Ahojte,
chcela som poprosiť o nápady, ako navrhnúť kuchyňnu do bungalovu 1472. Viem, že chcem ostrovček s varnou doskou. Nemáme ešte ani návrh kuchyne, tak ak by sa našiel niekto šikovný, kto by nám poradil, tak by to veľmi potešilo :)
kuchyňa bungalov 1472
@uglybetty1234 hmm no v tvojom pripade by som nedavala ruru do vysky aby som si zbytocne neodkrajovala z aj tak malej pracovnej plochy. skoda ze uz to mas postavene, poradila by som ti trochu ine riesenie. Inak teda tak ako to mas - do rohu k spajzi chladnicka, drez by som vycentrovala presne oproti varnej doske, vedla neho umyvacka. Sporak by som dala pod varnu dosku, mikrovlnku bud do hornej skrinky alebo do spajze.
@luck4 ahoj, dakujem za reakciu. Tiez som rozmyslala dat sporak dole pod varni dosku a mikr. niekam do skrinky. Len by som chcela umyvacku do vysky a to bude asi problem.
uberat z plochy pracovnej dosky to by som urcite nerobil ani na ukor umyvacky v pohodlnej vyske, vsak tam mate len 3m dosky, ja mam to iste ale mam ostrov 110cm siroky a 2,4m dlhy takze v podstate 2x2,4m dalsej dosky bez 1m indukcnej dosky, chladnicku mam ako vy a vedla nej este vo vysokej skrini ruru a nad nou mikrovlnku.
@uglybetty1234 Ak tam je 3,5m tak je tam podla mňa celkom dosť miesta.
60 - chladnička, 80 - skrinka, 80 - skrinka s umývadlom, 60 - umývačka, 60 - trúba a mikrovlnka vo vysokej skrinke.
Ostrov si daj podľa priestoru, ale 2x1m tam v pohode vojde. Varná doska v strede a 70cm tam máš priestor do každej strany. A máš to aj pekne ergonomicky rozdelené.
no pekna nuda na tyzdnovke :-) ale neboj nie si sam. Tu chladnicku ak necha tam ako je na orig. navrhu bude nat o 60cm dosky viac. ostrov som povodne planoval tak isto ako si to z ''nudy'' navrhol ale potom som ho otocil o 90 stupnou a predlzil o pol metra.
@pmasarik@jano2007@luck4@atlaska
jej, ďakujem :) dobre, že je nuda na týždňovke ;-)
A myslíte, že keby som dala chladničku do opačného rohu vedľa okna, a umývačku do pohodlnej výšky vedľa umyvadla, trúbu pod varnú dosku a mikrovlnku do nejakej skrinky, že by to mohlo byť fajn? Umývačku používam viac ako trúbu, viac by mi vyhovovala mať ju vyššie.
@uglybetty1234 ešte som umývačku nikdy nevidel vyššie... veď umývačka má spodok na ktorý sa dáva sokel a dvierka sa do toho priestoru otvárajú. Neviem si to predstaviť.
@pmasarik tiež som to ešte nevidela, ale verím, že je to najpraktickejšie riešenie. Len teraz rýchlo na nete som našla tento obrázok. Len neviem ako si to mam v kuchyni nejako dobre usporiadat, aby mi tam táto vyvýšená umývačka pasovala.
Ak si dobre pamatám, tak práve @atlaska to tak má.
nemam - nakoniec sme to nedali,az take prakticke mi to nakoniec neprislo. a nasa kuchyna je sucast obyvacky a chcela som aby posobila co najmenej ako kuchyna, ziadne dolne-horne skrinky-prac.plochy medzi nimi, takze na stene ako as ty mame iba vysoke skrine az po strop,uplne jednoduche bez uchytov s rurou a MW a na ostrove drez,bateriu, var.plochu a pri dreze mycku.
Velmi neprakticke je nosit vodu ponad podlahu, zlievat horuce cestoviny, zemiaky v dreze oproti var.plochy.
na obrazku je zasa neprakticke davat riad do horneho kosa. a do dolneho kosa dozadu sa lahsie davaju hrnce ak je mycka uplne dole akoked je takto vyssie.
