...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
Ja som stale vo faze kreslenia podorysu bytu, uz ho mam pomerany a teraz sa to snazim nacisto prekreslit, len ma zaujima ci to musi byt tak uplne na 100 percent, ci mozem brat centimeter hore dole. Potom si urcim sever a prilozim ruzicu, dobre? Len ma zaujima ako mi podorys bytu a jednotlive zony ovplyvnuju sikminy, lebo to netusim ako mam zakreslit.
Pre zelinka v: Zaujimal ma starsne ten tvar domu ked je obdlznik pretoze my takyto mame, a spomenula si ze to nieje dobre, ale ked sa ti tu nechce s tym natahovat, tak neviem naco sem pises do tejto diskusie.
No..to je pekna blbost.. :-S
inak ja nechapem, ako niekto moze nejake informacie vytrhnute z kontextu niekde publikovat (a teraz nemyslim tu na fore, ale vseobecne). FS predsa nie je o tom, co mozes, ci nemozes, ale o niecom uplne inom a akakolvek info bez konkretneho pripadu je absolutne hlupa a zla.... To, co je v jednom dome ok, je v druhom zle.
akvi, mas uplnu pravdu... a ako tu uz bolo spominane, clovek sa na jednej stranke docita nieco a na inej zasa uplny opak...
mna len zaujala to informacia, lebo sa mi to zda divne a ako som pisala, doteraz som nic take nenasla
pre zelinka ale aj ostatnym
v kazdom priestore existuje devat roznych casti s odlisnou energiou ( system ba-gua ) a tym i roznym vplyvom na nas zivot, vsetky tieto oblasti su rovnomerne zastupene v kazdom pravidelnom priestore.
ZA PRAVIDELNY priestor sa z pohladu feng suej povazuje OBDLZNIK, STVOREC a osemhran.
V kazdom inom tvare dochadza k nerovnovahe. najcastejsie nepravidelne tvary domov u nas su budovy ktorych podorys je v tvare pismena L alebo U. Nerovnovahu sposobuju tiez rozne vyklenky a pristavby. Tieto sa potom kompenzuju vhodnymi liecebnymi prostriedkami.
Nič v zlom, ale už som pár-krát omylom zablúdila na tú stránku a nie je to nič iné ako kopčenie iných fs stránok - nerozumiem tomu, to sa môže len tak kopírovať obsah webstránok?
kessina
asi by bolo najlepsie sa opytat Vandy pretoze je to povodny clanok z www stranky p. Fila
http://www.fengshui-studio.sk/feng-su...
co konkretne mal autor na mysli
pretoze naopak ak bol domcek postaveny v case kedy prave zo zapadu nabral priaznivu energiu tak je super ze tam tie okna su
( skola lietajucej hviezdy )
nemali by ste to riesit bez celkovej ananlyzy :-)))) hlavne sa snazte baby aby ste sa doma citili fajn aby ste si nasli miesto na oddych a relax , pravidelne upratovat a vyhadzovat stariny , vetrat atd atd atd
janefs, idem prestudovat tu stranku x-) tu som este necitala :-D no ja osobne zatial nerobim vobec nic, len citam a citam a hladam, ked budeme mat domcek, tak to bude samozrejme s FS odbornikom x-)
ahojte mam cervenu farbu na 20 m2 zarobenu tuto sobotu v predajni...povodne sme ju chceli dat do obyvacky ale chcela som iny odtien a tak ju nemame kam pouzit, nemal by niekto zaujem, planovali sme ju na jednu stenu.Ak mate zaujem poslite IP DAKUJEM.
da sa osetrit nejakym sposobom kuchyna, kde je sporak, umyvadlo a chladnicka spolu?? byvame momentalne uz par dni v inom byte a ten ma takuto katastrofalnu kuchynu... hladame sice novy byt, ale pokial nieco najdeme, chcela by som to nejako osetrit... v tej kuchyni sa mi ani neche byt, nie to este varit. vedla chladnicky je sporak, ziadna medzera, vobec nic, medzi sporakom a umyvadlom medzera mozno par cm... co s tym?? dakujem za kazdu radu
Este Slovaci ani nepoznali FS a niektore veci jednoducho spolu nekombinovali.....napr. zrkadlo v spalni, spravna kombinacia farieb je znama uz X rokov ....................ale teraz sa ideme vsetci zblaznit a pomaly prerabat cele domy v domneni, ze nam to zaruci stastie, lasku a peniaze.............myslim, ze niektorym to uz udiera na hlavu.......................urcite si vo FS clovek najde aj dobre tipy, ale nemal by si tym nechat manipolovat zivot, robit z toho povery..........
Pre kessina: Ja mam presne taku kuchynu ako pises a nepripada mi to ako katastrofa. Viem v nej dokonca aj varit a cuduj sa svete velmi dobre :-) :-) :-)
lluciapet, vidis, je to presne o individualnych pocitoch, kazda sme ina :-) samozrejme, ze v nej viem varit aj ja, ved inac to nejde, ale musim sa do toho nutit... pretoze mi to absolutne vobec nevyhovuje... takze, co je pre jedneho v pohode, moze byt pre druheho katastrofa a naopak x-)
skor som chcela vediet, ci sa to da nejako osetrit podla FS, kedze sa predsalen nachadzame v teme FS
pekny vecer vsetkym
kessi
Na "ošetrenie" takejto kuchyne treba vedieť o niečo viacej... farby máš v poriadku? A akým smerom pozeráš pri varení (svetová strana)...?
Ináč všeobecne platí, že medzi oheň a vodu skús umiestniť prvok dreva (zavesené varešky, zelená farba, rastlinka niekde na horných skrinkách) , no ak sa nenájde miesto... aké máš celkové umiestnenie kuchyne od stredu bytu??
fajoska,
takze kuchyna nie je urcite v strede bytu, je smerovana na vychod, ale na 100% to neviem urcite, pretoze som to este nemerala. ale neviem, ci sa to nazvat vobec kuchynou... za nou je cez stenu kupelna, farby su biele, vsade a skrinky drevene hnede, to je asi tak vsetko
Dievcata neviete mi poradit, ci moze byt kniznica v spalni? Spalna by mala byt miestom oddychu, ale knihy pre mna oddych su, tak neviem. Mame velku spalnu tak som chcela akurat taky vyklenok na to vyuzit.