Odpoveď na príspevok od pacho74:
@kejtinka no neide mi do hlavy co s tym ma sma… @pacho74 viete to s tým smaltom ma to spoločne, že keď dáte maly smaltovaný hrniec s tenkým dnom na Power boost(rýchly ohrev ultra výkonom) tak to dno sa prehrieva tokom vysokého výryvého prúdu až tak že smalt začne horieť a roztopi(resp začne topit aj varné sklo indukčnej dosky a môže sa tým toto sklo poškodiť.moja manželka ani ja sme o tom nevedeli ale našťastie tak zničila iba ten smaltovaný hrnček.dno bolo prehriate a zničené-spálené.skoda že som ho neodfotil.sal by som sem fotku.sklo indučky sa chvalabohu nepoškodiloOdpoveď na príspevok od tao_tao:
@frenbiebags ohrev bude prebiehať v zóne kontaktu… @tao_tao zdravím vás. Nemáte celkom pravdu s tým že na veľkú indukcnu platňu môžete dať menší hrniec. Ano môžete ale iba a určitu časť priemeru menšína niektorých indukčnych doskách.v návode býva napísané od akého do akého priemeru možno použiť hrniec. Moja 77cm Whirlpool ACM 754/BA má napríklad najväčšiu platnu priemer 28cm a keď tam dám panvicu s priemerom dna menším ako 21cm tak indukcia vyhodí chybu "neprítomný riad"Odpoveď na príspevok od atb666:
@tao_tao zdravím vás. Nemáte celkom pravdu s tým … @atb666 tak je to shitna doska a má málo magnetov v danej varnej zóne. Ja môžem dať akýkoľvek hrniec na akúkoľvek varnú zónu a všetko funguje. Rovnako je blud, že smaltovaný hrniec sa poškodí. Normálne používame aj smaltované hrnce na indukcii. Že sa roztopí sklo na varnej doske je už úplne scifi. 😂