Ale ide to urcite, videla som to v KIKA. ten kryci panel normlane prekryva aj o 10cm dvere mycky,takze ak sa urobi presne,nemusi sa nikam ten panel zasuvat.
@uglybetty1234 ani umyvacku by som nedavala do vysky, jednak mi to nepride az take prakticke a jednak znova - zbytocne sa oberies o pracovnu plochu. co sa ostrova tyka, podla mna by mal byt z kazdej strany vedla neho priestor aspon 1m (norma je 1,2), takze neviem ake 2m a viac ti tu radi @pmasarik , mne vychadza ze ho mozes mat tak max 1,5m dlhy.
ano a potom ked bude 1,5 x 1m ten ostrov iba s varenim, vyzera divne taky tvar, po stranach ostane /45cm/ na odlozenie misy, nejakeho taniera s varechou malo miesta, tiez si neviem predstavit krajat zeleninu na dosticke a prenasat ju celu s tymi minikuskami na druhu stranu ponad podlahu do hrnca. Ked robim vajicka, rozklepnem a skrupiny hned do kosa vedla var.plochy a na panvicu - vsetko vedla seba nie oproti sebe.
@uglybetty1234 ty máš predprípravu na digestor?ak áno potom už nič,lebo ako sa píše hore ono je výhoda mať pri dreze var.plochu,ale ja viem ono na to treba myslieť pred.............
@atlaska - tiež si myslím, že to nie je praktické prenášať vodu a hrnce ponad podlahu, skúsim si ešte nakresliť umyvadlo vedľa s varnou doskou. A dať trúbu dole pod to. Len potom sa mi nezmestí umývačka hore.
Ja mám 180 cm a je to utrpenie každý deň zbierať taniere atď zo spodu umývačky.
@luck4 tú varnú dosku posuniem viac do pravej strany. Tiež som si počítala veľkosť ostrova a nebolo by to dobré mať dosku uprostred, a po stranách len trochu miesta. To ju dám radšej viac na stranu a budem mať viac pracovného miesta.
@marta2610 digestor nechcem. Nikdy som ho nepouzivala okrem svetla. takze nebude.
ďakujem za rady :-)
@atlaska@luck4@marta2610@pmasarik@jano2007 ešte som sa chcela opýtať, že ako ste potom umiestňovali napríklad kávovar, konvicu, stojan na nože,....? Ďakujem
kavovar a konvicu mam na pravo pri okne rovno na doske, stojan na noze nemam, pouzivam noze 3 a jednu skrabku na zeleninu vsetky ostatne noze su pre mna zbytocne, kupte si sadu so stojanom napr od fis...rs a uvidite kolko z nich budete pravidelne pouzivat, noze mam v sufliku ''vysuve'' v doplnku z i.....ey
@uglybetty1234 podobne ako @atlaska - noze v supliku, kavovar bude niekde v rohu (mm ho nechce skryt pod roletku) a rychlovarna konvica nebude, kedze budeme mat indukciu. este mame hriankovac, ten asi dam pod roletku
nedavaj dve vysoke skrinky, skor by som ich nechala dole a mala pracovnu dosku. paci sa mi navrh cislo 3. na ostrovceku by si zboku mohla mat namiesto vsetkych stran len skrinky aj jednu otvorenu policku na kavovar a podobne. ale noze odloz kdesi vysoko :-)
@dana_l uvazujeme teraz nad tymito alternativami. Stale sa nechcem vzdat moznosti vyssie umiestnenej umyvacky. V pripade, ze sa rozhodem ju dat klasicky dole, tak bude iba chladnicka vysoká pri špajzi. V ostrove chcem mat pod doskou šuflíky na taniere a príbory v jednej polovici a v druhej polovici otvorené police na hrnce. Kavovar a konvica budu na drese spolu s nozmi :)
@uglybetty1234 ja som niekde videla UMR umiestnenú vyššie ako býva a vypadalo to ok,píšeš že si vyššia ak ti to vyhovuje da,j ono to bude na dosť dlho,pokiaľ nebude problém s vodou a odpadom neni o čom.