...Feng Shui je starodávne čínske umenie o harmónii bývania.... ide o vplyv okolitého prostredia a času na ľudí žijúcich vo svojich domovoch......rada si vymenim osobne skusenosti :-)
ahojte, už som pozabúdala milión vecí, takže si chcem len overiť... charakteristiku jednotlivých sektorov podľa vstupu do domu robíme pre každé podlažie zvlášť, pričom na poschodí berieme do úvahy vstup zo schodiska... Je to tak správne?
Ahojte, veľmi ma zaujala táto téma, čítam hlavne názory Vandas, je super že takto poradí, plánujem že nakreslím tiež mapu nášho domu, ale už teraz vidím, že podľa FS je to u nás zlé, máme vchod presne oproti terasových dverí, takže tá energia tu len tak prefičí... Aspoň že pôdorys máme presný štvorec, alebo keď beriem aj garáž + dielňu, tak obdĺžnik. Čo s tými dverami?
=-)
Baby potrebovala by som poradit,odkedy byvam v novom byte,tak sa mi akosi nedari,myslim zdravotne,nemohla som otehotniet,napokon po 3 rokoch sme otehotneli a nakoniec po 4 mesiacoch sme prisli o miminko.Velmi ma to bolelo a boli,ale po 2 rokoch snazenia,zase nulove vysledky.Chcem sa opytat babky na to ako by som si mohla pomoct podla FS,ci to mam az tak zle v byte.Aj manzelovi sa prestalo darit v praci,prisiel o nu...no proste sa to sype.Podorys mam v albume,prosim pomozte.Budem velmi velmi vdacna.
Akej farby by mala byt spalna,mame ju na juhu,juhovychode,vie mi niekto poradit,posledny mesiac v nej neviem spat.Viem ze mame tam energeticku dialnicu-vchodove dvere okno,ako si pomoct?
Ahojte dievcata, ja som Vas az teraz nasla a tema ma velmi chytila. Je tu toho velmi velmi vela pisane, tak kym sa tym preluskam to potrva. Nasla som doma dokonca knihu od Webstera Feng-šuej pre byt a chystam sa kupit Prakticku príručku pre FS od Hill, tak mi hodnu chvilu potrva kym celkom porozumiem vasmu jazyku. :-D. Ja by som najradsej doma zacala hned vsetko menit, ale musim na to postupne a hlavne si rozanalyzovat byt. Uvidim ako si s tym poradim, lebo mame byt rieseny ako otvoreny priestor s tym, ze mame v nom galeriu kde je vytvorene miesto len na postele a je to pod sikminou, tak tam to asi moc vhodne nebude. Najde sa tu nejaka dobra dusicka, co by mi s tym troska pomohla a usmernila ma?
Ahojte dievčatá, chcem Vás poprosiť o informáciu niekde som čítala, že keď je žena tehotná sa nemá posteľ posúvať a vysávať prach pod posteľou. Chcem Vás poprosiť ako je to s vysávaným alebo či sa môžu prášiť matrace, na ktorom žená spí. ;-)
no tak ja ako stara prispievatelka ak mozem poradit tym novym, bez presneho zamerania svetovych stran a ich zakreslenia do podorysu z FS nic nebude. ... to je pre mravvceka. ako sa to robi som to tu presne rozpisovala asi 3 krat ;-) len tak z prveho pozretia mozem povedat ze v byte v tvare obdlznika sa vyskytuju mnohe problemy a to podla toho ktore zony su zatupene menej.
dalej len chcem upozornit na to ze FS si vyzaduje velmi vela casu , penazi a chapaveho manzela ktory vam pomoze zreaizovat potrebne premeny. ak toto nemate ak sa do toho radsej ani nepustajte.
dadusinka, najlepsie je nechat pod postelou poriadnu vrstvu prachu, taku aspon 9 mesacnu. to je presne podla FS, spina a prach ;-) matrace tiez prasit nemusis, ale ja by som ich aspon povysavala =-)
zelinka mne to zameriavala jedna baba odtial,teraz neviem,ktora ale asi pred rokom mi urobila podorys a rozdelila mi byt na zony podla mojich svetovych stran.Mam to aj v albume.Manzel s tym suhlasi,ja by som chcela poliecit zony,ktore si myslim,ze su v katastrofalnom stave.Vies mi povedat,kde mam zonu deti?
