Odpoveď na príspevok od daniella121:
@jakabu tak ale hadam ked si niekto ide dat posta… @daniella121 to si môžeš pozrieť na webe ktorý ako vypadá,môžeš ho kľudne aj celý pozlátiť, no nemá nič spoločné s funkciou , pri krbe je najdôležitejšie správne vybrať vložku s vhodným výkonom pre vykurovaný priestor a hlavne správne kúriť vhodnou skladbou dreva, rozkurovať opačneOdpoveď na príspevok od medardo:
@markpp jasne, ze to zalezi aj od vyrobcu, od zna… @medardo ked kazdy chce nieco ine, kazdemu sa nieco ine paci aj po dizajnovej stranke, ale teda prva vec by mala byt vykon, ucinnost, ci ma vlozka externy privod vzduchu, nech nenasa vzduch zbytocne z domu, zvnutra, toto bolo gro pre mna, ale pre niekoho to mozu byt ine veciOdpoveď na príspevok od daniella121:
@jakabu tak ale hadam ked si niekto ide dat posta… @daniella121 tak nam dost pomohlo aj to, ze sme isli pozriet osobne do predajne krby, lebo som chcel vediet ake sposoby otvarania su, co by nam najviac sedelo, co bude take najpraktickejsie. A aj velkost, lebo teda jedna vec su rozmery niekde na nete co si pozriem a druha vec je, ze si to lepsie predstavit viem, ked nazivo krb vidim.Odpoveď na príspevok od nemcek:
@daniella121 tak nam dost pomohlo aj to, ze sme i… @nemcek ale my sme napriklad boli radi, ze sme osobne vyberali aj z toho dovodu, ze hned sme sa aj dohodli aky kamen pojde okolo, ako chceme aby krb vyzeral zvonku, aku mame predstavu, ze sme to vlastne premysleli do posledneho detailuOdpoveď na príspevok od emiliee:
@nemcek ale my sme napriklad boli radi, ze sme os… @emiliee u nas toto bola parketa mojej zeny, tej zalezalo velice ako co bude vyzerat. Aky bude final krb, aky bude dizajn, avsak neuvedomovala si, ze za tym je ovela viacej. Nevedel som ci bude dobre ist do vysuvu pri vlozke, ale teda osvedcilo sa nam to, sak teraz tieto posledne dni uz aj kurime :-DOdpoveď na príspevok od robbs:
@emiliee u nas toto bola parketa mojej zeny, tej … @robbs myslis vysuv skla akoze? je to prakticke taketo otvaranie? tiez pozerame krby a stracam sa v tom trosku :/Odpoveď na príspevok od ujam:
@robbs myslis vysuv skla akoze? je to prakticke t… @ujam nerozmýšľala si nad tým, žeby si išla niekam do obchodu si to otváranie vyskúšať? Hneď budeš mať lepšiu predstavu o tom, že čo by ti viacej sedelo, či skôr klasické otváranie alebo výsuv dohora. Osobne som skôr za výsuv, je to praktické, aspoň mne to vyhovuje.Odpoveď na príspevok od ujam:
@robbs myslis vysuv skla akoze? je to prakticke t… @ujam ja mám rohovú krbovú vložku, ktorej dvierka sa dajú otvárať do hora aj do strany.. a veru bez výsuvu by som určite nechcel, veď už len logicky je to praktickejšie (pri prikladaní).. otváranie do boku je fajn pri čistení krbovej vložky..Odpoveď na príspevok od iamriso:
@ujam ja mám rohovú krbovú vložku, ktorej dvierka… @iamriso a ked dáš výsuv úplne hore máš malý otvor na vyčistenie?, je lepší pre prikladanie, ak je slabší ťah komína, pri silnom ťahu ti zoberie i prach s pred vložky, a čistenie? akurát prehrabem, jemný popol spadne cez rošt,až dole do suterénu do krabice, cez pripravený lievik a otvore vo vložke.Odpoveď na príspevok od duzu:
@iamriso a ked dáš výsuv úplne hore máš malý otvo… @duzu no keď dám výsuv úplne hore, tak nemáš ako vyčistiť sklo..Odpoveď na príspevok od iamriso:
@duzu no keď dám výsuv úplne hore, tak nemáš ako … @iamriso ty si ale písal vyčistiť vložku , nie sklo, to nevyčistíš ak dáš výsuv lebo sa sklo schová písal si :otváranie do boku je fajn pri čistení krbovej vložky..Odpoveď na príspevok od duzu:
@iamriso ty si ale písal vyčistiť vložku , nie sk… @duzu no veď je.. nech si každý čistí krbovú vložku ako chce :D ja pri čistení otvorím dvierka do boku a rovno pri čistení vnútra môžem bezproblémovo vyčistiť aj sklo :) a neviem, či aj všetkým krbovým vložkám s výsuvom sa dajú dvierka nejako zafixovať otvorené, alebo automaticky po ich pustení ,,padajú".. čiže aj z tohto hladiska je komfortnejšie pri čistení otvorenie do boku (aby si dvierka nemusel držať jednou rukou :D )Odpoveď na príspevok od ujam:
@robbs myslis vysuv skla akoze? je to prakticke t… @ujam suhlasim s tym, co @iamriso pisal, vysuv je velmi dobra vec, je to prakticke riesenie, podla mna clovek si na toto zvykne velmi rychlo ;-) Co sa tyka cistenia skla, tak niektore vlozky sa daju otvorit doboku a niektore sa daju akoby vysunut do predu.Odpoveď na príspevok od svitokf:
