Aké máte skúsenosti s Feng Shui?

Zobraz úvodný príspevok
...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
Odpovedať
ahojte... chcem sa opytat, vela obrazkov z casopisov a na nete ma nad "krbom" len tak volne polozene zrkadlo...neviete, ci je na "to" nejake konkretne vysvetlenie? (v ramci Feng Shui ?) Dakujem, pekny den... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte ,kocky vsade kde sa docitamo feng shui su len tam nesmie byt ,tam tiez nie..ako my mame dom ale v tom dome nikde nevychadza ani manzel.postel a to uz vobec nie detska izba pre deti a to este tam je aj podkrovie...to znamena ze u nas v dome nehrozi aby sme sa riadili feng shuiom ]-( :-S si pamatam este casy ked sme doma v obyvacke v panelaku mali vysoke steny nie div 2 m a zapratana cela obyvka a nevravim o spalni ....skrina postel pod oknom a viac sa nepomestilo :-( :-( :-(
Odpovedať
Profilova fotka
a co potom feng shui ked je 1 izb.byt??? =-)
Odpovedať
@nikitka231 podla mna sa vsetko da nejako zariadit a vyriesit. Kazdy jeden byt a dom ma svoje dobre stranky, aj horsie stranky, neexistuje idealne usporiadanie a riesenie. A ak aj ano, ked to vyhovuje pre jedneho partnera, nemusi to rovnako vyhovovat druhemu pripadne detom. Takisto sa podla rokov menia aj priaznive smery....ale vsetko sa da vyriesit, aj ulozenie postele v zlom smere sa da odrusit paravanom, zavesom, farby sa daju premalovat, na nevhodnu dlazbu sa da dat kobercek atd...Uz len tym, ze na tom pracujes a nezostavas stale v stagnacii si pozyvas dnu dobru energiu ;-)
Odpovedať
@katyl Ahoj , prepac Katyl, davno som tu nebola. My budeme spat , hlavy budeme mat na východ. Neviem či to bude v poriadku. Ak vies nieco poradit, napis mi. Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kafulienka Krb predstavuje element ohňa. Ak je krb v takom sektore kde oheň predstavuje deštruktívny prvok, treba ho eliminovať elementom vody, napríklad zrkadlom.
Odpovedať
Ahojte, s priatelom sme sa prestahovali do noveho bytu a odkedy tam byvame nic ine nerobime len sa hadame. Dovtedy bolo vsetko super a teraz je to na nevydrzanie. Viete mi poradit ako odstranit negativnu energiu z bytu a napomoct vztahu lebo sa bojim, ze sa uplne odcudzime. Za vsetky rady dakujem
Odpovedať
@janka_23 bez podrobnej analyzy ti v tejto teme nikto neodpovie.. Tak ak chces odpoved, nakresli si podorys bytu v mierke, zameraj kompasom svetove strany, oznac, kde co mate.. Potom sa da nieco radit..
Odpovedať
@janka_23 skus pozriet tuto temu http://www.modrastrecha.sk/forum/tema...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o jednu radu. Uvažujeme o kúpe bytu a ja rozmýšlam, či je wc s kúpelkou na velmi zlom mieste, alebo tým, že je to až naopačnom konci bytu (síce oproti vchodovým dverám), to nie je až také zlé miesto. Treba to nejak ošetriť, alebo je to už ďaleko od vchodu, aby to prekážalo. Pridávam pôdoris a budem rada za vaše názory. Ďakujem.
Odpovedať
@zuzana581 ci je WC na zlom mieste sa da povedat az po zamerani svetovych stran.. V tomto pripade je urcite plus to, ze to WC nie je v strede bytu. Zle je urcite to, ze su tie vchodove dvere oproti WC, ale myslim, ze v tomto pripade sa to tam da urcite nejako vyriesit. Cize vseobecne - toto nie je az tak hrozne (su aj horsie :-D ), ale presne sa to da povedat az po zamerani svetovych stran ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@akvi ďakujem. Viem, že treba analýzu na konkrétnejšiu odpoveď, zaujímalo ma teraz presne len čo sa vchádzajúcej energie týka, či nepôjde rovno dolu odtokom. Keďže je to ale taký slížovitý byt, tak by sa tam mohla nejak potúlať, nie? Možno nejakými zvonkohrami. hm?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@zuzana581 na toto ti odpovedat neviem, nie som odbornicka. Osetrit sa to urcite da, vsetko sa da osetrit.. :-) Ale vzdy plati, ze radsej sa vyhnime problemu, ako ho potom napravat.. ;-)
Odpovedať
ahojte, prosim poradite mi nejaku dobru knihu o FS pre zaciatocnikov? Nikdy som sa FS nevenovala, chcela by som nieco nastudovat,kedze zaciname zariadovat dom. Dakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@holubicaaa Ahoj, mne sa páči kniha Feng šuej pre šťastný domov/Simon Brown/. Je to ľahko pochopiteľné čítanie pre začiatočníkov a sú tam aj praktické rady a riešenia.
Odpovedať
@luseta dakujem , pozriem na nu :)
Odpovedať
@luseta ja som si včera kúpila tieto knihy...a zatial sa mi celkom pozdávajú ;-) Feng šuej pro moderní život - Stephen Skinner Feng šuej - Praktická príručka - Gill Hale ...baby chcem sa opýtať..ešte som sa k tomu nedočítala...vraj nie je dobré, že máme kúpelňu nad vchodovými dverami...neviete prečo? ...a prečo nemá byť spálňa nad kuchyňou?
