Odpoveď na príspevok od peterduchnovsky:
My mame Viessmann Vitocal 200-S D08, 180 m2 obytn… Aktualizacia k dnesnemu dnu: 6287h a 1938 startov kompresora, od instalacie 11/2021 takze 2 roky. PS: cerpadlom kurime aj chladime v lete.Odpoveď na príspevok od vietordoplachiet:
Ahojte, len pre info, daikin 6kw, počet štartov z… @vietordoplachiet prosim ta, kde mas izbovy termostat? mas ho vyvedeny z jednotky do priestoru izby? Ci mas nejake externe? Diky.Odpoveď na príspevok od mondzo:
@vietordoplachiet prosim ta, kde mas izbovy termo… @mondzo Ahoj, origo daikin ovládací panel mám vyvedený z technickej miestnosti na chodbu, tesne vedľa obývačky. Externý termostat nemám. Už počas stavby domu sme vyviedli 3 káble z technickej ako predprípravu na termostat, do kúpeľne na severnej strane, do izby na severnej strane a na chodbu s tým, že kde zafunguje najlepšie, tam ho napojíme. A nakoniec ostal na chodbe, je to u mňa najlepšie riešenie.Odpoveď na príspevok od michal6677:
Ako zistit pocet startov/stopov kompresora ak to … @michal6677 Ja mam daikin 2, ked odmrazuje, kompresor urobi 2 starty. Pocas defrostu je ventilator vypnuty. Cele to trva tak 4-5 minut. Ak potrebujes zistit starty kompresora da sa to spravit cez projekt ESPAltherma od Raomina na githube, spravis si graf a pocitadlo defrostov. Vyuziva home assistant. https://github.com/raomin/ESPAltherma . Hardverovo si vystacis s cca 100€ (mini pc+m5 stick plus). Mne sa cerpadlo spusti rano o 7:00 a kuri do 18:00 bez vypnutia. Mam 22 startov kompresora za den kvoli defrostom (vysoka vlhkost, hmly, teploty medzi +4/-4). Aktualne vystup vody do podlahy ma 32 stupnov. Kurim na nizsiu teplotu vystupnej vody, ale dlhsi cas. tak dosahujem lepsie COP okolo 3. Vsetko riadim cez izbovy termostat od daikinu. To ze je defrost zistis jednoducho tak, ze ti ochladne voda na vystupe do podlahovky. Mozes si na tu rurku vystupu z TC dat senzor a cez home assistant sledovat pokles teploty pod napr. 25 stupnov a zapocitat to ako defrost. Mne sa vystup z TC ochladi z 32 na 22 pri defroste.Odpoveď na príspevok od vietordoplachiet:
@michal6677 Ja mam daikin 2, ked odmrazuje, kompr… @vietordoplachiet no ja nemam daikin ale Immergas Magis Hercules Pro 9 takze ta vecicka z githubu mi asi nepomoze a preto hladam nejaky genericky sposob ako zistit kolko krat startuje kompresor. Co viem spocitat je start/stop kurenia lebo vidim, ci sa vrtula kruti a tiez mam graf historie teploty zo zonovky. To je cca 5x za den. A tiez viem kedy je defrost podla znizenej teploty vystupu. Neviem ale ci pocet startov vrtule = pocet startov kompresora alebo ci moze ist kompresor aj bez vrtule, resp. vrtula bez kompresora. Ak je to mozne, tak pocitat starty vrtule nema ziadny vyznam a teda netusim kolko startov kompresora mam.Odpoveď na príspevok od mgx:
@michal6677 ak ide kompresor, vzdy ide aj ventila… @mgx povodne ma ani nenapadlo na zariadeni za tolko € skumat takuto vec, kym som nenarazil na tuto temu, ako to tu ludia riesia. Ja som cakal, ze za tie peniaze musi fungovat bez toho aby som skumal parameter, ktory ani vyrobca nezobrazuje v menu. Ale tak v podstate som to chcel vediet len informacne, ze aky moze byt rozdiel medzi Daikinom a Immergasom v tejto statistike.