...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
akvi,
to ty si zmenila ten dom lebo niekto povedal ze je to zle? hm, presne o tom som hovorila..
opat sa vraciam k tomu co som uz pisala - tato tema znie FS a byvanie... prosim neporovnavaj FS s vierou - to ma od seba uz dost daleko - nemyslis?
dakujem za pochopenie...
akvi: presne tak... nikto tu asi nie je fanatik.. ;-) ale nieco sa nam na FS paci, to neznamena, ze sa mu idem bezhlavo podriadit, ako susedia oproti nam,co maju jednu stenu domu zltu a druhu zelenu podla stran... a cely interier.. :-p ale nieco na tom je,
tiez ma zaujimaju veci nebom a zemou, netreba to prehanat, ale to sa tu podla mna ani nerobilo, tak nechapem, co sa tu vlastne teraz deje???
kacenka: prosim ta, musi pisat ako z velkej knihy? mne osobne sa to zle cita, nie ze by som nedisponovala bohatou slovnou zasobou , ale sme na fore a nie na nejakej odbornej konferencii :)) to je len moja rada... citujem: " k onštatovanie iba pomenováva skutočnosť, že ľudia sú tak zahltení detailizmom výkladu FS, že ich to v konečnom dôsledku odrádza akceptovať aj to....."a pod.... nie si ty pravnicka???? ;-)
ja osobne sem pisem odlahcene, ved nech sa to lahko cita, no nie? ;-)
katka prepáč :-)
že by naozaj profesionálna deformácia ?
katka úprimne mám momentálne dobrý pocit z jednej aktuálnej IP komunikácie a tak sľubujem že sa už budem vyjadrovať inak OK ?
mimochodom, všimli ste si že vyšumelo to mierne dusno :-) :-) :-) :-) ?????
dai - akoze to nemam porovnavat s vierou?? ved ak tomu neverim, nebudem to praktizovat.. Ja tomu verim, mysli si, co chces, je mi to jedno.. Nikomu to nevnucujem.. A verim vo vela veci, ktore by sa mozno aj tu niekomu zdali prinajlepsom divne..Nebudem to tu prezentovat, nema to zmysel.. A k FS som sa dostala skrz mojej "viery" v nieco uplne ine, ale pekne mi to jedno do druheho zapada a preto tomu verim a ano, som ochotna koli tomu zmenit vizaz mojho domu... Okrem toho stalo sa niekolko pre mna dolezitych udalosti, ktore ma v tom, v co verim podporili. A mozeme sa tu bavit a hadat o tom, ci sa to stalo "vdaka" FS, alebo vdaka comukolvek inemu, ale stalo sa... Je jedno, ake to ma vysvetlenie, mozno ozaj stacila spravna myslienka veci sa dali do pohybu, mozno tej myslienke nieco "pomohlo".. Toto su veci, ktore sa nedaju dokazat a preto je uplne scsestne sa tu bavit o spravnosti, ci nespravnosti FS...
janefs,
ten prispevok som videla, citala a nic zle na nom nevidim ;-) rozumiem tomu co tam kacenka napisala, taktiez aj jej pocitom... tie invektivy na zaver si mohla odpustit ale ako hovorim na tom prispevku nic zle nevidim...
mile zienky ,
prosim, ak mate naozaj zaujem o harmoniu pribykov aj pomocou ucenia feng suej kludne mi piste IP
navstivila som toto forum ako miesto na debaty, ci uz od profesionalok alebo amaterok, vymenu nazorov, dobru radu
bola som ochotna prispiet svojou skutocne bohatou praxou a skusenostami pomoct aj sa trochu zorientovat
v chaose , ktory mozno po precitani par knih maju niektore z vas
som pomerne zaneprazdnena, kedze zacal novy rok kovoveho tigra a vsetky domceky v suvislosti s tym opatovne kontrolujem, moj cas je naozaj drahy, mozno zalozim nove forum pre tie ktore skutocne sa chcu co najviac dozvediet a vytazit z tohto ucenia
a este mam typ kam mozete tiez posielat svoje otazky , ale naozaj len seriozne tie ktore o to mate vazny zaujem
http://www.fengshuiharmony.sk/index.p...
prajem vsetkym aby sa vam v roku kovoveho tigra darilo
janefs, ved my im ukazme ze sa da v harmonii viest debata o FS a povznesme sa nad ich povysenost. Ked s tym niekto pohrda, to je jeho problem, kazdy si je svojim strojcom stastia, tak nech sa kazdy stara o seba.