@ujam suhlasim s tym, co @iamriso pisal, vysuv je… @svitokf pre mňa je oveľa praktickejšie zhodene poplola do suterénu, ako kupovať drahšiu s výsuvom, vôbec by som to nevyužil ,vložku naložím za poobedie len 1x pri rozkladaní a teplo do ránaOdpoveď na príspevok od iamriso:
@duzu no keď dám výsuv úplne hore, tak nemáš ako … @iamriso nie je to pravdaOdpoveď na príspevok od reward:
@iamriso nie je to pravda @reward čo na tom nie je pravda?Odpoveď na príspevok od iamriso:
@reward čo na tom nie je pravda? @iamriso toto sa pripojim, tiez ma to zaujima, ked je sklo vysunute hore, tak neviem si predstavit akoby som ho mohol tam vycistit :-)Odpoveď na príspevok od iamriso:
@reward čo na tom nie je pravda? @iamriso veď pozri video vyššieOdpoveď na príspevok od medardo:
@iamriso toto sa pripojim, tiez ma to zaujima, ke… @medardo každý výsuv má aj otváranie do boku...Odpoveď na príspevok od reward:
@iamriso veď pozri video vyššie @reward no veď pozrel som... a stále mi teda nie je jasné (pretože to v tom videu nie je), ako vyčístím sklo, keď dám výsuv úplne hore.. :DOdpoveď na príspevok od iamriso:
@reward no veď pozrel som... a stále mi teda nie … @iamriso prosím, pozri to dokonca. Dvierka sa dajú ovoriť iba keď je sklo úplne dole.Odpoveď na príspevok od reward:
@iamriso prosím, pozri to dokonca. Dvierka sa daj… @reward prosím, čítaj poriadne, na čo vôbec reaguješ... lebo narovinu, tým, čo si tu napísal si protirečíš reagoval si na môj prvotný komentár: ,,no keď dám výsuv úplne hore, tak nemáš ako vyčistiť sklo.." na to si napísal: ,,nie je to pravda" keď sa ťa spýtam, čo na tom nie je pravda, mi tu napíšeš, že sa mám pozrieť na video.. tak ja a aj ďalší používateľ @medardo sme teda zvedaví, ako teda vyčistím sklo, keď bude úplne vysunuté hore a teraz si zasa napísal: ,,Dvierka sa dajú ovoriť iba keď je sklo úplne dole." tak sa teda rozhodni :DOdpoveď na príspevok od iamriso:
@reward prosím, čítaj poriadne, na čo vôbec reagu… @iamriso áno, máš pravdu, reagoval som na mylnú informáciu, ktorá sa rada šíri aj na tomto fóre, že ak máš výsuv, nemáš ako čistiť, čo som sa snažil vyvrátiť. Tým som skončil, toť vsjo!Odpoveď na príspevok od oldiceq:
Malokedy sa tu zapajam do diskusie, ale neda mi. … @oldiceq ako nič v zlom, ale..málokedy sa zapájaš do diskusie, ale keď už sa zapojíš, bolo by fájn si prečítať väčšiu časť vlákna, než posledných možno 5 príspevkov.. ako môžeš vidieť vyššie, ja sám som napísal: ,,ja mám rohovú krbovú vložku, ktorej dvierka sa dajú otvárať do hora aj do strany.. a veru bez výsuvu by som určite nechcel, veď už len logicky je to praktickejšie (pri prikladaní)..otváranie do boku je fajn pri čistení krbovej vložky.." a ,,ja pri čistení otvorím dvierka do boku a rovno pri čistení vnútra môžem bezproblémovo vyčistiť aj sklo" ...a ty potom keď už sa teda pripojíš do diskusie napíšeš úplne to isté ako ja (o prikladaní a čistení) :D a ešte tu potom začneš čosi splietať o chytaní za slovíčka :D koho akože chytám za slovíčka? veď keď vidím, že je niekto označený ako ,,pro" a nesúhlasí s mojím tvrdením (napíše, že moje tvrdenie nie je pravda), tak, čo je akože na tom potom zlé, sa spýtať, čo je na mojom tvrdení nepravdivé? veď pán sa zjavne krbami živý (čiže má omnoho väčšie skúsenosti, než ja) a ja som ,,len" používateľ krbovej vložky (3 roky) a možno neviem o nejakej skritej funkcií, že sa tak dá vyčistiť sklo.. ale potom uznal, že mám pravdu a zjavne sa pomýlil, tým som to teda bral ako uzavretú vec... a ty tu napíšeš čosi, že kam ten svet speje :D :DOdpoveď na príspevok od iamriso:
@oldiceq ako nič v zlom, ale..málokedy sa zapájaš… @iamriso Vlakno som cital cele. Mozno by si ho mal precitat aj Ty a nielen svoje prispevky a skusit byt nad vecou. Srdecna vdaka ze si mi pripomenul, preco nabuduce nereagovat.Odpoveď na príspevok od oldiceq:
@iamriso Vlakno som cital cele. Mozno by si ho m… @oldiceq no nemáš teda za čo 😀😀Odpoveď na príspevok od iamriso:
@oldiceq ako nič v zlom, ale..málokedy sa zapájaš… @iamriso necital som vsetko, co si pisal, ale videl som, ze si pisal, ze mas vlozku s vysuvom, mas s ohybanym sklom?