých" číslach držia nad vodou niekoľko rokov. 😉 A ďalšia vec, keď niečo kupujem, v prvom rade ma zaujíma kvalita, a to, aké majú výsledky, je čisto problém firmy, ktorý mňa osobne nijako neovplyvní.Odpoveď na príspevok od hatpot:
@frantisekca Znova sa musím vyjadriť k tomu istém… @hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadlo? Lebo pri tržbách 67 000€ to znamená, že sa ich predá ročne počet spočitateľný na dvoch rukách, teda pár kusov. A pri celkových tržbách 300 000 za všetkých 5 rokov to je taktiež bezvýznamné číslo. Z tak malého finančného objemu si nedokážem predstaviť obstaranie vybavenia pre výrobu a už tobôž nie nejaký progres vo vlastnom vývoji. To je realita čísiel... Len mi nepíš, že tam väčšinou kupujú ľudia za hotovosť bez faktúry....Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@hatpot OK, takže koľko stojí to tepelné čerpadl… @frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani nebral do úvahy, lebo ma nemajú prečo zaujímať 😉 A jednak mne tiež funguje tepelko od nich už roky, takže všetko je v najlepšom poriadku. 😇Odpoveď na príspevok od wewio:
@frantisekca To sú čísla, ktoré by som jednak ani… @wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna skor budu zaujimat pri kupe tepelka. 🙂Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@wewio tak to je hlavne, to su veci, ktore aj mna… @luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať naň servis o aj 5-10 rokov, napríklad tak ako je to u plynových kotlov, kde aj dnes na 15 ročné kotly sú dostupné náhradné diely, sady tesnení atď. ...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať… @frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekonomickejsie vymenit ako ho opravovat a umelo drzat pri zivote, tak isto to bude i s dnesnymi predrazenymi TČ za 15r.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@frantisekca 15 rocny kotol bude lacnejsie a ekon… @rkorba Vymeniť 15 ročný kondenzačný kotol za nový napríklad kôli tesneniu, O-krúžkam?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať… @frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servisom mal byť problém aj o niekoľko rokov. 🙃 A nie všetky tepelká sú vyslovene predražené. Keď ti firma nacení/poradí napríklad tepelko so slabším výkonom, ktoré bude pre tvoj dom ideálne, tak nemusí stáť zrovna majland.Odpoveď na príspevok od marek746:
@frantisekca Nevidím dôvod, prečo by s tým servis… @marek746 No schválne, aké sú aktuálne ceny ? Na môj dom TS 4kW som mal pred rokom cenové ponuky so zásobníkom 210l 10K€ vrátane montáže po odrátaní dotácie. Akože ceny masaker.Odpoveď na príspevok od rkorba:
Čítam tú Samé bludy. Osobne by som sa vyhol tepel… @rkorba No a ešte k tomu pripočítaj ako veľké negatívum, že ťa spoločnosť je maličká, kusová výroba (nie malosériová, ale kusová) a ešte k tomu v červených číslach...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@luckapuc Skôr by ťa malo zaujímať, či budeš mať… @frantisekca tepelne cerpadlo nie je kotol, preto sme sa s manzelom rozhodli prave pre TC. kotly sa vo vseobecnosti castejsie kazia a taktiez si vyzaduju aj castejsie servisovanie ako tepelka. takze asi tolko k tomu.Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@frantisekca tepelne cerpadlo nie je kotol, preto… @luckapuc Daj zdroj štatistiky ktorá uvádza, že sa kotly vo všeobecnosti kazia a vyžadujú si servis častejšie ako TČ.Odpoveď na príspevok od purplesticks:
@marek746 No schválne, aké sú aktuálne ceny ? Na … @purplesticks Za TČ od Fenomisu som dal 7000€ aj nejaké drobné. Čiže ani čo sa ceny týka, absolútne som sa nesťažoval. 🙂Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rkorba No a ešte k tomu pripočítaj ako veľké ne… @frantisekca @rkorba Švagor mi ho poradil a jemu všetko funguje od začiatku. Porovnával si túto značku s inými TČ, a toto konkrétne vychádzalo cenovo ešte lepšie. Nehovoriac o tom, že používajú niektoré komponenty kvalitnejšie než konkurencia. Veľkí výrobcovia chŕlia výrobu TČ masovo a nezaujíma ich nič iné, iba zisk. Tak si kľudne také tepelko kúp a podpor ich zisk v Nemecku. ☺️Odpoveď na príspevok od marek746:
@purplesticks Za TČ od Fenomisu som dal 7000€ aj … @marek746 Takisto sú aj eco friendly, čo je za mňa len plus. A ja osobne som proste toho názoru, že radšej podporím slovenskú značku. Rovnako sa správam aj v hypermarketoch pri nákupe potravín, príde mi to logické.Odpoveď na príspevok od wewio:
@frantisekca @rkorba Švagor mi ho poradil a jemu… @wewio Istotne. Ale to čo som napísal stále platí, zrovna tak, že sú v červených číslach. Zaujímavé, že vieš o tom, že majú niektoré komponenty kvalitnejšie, než konkurencia. Vieš napísať ktoré? Veľký výrobcovia chrlia masovo, že ich zaujíma iba zisk? Fenomis taktiež zaujíma zisk. A je rozdiel predať napríklad 100 000 TC so ziskom 200€/ks a je rozdiel predať 100 čerpadiel so ziskom 200€/ks (z toho nepokryje ani svoje náklady....). Nehovoriac o tom, že je rozdiel kúpiť napr. 100 000 kompresorov a kúpiť ich 100, tam bude markantný rozdiel v cene nákupu. A čo sa týka cien, tie sú kde uvedené? Píšeš, že si kúpil ešte lacnejšie, než konkurencia? Môžeš postnúť fotku faktúry? Vieš, že sú aj iný "Slovenský" výrobcovia, kebyže niekto nechcel podporovať zahraničný trh? Žiaľ, komponenty pre TC si nijaký menší výrobca nevyrába sám, skladajú to z dovozových dielov... Takže aj tak si asi podporil Nemeckú, Čínsku ekonomiku.Odpoveď na príspevok od toky1:
@luckapuc Daj zdroj štatistiky ktorá uvádza, že s… @toky1 statistik mas, prosim pekne, habadej 😃 a su dostupne vsade mozne. a to ti dosvedci inak kazdy kurenar toto. 😅Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@toky1 statistik mas, prosim pekne, habadej 😃 a s… @luckapuc No každý jak každý. Ten čo sa mne stará o kotol vraví niečo iné. :-) Preto ma zaujíma nejaká konkrétna štatistika - ak vieš o nejakej dostupnej tak daj odkaz. Dík.Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@frantisekca tepelne cerpadlo nie je kotol, preto… @luckapuc Mimochodom ohľadom kazenia sa - mám kondenzačný kotol 13 rokov, servis ročne 80eur, revízia komína 25eur - jediné čo sa pokazilo bol priestorový termostat ktorý bol ale Honeywell a nie Viessman ako kotol. A teraz sa mi na kotli pokazil manometer, čo nejako neriešim pretože mám v systéme ešte ďalší. Servisák povedal že na najbližšiu kontrolu donesie nový a vymení ten pokazený - stojí pár šupov a je to pár minút roboty navyše.Odpoveď na príspevok od toky1:
@luckapuc Mimochodom ohľadom kazenia sa - mám kon… @toky1 V predošlom byte sme mali prietokový plynový kotol Viessman a pokazil sa 2 x počas 4 rokov. Raz to bola banalita nejaké čidlo opravené hneď ale druhy krát to bola riadiaca elektronika a to už bolo drahé + 4 dni bez kúrenia to už nebolo príliš OK. K téme netvrdím že neznačkové alebo menej overené značky nemajú kvalitné TČ ale je tam väčšia pravdepodobnosť že sa zákazník popáli. Viac ako cena ma zaujíma rýchlosť servisu a dostupnosť náhradných dielov a tiež stabilita spoločnosti. Každý má tie kritéria iné a nech sa podľa nich rozhodne, ale prosím netrvdte že práve to vaše je jedine správne riešenie a presvedčať ľudí lebo slovenské to je čo za argument? Skúste sa poobzerať doma od spotrebičov, elektroniku auto čo z toho je slovenské.Odpoveď na príspevok od toky1:
@luckapuc No každý jak každý. Ten čo sa mne stará… @toky1 tak ja poznam troch ludi, co servisuju kotly a kazdy jeden je toho nazoru, ze jednoznacne radsej tepelko. 😅 to, ze TC je o kus drahsie ako kotol, to je kazdemu jasne, to je fakt. kazdopadne, pri kotli je proste potrebny ten zasah, pri tepelku malokedy. ale drzim palce jednoznacne 😉Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@wewio Istotne. Ale to čo som napísal stále pla… @frantisekca Áno, aj Fenomis zaujíma zisk. Nepoznám výrobcu, ktorý vyrába a predáva a ide do dlhu. 🙂 Každopádne veľké firmy chŕlia výrobu a častokrát zvolia aj lacnejší materiál, aby bol budúci rok väčší zisk ako je tento. 😉 Malý výrobca zase vyrába menej, ale za to dbá viac na tú kvalitu. To máš ako VW a Ferrari. 😉Odpoveď na príspevok od treborztv:
@toky1 V predošlom byte sme mali prietokový plyno… @treborztv Netvrdím, že všetko v dome mám od SR výrobcov, ale pokiaľ je to možné, tak sa skôr rozhodnem pre domáceho. Švajčiari, Nemci, Rakúšania tak fungujú už roky a vedia prečo. 🙃