Odpovedať
@ninnaricci hmmm usper knizocky. tie ti tak akurat dopomozu k tomu aby si bola poriadne zmetena a deprimovana co vsetko mas v dome alebo byte zle ;-)
Odpovedať
@zelinka_v ešte som si ich len prelistovala ;-) ...najprv skúšam prelúskať túto tému...mám na to skoro rok a pol...kým bude stáť náš domček... ...ale z ponuky v kníhkupectve sa mi zdali fajn...
Odpovedať
noo to bude lepsie ked si najprv precitas tuto temu ;-) potom si spravis nazor či ma zmysel nieco rieši´t ďalej. lae aspon zakladne veci si mozes urobiť podľa FS.
Odpovedať
Profilova fotka
Poradí mi niekto, čo sdetskou izbou? Mám dvojičky a izba je dosť malá a nevychádza to inak, len, že jedna posteľ bude nohami akurát oproti dverám...
Odpovedať
Profilova fotka
@mtina ... juj to nieeeee :-( sem s pôdorysom !!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tak som zbezne precitala....takze mame pol. dobre a pol. zle, no co uz. Bohuzial sa neda zmenit... Napr. co sa tyka postele, tak manzel ma riadnu nadvahu a ja skor podvahu, tak si teraz predstavim keby sme nemali oddelene matrace, tak ja sa tam moc nevyspim, alebo manzel...Taktiez zrkadlo oproti postele a sikmina nad postelou. Izba je mala, tu sa fakt neda inak zariadit. Jedine pozitivum je, ze je orientovana na JZ a oranzova... Zariadujeme pre maleho izbu, manzel chce dat detsku postel oproti dveram. Zatial este tam nebudu, postupne dokupime. Co si myslite, vadi to iba ked tam budu dvere, alebo bez, ci je to vlastne to iste? Manzela tazko prehovorim, lebo feng shui nemusi... :-S Skoda, ze sa o detskej izbe vela nepise...
Odpovedať
@skrecok skus pridat podorys... mozno nieco vymyslime ;-)
Odpovedať
postel oproti dverám je ozaj katastrofa...to mám z vlastnej skúsenosti...keď sme ešte bývali po podnájmoch...tak sme tak spali..a teda mala som problém so spánkom...fakt som vôbec nemohla spať...už som skúšala všelijaké čaje..tbl...noo strašné... ...teraz máme síce zrkadlo oproti posteli...a hlavy máme pri stene kde je kúpelňa...ale vyspím sa ...postel oproti dverám už nikdy!
Odpovedať
@skrecok tak sory ale co ma čo manzel pindat do toho ako chces ty zariadit detsku izbu.
Odpovedať
co sa tyka polohy postele oproti dveram je to poloha smrti, pretože sa takto v minulosti vynasali mrtvi von z domu. preto to nie vhodna na spanie. pokial si spomynam na rady skusenejsich ,tak osetrením je dat pred postel skrinku alebo stenu- tu taku prenosnu, viete co myslim.....
Odpovedať
@skrecok postel oproti dveram urcite nedavaj, je to fakt zle. Aj ked sa na to nepozries z pohladu FS, ale cisto prakticky - v posteli clovek potrebuje sukromie, nechce byt vyruseny otvorenim dveri a necakanym "vpadom" kohokolvek. postel ma byt v zatisi, v najkludnejsej casti, clovek ma byt v posteli chraneny. Matrace v manzelskej poteli - FS sice odporuca jeden suvisly, ale z praktickeho hladiska je to ozaj niekedy zle riesenie. My tiez mame dva oddelene matrace - ja mam rada tvrdsi, manzel maksi, nedohodli by sme sa na jednom. Ale to sa da pekne poriesit - kupis chranic na matrac na dvojpostel a plachtu na dvojpostel a takto ich opticky spojis. sikmina - ak sa da , premiestni postel do casti izby, kde ta sikmina nie je. btw. - ja sa napriklad necitim dobre v podkrovnych domoch, odjakziva nemam zo sikmyn dobry pocit (a to som kedysi o FS nevedla nic). Cela rodina nas prehovarala na podkrovny dom, ja som sa zatala a zrusila ich. nemohla by som zit v takom dome. A teraz mi to potvrdzuje aj FS ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tak baby, dohadovala som sa dlho s manzelom a dosli sme k zaveru, ze akokolvek otocime postel, aj tak je oproti dveram. |-| @akvi ako som uz spominala, neda sa vobec umiestnit postel kde nie je sikmina, to by sme sa museli prestahovat do druhej izby. V najhorsom na prizemie a to nie je nase... Mne sa osobne vzdycky paci podkrovie, lenze ked som citala vo FS tak to teraz kvoli tomu nebudem stahovat do ineho domu, alebo bytu aby sme nebyvali v podkrovi... :-N Mame blbo vymyslene podkrovie, ak budem mat cas, tak nejak to nakreslim v skicari a vlozim podorys, aby ste mali v tom prehlad a poradili ci sa to aspon nejako da ako-tak vyriesit, ci minimalizovat negativne ucinky....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, tak tu je ten podorys. Ospravedlnujem sa, ze som to tak narychlo urobila... Hnedy ramcek predstavuju dvere a modry okno... Tak co mam robit, kam mam dat v detskej izbe postielku? :-S Keby sa dalo aspon minimalizovat negativne ucinky...hlavne v detskej izbe. V spalni je to uz neriesim, je to beznadejne...Dakujem. @stanka_s
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?