Kazdy si zariaduje svoj domov podla seba a svojho citenia, preto neodsudzujem nikoho za to co ma doma a co sa mu paci a s cim je stotoznený. :-)
Dakujem za ponuknutu pomoc a poskytnute rady :-)
Ani som tieto posledné príspevky z dneska nedočítala, lebo mám pocit že som na trhu a klepocú tú staré babky. Je to na smiech, ako vždy do nejakej témy prídu jej odporcovia a snažia sa každému iba "napísať svoj názor". Pritom do témy chodia jej prívrženci a tých to absolútne nezaujíma. Moja rada znie, nereágovať na podobné provokačné a arogantne premúdrelé príspevky a nadalej si písať o tom, ktorá chcete mať kde jaký obraz a podobne, lebo ja sem idem preto aby som sa niečo dočítala o feng shui a nie o tom ako niekto feng shui nemá rád. Založte tému anti feng shui a budete mať kde písať, len tam vám nebude nikto oporovať, tak neviem či vás to bude baviť. A odkaz pre znechutené ako napr. JANEFS: snáď ťa dve, alebo kolko ich je, provokatérky neodradia od toho, aby si prispievala do tejto diskusie, ktorú máme všetky ktoré sem chodíme uprimne radi. A ešte som chcela súhlasiť v jednej veci so ZELINKOU a to takej, že robiť feng shui všeobecne je niekedy viac na škodu ako na osoh. A hovorím z vlastnej skúsenosti, takže z kníh si zobrať len fakt také maličkosti ako schovať nože do šuflíka, ale nejaké vážne veci, hlavne, keď je v živote naozaj nejaký problém, tak také nechať radšej na odborníka. A neviete niečo o VANDAS? Už sem asi nechodí, že? Pekný deň prajem.
baby poraďte nejakú knihu pre začiatočníkov z FS... ako tu píšete svoje názory a skúsenosti, začalo ma to baviť. viem, že raz som čítala článok s FS a bolo dosť kompliované pre mňa pochopiť. tak niečo lahšie ak sa dá dakujem
Zuzi, obcas sem mrknem, ale nemam potrebu vyjadrovat sa. ciastkove rady len malo pomozu a bojov o "pravdu" je vsade tolko...profesionali poznaju rozne skoly, ktore sa vzajomne doplnuju ale komplexny pohlad ma na Slovensku malokto a potom vznikaju boje, kto je vacsi guru...
kazdy si tvorime svoje FS podla toho, co potrebujeme v zivote zazivat, aby sme sa niecomu naucili, takze nazor, ze vsetko co sa vam paci je dobre FS je diskutabilny a pravdivy zaroven:)
HAWK:)
ahojte, neviete mi prosim poradit, cim este si mozem podporit obnovu energie, mna ako osoby takej ale aj bytiku. Ja viem, ze ak chcem obnovit atmosferu, al. zbavit sa vycerpanej energie tak podpora morskou solou na SV a JZ, svieckami... Momentalne sa citim ako vycucana, akoby na mne lezala cela tarcha sveta, unavena. Co by som mala podporit, aby som nacerpala novu silu a energiu?
lili, ťažko povedať z tých pár slov... možno treba skontrolovať spálňu - či tam máš všetko v poriadku a či ťa nevyčerpáva niečo počas spánku, nestihneš sa zregenerovať a preto sa cítiž celý deň unavená...