...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
my teraz ked vsetko platime cez debetne karty, vidime na konci mesiaca presnu sumu co sme dali na vydavky..a len sa nam panenky pretacaju, ze kolko ;-) , clovek tam tiez pekne vo vypise vidi ze kde co nakupoval benzin, potraviny
Ja som si tiez odkladala blocky, sa mi kopili v obalke a som dopisovala a drzalo ma to par mesiacov ;-)
Dianka tiež som bola prvý mesiac dosť prekvapená :-D Ale môžem ti povedať, že odkedy to naozaj dôkladne sledujem, tak menej míňame.... ;-) čiže nejaký ten efekt to už určite má :-)
babulky, ono na setrenie je dobre aj to, ze si stanovite kolko asi denne mate limit...
ja som takto bola nutena fungovat dost dlho, ked som bola napr. na MD a rozvedea a niekedy som mala na den 60 - 100SK :-D a nech mi tu zase niekto napise, ze si neviem vazit peniaze!!!!!!! :-p
no.. a jednoducho som si oddelila nutne vydavky a to co mi zostalo som si vydelila poctom dni v mesiaci a vedela som , ze ked jeden den miniem viac, ( vacsi nakup) druhy nekupim nic, alebo menej.. velmi dobre to fungovalo!!!
a tiez som mala obalkovy system.. veeelmi dlho... obalka na telefon, na sporenie na darceky a vianoce ( aj ked to bolo co ja viem len 100sk, moja mam vzdy hovori, ze setrit sa musi vzdy :-D a ved sa to potom nazbiera) a na drogeriu, na oblecenie( co sa neminulo sa setrilo nabuduce) a pod.... a vlastne so zvyskom som si to rozratala na tie dni :)))
ale zase po precitani knihy Secret, by sme ssa nemali zaobrat tym, ze nam penizaky odchadzaju, ale naopka si hovorit, ze ich mame stale dost a mozeme si dovolit cih minat a vtedyy ich bude stale dost...
ak budeme mysliet , ze je nedostatok, pride k nam zase len nedostatok :)))
takze? mame sa skvele a basta!!!! ;-)
teda a este som chcela doplnit, ze bohuzial aj po MD so bola chvilu nezamestnana 6mes. a ked som si nasla pracu, nebolo to terno.. kym som si nasla taku aku mam teraz, chvalabohu! takze mam ten system dlhodobo odsusany a funguje:)
Ja som tiez fungovala na excelovskom systeme (jedlo, drogeria, skola, najom, telefon..., blbosticky). A s hrozou som zistila, ze blbosticky vyhravaju :-(. Ale akosi som od toho upustila a znova som sa v tom stratila. Tak asi zacnem nanovo :-).
to som si všimla aj ja... :-( že sa odbočilo od témy a preberajú sa tu financie. ale aj to je dobrá téma. no vie mi niekto poradiť, či zrkadlo umiestniť oproti dverám je ok???
Inak podla mňa to ani tak velmi odbočenie nie je, lebo podla feng shui má byť všade poriadok, tak myslím že aj vo financiách. Ak sa len míňa a nevie sa ani na čo, tak je to neporiadok :-D KATRIN21 to je vynikajúci typ, stanoviť si denný limit. To zavediem tiež.
milá fajoska a maska1105 aké odbočenie??? ak ste si prečítali už aspoň jednu knihu o FS, tak by ste mohli resp.. mali vedieť
že aj v oblasti financií sú určité pravidlá, ktoré FS odporúča dodržiavať.....takže myslím, že je toto viac ako dobrá a aj aktuálna téma aj z pohľadu FS. ....Ale môžeme dokola preberať aj zrkadlá, ktoré už síce boli spomenuté asi 185 krát.... ]-(
Ahojte. Aj keď nemám presne zameraný byt, tak zhruba viem, kde mám akú svetovú stranu a zistila som, že na juhu, kde mám obývačku, je teraz nejaká hádavá hviezda ( s mužom sa hádame jak psi už nejakú dobu), a na juhovýchode je tiež nejaká negatívna hviezda a tam mám pracovný stôl, tak že čo sme furt v mínuse. No tak fasa... :-(
fúha Zuzka, tak toto asi už potrebuje odborníka :-( skús osloviť nejakú naozaj fengsujku, lebo takéto problémy sa určite dajú riešiť nejakými správnymi FS trikmi
No veď ja viem, stále sa na to chystám, len nejak na to neviem naškrábať. Stále je niečo "dôležitejšie". Aj keď príjem nemáme zrovna malý, tak sa peniažky niekam strácajú :-(
zuzka... len tak všeobecne... z juhu odstráň zelenú farbu (pre tento rok) a drevené doplnky, pridať môžeš Budhu v červenom rúchu alebo zlatú mandalu, žiarovky v miestnosti vymeň za silnejšie ak je to možné
... na JV je hviezda zlodejka, pre pracovný stôl nešťastné umiestnenie :-( ... skús modrého nosorožca alebo sošku slona s chobotom nahor na pracovnom stole, najlepšie spravíš, ak pracovný stôl dočasne presunieš, ak ti to priestor dovoluje :-)
Opakujem, je to len všeobecná rada, musela by som vidieť presný priestor a jeho zariadenie, rozmiestnenie a samozrejme presné zameranie :-)
ako kukam tak na J a JV mam cast obyvacky, kde v casti juh ma dcera detsky kutik a skrine a v JV casti pokracuje detsky kutik a pracovný stol, fotelka :-( takze podobne ako zuzka dat slonika na stol, lebo stol sa mi presunut neda :-( a so setrenim to tiez nie je bohvieco
a veru odkedy tu byvam, tak nejako viac minam.. teda setrim stale na iny ucet,ale ajtak som kedysi aj z toho, co si necham vedela viac usetrit a teraz akosi stale uz to miniem vsetko... cize nie , ze by som vobec nestrila,ale nie tak ako kedysi... :-p
počkajte dievčatá.... musíte si riadne zamerať byt alebo podlažie domu... nemôžete mať všetky okná na JV alebo tak podobne |-| , pretože z feng shui zamerania stredu bytu si odvodíte svetové strany a podľa toho zistíte, ktorá časť bytu sa nachádza v dobrom smere, a ktorá je na tom horšie... takže PROSÍM nestrácajte hlavu !! :-D
jaaaj, tak predsa je to tak nejako, ako som tu uz raz pisala, ze nie je svetova strana taka ista ako v byte od vchodu...
sami zda, Vierka, ze si mi raz uz posielala na mail ako sa to robi,ale ja som to zapatrosila... mozes to tu este raz popisat? lebo konecne mam aj buzolu a cchem si aj dom urcit :))
jeeejda, ako sa hladá stred bytu... ehmmm už to tu bolo popísané, nie? :-D :-D Je to určite popísané v každej fs knihe... proste musíte nájsť ťažisko bytu alebo každého podlažia domu, treba vystrihnúť presný pôdorys v mierke, ak máte garáž, z ktorej sa dá dostať priamo do interiéru, treba zarátať aj tú, ak je len pripojená k stenám domu, ale nevchádzate do nej cez interiér, tak ju nerátajte... ak máte zasklenný balkón alebo terasu, či zimnú záhradu, ktorá je súčasťou interiéru, treba zarátať aj to do pôdorysu...
Ak si to nebudete vedieť spraviť, vložte si do albumu pôdorys a napíšte IP, ja vám stred nájdem 8-)