Odpoveď na príspevok od sucho_22:
Potrebujem menšiu radu, keď sa ide meniť starý ko… @sucho_22 Asi tazko posudime, v akom je to vsetko stave. Ale tak ak vychadzame z toho, ze teraz vsetko funguje ako ma, tak nechaj tak.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
Potrebujem menšiu radu, keď sa ide meniť starý ko… @sucho_22 aký kotol / pevné, plyn, elektrina / , radiatory, podlahovka , lokalita , veľkosť domu ... ?Odpoveď na príspevok od karcika8:
@sucho_22 Asi tazko posudime, v akom je to vsetko… @karcika8 haha 😄 toto je zlate pravidlo, ktoreho sa doma drzime. ked nieco funguje, tak to treba nechat tak. vsak naco. akoze vymenu stareho kotla za novy, tomu rozumiem, pretoze je to proste lepsie, vykonnejsie a efektivnejsie. aj ked to na zaciatku je sice investicia, ale potom sa to pekne vrati.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
To mi je jasné, tiež sa toho držím, ale tak teore… @sucho_22 Aj teraz je tam kotol na drevo? Ak áno, tak ostaňte pri tom. Načo niečo iné. Ak ide o starších ľudí, tak potom pelety tiež nemusia byť zlé, lebo je to jednoduchšie, nemusia sa vláčiť s drevom. Ale zase tie pelety treba tiež nasypať do zásobníka. No je to na uváženie 😀Odpoveď na príspevok od edberg:
@sucho_22 Aj teraz je tam kotol na drevo? Ak áno,… @edberg Hej hej na drevo tam je. Veď práve, že aj taký kotol aj taký kotol má svoje výhody.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
@edberg Hej hej na drevo tam je. Veď práve, že aj… @sucho_22 Tak potom podľa mňa nie je o čom. Keď sú navyknutí, tak asi majú dobrého "dodávateľa" na drevo, tak by zotrvali na tom istom, akurát kotol by bol nový.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
@edberg Hej hej na drevo tam je. Veď práve, že aj… @sucho_22 Mne tak napadlo, ze kolko tam je miesta, ci sa da dat ozaj hocijaky kotol, alebo je ten priestor nejak limitovany. Videl som prispevok na inom fore, kde pan chvalil prave Atmos, ze uz taka s nim 11 sezonu a to bola riadna masina.Odpoveď na príspevok od sucho_22:
Hej, ostane sa pri ňom, ja som niečo už aj vyhlia… @sucho_22 A ty si co teda vyhliadol? Co si bral do uvahy pri vybere? Teda okrem toho, aby sa kurili drevom.Odpoveď na príspevok od ostrozovic:
@sucho_22 Mne tak napadlo, ze kolko tam je miesta… @ostrozovic ved oni robia dobre a kvaliten kotle, tak sa ani necudujem. to este panovi aj dalsich 11 rokov ten kotol sluzit bude. a predpokladam, ze aj dlhe roky potom este.Odpoveď na príspevok od zur:
@ostrozovic ved oni robia dobre a kvaliten kotle,… @zur Presne tak, vela v tomto zalezi aj od toho, z akych materialov ich vyrabaju. Okrem ineho aj toto ma suvis so zivotnostou. A zaroven aj s efektivnostou. Pretoze tie plechariny vsetky maju ideal hrubku, aby aj udrzali to teplo, dalo sa to v pohode regulovat, neprehrieval sa kotol, zbytocne neunikalo teplo a tak dalej. Este mnozstvom podobnych pomeni by som to mohol nazvat. Ale vieme, co mam na mysli 😀Odpoveď na príspevok od karcika8:
@zur Presne tak, vela v tomto zalezi aj od toho, … @karcika8 Vieme, vieme, co mas na mysli. Ale ako som si vsimol, tak vela ludi ani poriadne nevie, ako spravne s kotlom fungovat a vsetko prevadzkovat.Odpoveď na príspevok od jerry44:
@karcika8 Vieme, vieme, co mas na mysli. Ale ako … @jerry44 O dôvod viac, aby som si to dal spojazdniť a pozapájať technikom, ktorý vie čo robí a všetko mi ukáže a vysvetlí. Teda ja som to tak spravil. To len tak všeobecne.