Odpoveď na príspevok od foobar:
"Elektromagnetický ventil TORK spĺňa certifikáciu… @foobar no ved toto som mu povedal v telefone, ale on mi povedal, ze na pitnu vodu nepredavaju, a niektore ventily maju papier. neviem ako som to mal chapat :)Odpoveď na príspevok od kejsix:
Prečo solenoid a nie servo? Používam belimo. Ptáč… @kejsix aky mas konkretne? servo je tiez riesenie, ale doba uzavretia nie je dlha? Co som videl niektore serva, tak 75s uzavretie je celkom dost, vidim ze niektore belimo 150s. to dokaze vytopit dost za taku dobu.Odpoveď na príspevok od jurp:
@kejsix aky mas konkretne? servo je tiez riesenie… @jurp Ja to používam na obecných vodojemoch. Dávam vždy naceniť obchodníkovi podľa dimenzie a zakončenia (závit alebo príruba). Ten už mi pošle cenu na vhodný ventil a servo k nemu. Servo má tú výhodu, že ostane v poslednej polohe pri výpadku elektriny a v žiadnej koncovej lolohe nemá trvalý odber. Solenoid je lacnejší, ale má stály odber pri zopnutom magnete. Záleží od použitia. Solenoid nie je vhodné napájať dlhé časové úseky. Ak chceš napríklad používať ako hlavný uzáver po zaarmovani objektu niekoľko hodín denne.Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
riesis dobu uzavretia a neriesis ze chces ventil … @marekjahoda myslim ze dost prehnany scenar :). aby nastal nejaky skrat, tak by sa musela voda dostat do urcitej vysky. Ak nastane skrat na pracke, ta je na samostatnom okruhu, vyhodi istic na nej, takisto vsetky velke spotrebice. ak zacne tiect bateria v kupelni, tam neviem aky skrat by nastal, ked jediny elektrospotrebic je radiator a aj ten bezi, az ked ho zapnem. NC nie je riesenie, pretoze moze dochadzat k zahrievaniu a je tam neustali odber elektriny.Odpoveď na príspevok od marekjahoda:
riesis dobu uzavretia a neriesis ze chces ventil … @marekjahoda Prečo? Stačí lacná autobatéria pripojená do siete nabíjačkou z lidlu. Nevidím to tak tragicky, ale je to otázka cieľa.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@jurp Ja to používam na obecných vodojemoch. Dáva… @kejsix a ja to nechcem po zalarmovani zatvarat, to je blbost, casto nechavame prat a ideme prec. Mne to staci v pripade uniku vody, aby to zastavilo privod. Ten solenoid hodinu pod napatim vydrzi si myslim. A ked ideme prec na dlhsie, beztak vypinam rucne hlavny privod, takze tam nehrozi ze by bol ventil pod zatazou tyzden. A na obecnych vodojemoch je asi jedno ci tam voda unika 100s ako keby unikala v dome na poschodi a vytopi cely dom...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@jurp https://www.hydro-stop.sk/eshop/kulovy-vent… @kejsix toto vyzera v pohode ale cas 15sOdpoveď na príspevok od jurp:
@kejsix toto vyzera v pohode ale cas 15s @jurp Ved 15s je nic, co tam mas 16 barov v 2"? Dobre Ti pise aj Milan @mgxOdpoveď na príspevok od mgx:
@jurp kup si tuya manipulator za 30 europenazi (w… @mgx na ten tuya manipulator zial nemam miesto. Hlavny ventil je zasekany v stene a tolko priestoru nie jeOdpoveď na príspevok od mgx:
@jurp daj fotku, mozno existuje alternativne ries… @mgx prikladam foto. Ten redukcny ventil pojde do sachty vonku (mal tam byt od zaciatku, ale vodar sa priecil). Namiesto neho tam planujem dat ten ventilOdpoveď na príspevok od jurp:
Vedeli by ste odporucit magneticky ventil - norma… @jurp A si si istý, že chceš ventil a nie napr. selenoid, prípadne elektrošupatko ? @kejsix ... ale veď selenoidy nie sú iba membránové...Odpoveď na príspevok od petersd:
@jurp A si si istý, že chceš ventil a nie napr. s… @petersd Iné som na pitnú vodu nevidel. Ale ani som zas veľmi nepátral, takže nechám sa poučiť.Odpoveď na príspevok od petersd:
@jurp A si si istý, že chceš ventil a nie napr. s… @petersd no ved elektromagneticky ventil som myslel solenoidOdpoveď na príspevok od mgx:
@jurp mas tam kopec miesta. Ak by sa tam aj Tuya … @mgx vdaka za odpoved. asi by to tam voslo. len mi napada teraz, ze ci sa to da napojit na jablotron, nakolko mam system od jablotronu, cize aj zaplavove cidlaOdpoveď na príspevok od mgx:
@jurp mas tam kopec miesta. Ak by sa tam aj Tuya … @mgx jenom dotaz k tomu termostatickymu, protoze jsem resil neco podobneho a tohle me nenapadlo (a je to reseni za par korun). Jsi si jisty ze pri otevreni ma termostaticky ventil plny/bezztratovy prutok? Aby nemel problem ze tu vanu bude napoustet den (ale zase by nemusel resit cas uzavreni:-D)Odpoveď na príspevok od jurp:
@mgx vdaka za odpoved. asi by to tam voslo. len m… @jurp a mas tam privedeny drat od jablotronu nebo to chces bezdratove?