Ako pises zelinka, treba na FS vela casu to si uvedomujem a prave ten mi k tomu chyba, aspon uchytkom v robote si snazim nieco precitat a uz 3 dni sa nemozeme s manzelom dostat k vymeraniu bytu aby som byt rozdelila na zony. U nas to bude komplikovane, lebo mame podkorovny byt a je to u nas samy vyklenok, sama sikmina, nepravidelny tvar bytu, takze sa s tym urcite riadne vytrapim. Chystame sa pred Vianocami malovat a chcela by som pouzit aj farebne kombinacie, ale velmi jemne a keby sa mi to podarilo aspon v sulade s FS. V manzelovi mam podporu, tak to je velke plus, len kedze stavame domcek plus chodime obaja do roboty a mame babo tak ten cas je naozaj nechytatelny.
mravvcek, tak ako to mas rozdelene ty je to nanic. pozri si album vandy. ona tam ma priklad, upozornujem ze vseobecny. svetove strany musia byt zamerane presne a takisto stred domu musi byt zamerany presne.inak ti k tomu ani vanda ani ja ani nikto iny nic nepovie lebo sa niet vobec coho chytit ;-)
ahojte,
nasla som tuto temu nedavno a cele to precitat mi asi chvilu potrva .... o FS mam len take zbezne poznatky z par kniziek. Prave sme v stadiu tvorby podorysu domu a hned mam otazku: Dom bude dlhy a uzky, 8x19m, vchod bude z uzsej casti od ulice. Ked si chcem na podorys prilozit "pakuu" ako mam postupovat? nakreslit si to v akej mierke? viem ze to ma byt stvorec rozdeleny na jednotlive casti, ale kedze je dom dlhy a uzky bud mi nieco prevysuje alebo tam nieco ani nemam :-| tak ako na to? baby radte .... 8-)
tak pozor o tom som vravela mravccekovi. rozdelenie na 9 stvorcovych casti je nanic-ak hovorime o rozdeleni podla pakui. teda aspon ja osobne tuto metodu nepouzivam a nepouziva ju asi ziadny FS odbornik =-)
najlepsie je byt rozdelit tak ako to ma vanda v albume. tak ako to ma mravccek nie.
akmme asi ti uz nikto nevyhovori podorys v tvare obdlzika ale podla FS je to nie velmi vhodny podorys. precitaj si niekolko stran dozadu, kazdy kto ma byt alebo dom v tvare ovdlznika ma dost vazne problemy -dadusinka, mravvcek ,plus osobna velmi zla skusenost), prave preto ze niektore casti su zastupene hodne a niektore velmi malo, tak sa vam moze stat ze lasky sice budete mat velmi vela ale penazi strasne malo ;-) samozrejme existuju opatrenia ale naco ak je mozne este postavit pravidelny stvorcovy podorys ;-)
akmme nechem ta teda strasit ale pokial ste len v stadiu tvorby, tak radsej tvorte stvorec a chodte radsej do vysky ak nemate dost miesta ;-)
Samozrejme je veľa metód (FS škôl), ja by som takéto rozdelenie určite nekládla ako prvé (ani druhé) na rozbor domu alebo zlepšení jeho nedostatkov. Mala by si sa zamerať hlavne na svetové strany - z ktorej str. bude vchod, z neho pozrieť kvalitu sektorov, pozrieť sa na plánované umiestnenie dverí vz. okná, či máš vhodné steny, myslím dostatok miesta na uloženie postelí, bezpečnú zónu (zadnú stenu) za sedačkou, pracovným stolom, čelami postele, aby si sa vyhla kúpeľni za hlavou a tak podobne... Ak nemáš ešte elektrorozvody, môžeš umiestniť káble tak aby nešli pod posteľami, nad hlavami...
Je toho vo FS veľa, rozdelenie na 9 oblastí života je lepšie riešiť cez svetové strany než štvorcom alebo obdĺžnikom (táto metóda je len pomocná). Napríklad kariéra prislúcha severu, sláva juhu, bohatstvo na JV atď...
Dajú sa použiť obe metódy, ale je to dosť náročné. Určite sa nedá postup napísať v pár riadkoch. Väčšinou sa používa buď jedna alebo druhá metóda, no ako som už písala, sú podstatnejšie veci vo FS ako je pakua...
ahojte,
dakujem za odpovede. Bohuzial s podorysom uz vela nenarobim, takze budem musiet ist podla toho co tam je .... skusim este pocitat nejake strany dozadu.
Ahoj Nonova - az dnes som precitala Tvoj odkaz na Ploche - hmm skoda, ze Ti IP neunguje, ale myslim, ze sa to casom tuna na "MS" dotiahne... Inac :Adriana765@azet.sk Tesim sa - Pa
Chcela by som poprosit niekoho kto sa tu tak dobre vyzna vo FS, v skratke par viet, ako by mal byt zariadeny rodinny dom. Som uplny laik, co sa tyka FS, nikdy som sa o to nezaujimala, prvy krat citam tieto diskusie a zaujalo ma to, nechcem sa az tak veeeelmi tym zaoberat, ze az tomu prepadnem, len staviame dom a bola by som strasne rada, keby ste mi poradili. To som sa tu uz docitala, ze by nemal mat dom tvar obdlznika, my mame, je to dost neprijemne sa docitat ze dom v tvare obdlznika znamena neprijemne veci ako ste uz pisali, len ked niekto nema inu moznost, treba sa prisposobovat pozemku a u nas ina moznost nebola, len uzky a dlhy domcek.
Ahoj llu :-D
Vieš je veľmi zložité napísať ti len tak farebné alebo dispozičné riešenie, ktoré by bolo nejakým spôsobom univerzálne. Každý dom /byt je iný a má tiež iný charakter. Farebnosť tiež volíš podľa toho na čo tá konkrétna izba slúži, či potrebuješ v danej miestnosti energiu trocha upokojiť alebo naopak rozhýbať a podľa toho sa do interiéru volia aj doplnky - teda okrem iného |-|
Ahojte,
zase som tu dlho nebola, stavbu domu mame v plnom prude a tak velmi nestiham.. Chcem sa ale opytat tu pritomnych odbornicok nieco ohladom dveri... Ja mam analyzu FS od odbornika hotovu, ale mam jednu dilemu ohladne dveri. Viem, ze by nemali byt dvere oproti dveram, ale v jednom pripade sa to u nas bohuzial neda inak urobit. Povodne mala byt izba s vyklenkom, ktoru nam ale odbornicka zrusila, ze bude hodne lepsie, ked bude mat pravidelny tvar.. Lenze mi vtedy nenapadlo, ze treba doriesit aj dvere. Tak sa pytam, co je podla vas mensie zlo, ked budu dvere oproti dveram - uplne presne licovat, alebo ich viem posunut trochu tak, ze budu sice oproti, ale nie celou plochou, ale len castou... Dik za odpoved...
Ahoj dievcata :-) dnes som sa tu slavnostne registrovala a rada by som Vam svojou troskou pomohla
pre mravvcek
ak nemozes v spalni spavat moze to mat podla FS viacero pricin, smer ktorým mas otocenu postel, energie podla tzv. lietajucej hviezdy a tiez mozno prave podla svojho datumu narodenia prechadzas nie najlepsim obdobim ...napiseme si ak mas zaujem mozeme to podrobne rozobat
Ahoj akvi :-)
dvere oproti dveram v rodinnom dome nie su vhodne ak su tie vchodove oproti tzv dalsim smerujucim von z domu tzv. zadne vchody , ale pokial to su dvere len do dalsej izby tak v tom nebude problem.
Ahoj llu
tym sa netrap :-) a neviem kde si sa docital ze by nemal mat tvar obdlznika (posli mi prosim zdroj na IP ak nechces verejne )
ide o to ze by mal mat pravidelny tvar nie kadejake vyklenky, domy v tvare L, U a podobne , ale aj to sa da pekne osterit, tak ziadnu paniku :-)))))
zalezi na tom kedy bol tvoj domcek postaveny a ktorym smerom je orientovany :-)
janefs - tie dvere su len dvere izieb... Ale ja viem, ze dvere oproti dveram urcite byt nemaju, mam to odporucene aj v analyze.. Len ked to uz tak blbo vyslo, tak co bude teda lepsie? Uplne v zakryte, alebo len taky ciastocny prekryv?
akvi -
nie je dobre ak su napr. v rade trojo dveri ale takto vobec nie , keby tam bola toaleta tiez to nie je vhodne ale dvere do izby su uplne v pohode a je to bezne v kazdom dome :-) ak to mas odporucene mas aj dovod ????
hmm, tak vravis, ze je to jedno.. to som rada.. V analyze mi bolo odporucene dat dvere na preskacku - mame taku dlhsiu chodbu, z ktorej sa ide do jenotlivych izieb a aj do kupelne. Tak to bolo asi myslene hlavne tam, aby sa nejake dvere neocitli oproti WC-ku. To je v pohode, tam sa to dalo pekne posunut, len tieto do detskej a spalne nam nevysli, musia byt oproti..
Janefs - ty mas nejaky kurz FS? Kolko sa tomu venujes?
janefs zdrojom som ja. obdlznikovy tvar nie je vhodny a ano da sa to osetrit ale naco si vyrabat problemi ak sa to da pred stavbou este zmenit. ak neda tak ok nasleduju opatrenia....
pre zelinka_v
otazkou je aky je to obdlznik a nemozno povedat nevhodny skor ze bude mat oslabene sektory, no co ak prave v tych oslabenych budu nepriznive energie lietajucich hviezd potom je to vlastne fajn :-) nezabudajte ze na domcurik ma vplyv i jeho okolie :-)
ale rada sa poucim ak mi povies zdroj podla ktoreho je obdlznik nevhodny ...