Alarm Jablotron 100

Zobraz úvodný príspevok
Ak tu má niekto jablotron 100, prosím koľko Vás stáli všetky komponenty resp. cela ponuka na rodinný dom?
Odpovedať
@repak F-Link je výhradne pre servisných technikov. Ak ti to ktosi predal. nech ti k tomu dá aj software. alebo hľadaj na nete. Ja raz nepochopím to. že ľudia ušetria možno dve stovky za odbornú montáž od ľudí ktorý to robia nie prvý krát..... a hlavne keď to namontuje technik ktorý má skúsenosti, certifikát, licenciu od PZ tak ten systém aj slúži ako alarm a nie len ako ozmamovacie zariadenie ktoré v prípade toho že ti vykradnú chalupu ti nezoberie poisťovňa do úvahy... :) @rapidek Nepredá? ale predá nemá sa to ale prečo nie? to že dotyčný má doma kvalitný systém ktorý si namontuje sám a alarm mu nebude plniť účely je jeho problém... :D Pre účely automatizácie je to bežne dostupné. Nakoľko viem o čom hovorím. Lebo som raz sa pýtal priamo v jablotrone že ako je možné že alarm predajú niekomu kto nemá certifikát tak ma išli zožrať že čo som si to dovolil... :D to je tak. každý chce ušetriť na elektrike, elektro zariadení za odbornú montáž. ale že chalupu ľuďom stavajú kuchári, pekári, časníci bez odborného vzdelania, prípadne preškolenia a vedia len prax ale aký je technologický postup nevedia..... ale hlavne že majú kvalitný materiál bez kvalitnej montáže..... :D
Odpovedať
@007tomams " nemá sa to ale prečo nie? to že dotyčný má doma kvalitný systém ktorý si namontuje sám a alarm mu nebude plniť účely je jeho problém.." - co je toto za nezmysel?? Ja ako vyrobca vymyslim a vyrobim kvalitny alarm, roky ho vylepsujem, vychytavam chyby a potom si ho namontuje nekvalifikovany clovek a system v pripade narusenia nezareaguje ako ma? aka je toto pre mna ako vyrobcu reklama? ved prve, co by ten dotycny po vykradnuti vyhlasil by bolo, ze a sak som mal aj alarm a aj tak ma komplet vykradli.par takychto pripadov a Jablotron by si znicil meno.
Odpovedať
@ondro81 keď si namontuješ alarm sám tak je to alarm ale poisťovňa ti to môže alebo nemusí uznať v prípade plnenia poistnej udalosti hľadajú všetky možné nedostatky. Napr ak je otvorená desi vetračka tak sa nepovažuje dom za zabezpečený proti vniknutiu páchatela. Ako aj pri aute chcú vedieť všetko či máš zaplatené. správny dezén a čo já viem čo ešte tak aj pri poistnej udalosti vykradnutej chalupy. Chcú výpis z pamäte alarmu. to či alarm má urobenú prehliadku kvalifikovaným človekom kvázi či má revíziu. Ako napr pri komine každé 3 mesiace, alebo pol roka, rok atď... On zareaguje tak ako má aj ti to bude hlásiť tak ako má o to nejde. Ide o to že poisťovňa v prípade plnenia chce mať od toho štempel že to robil kvalifikovaný človek..... Tak ako aj v prípade elektroinštalácii podľa novej normy čo mi kolega spomínal tak musí dať elektroinštalačná firma revíznemu technikovy pri revízii čestné prehlásenie o tom že elektroinštalácia je urobená podľa najlepšieho vedomia a svedomia a že to spravili podľa noriem....Taktiež RT by nemal robiť revíziu na elektroinštaláciu od ktorej nemá projekt....sú vo všetkom všeliaké záludnosti, taktiež aj pri alarmoch.... a otázka. myslíš že ten kto v živote čosi také nemontoval že vie čo má nastaviť a ako nastaviť aby systém správne fungoval?. Za seba viem že nie nakoľko som tiež s veľa vecami začínal. a začiatky sú neni ľahké....
Odpovedať
@repak a J-link ti nepomôže? Ten je zdarma na stránke jablotronu
Odpovedať
@007tomams ked to preda koncakovi ako stavebnicu, tak porusuje ujednania Jablotronu. Moze prijst aj o zaruku. Vraj vedia vystopovat vsetky komponenty. user nech sa hra s j-linkom ]-(
Odpovedať
@dracik333 ten mu je platny, ako mrtvemu kabat....
Odpovedať
@repak pridem ti to zlegalizovat.... normalne na fakturu 8-)
Odpovedať
@007tomams to je vsetko fajn co pises, ja som ale reagoval na nieco ine a sice,ze skutocnost,ze jablotron nekupis alebo teda aspon by si nemal kupit ako laik resp clovek, ktory na to nie je skoleny je velmi spravna vec.A ver tomu,ze oni predat chcu, ale nebudu si predsa kazit svoje meno kvoli tomu,ze to zacnu predavat kadekomu a ten s tym porobi ktovie co. taktiez soft patri do ruk cloveku, ktory vie, co s tym ma robit. mne moj dodavatel predal prvu 100-kovu ustrednu az po tom, co som mu predlozil certifikat zo skolenia, pritom som mal za sebou montaz vela ustredni starsich generacii. Podstatne je namontovat to spravne, kompletne so vsetkou nazvyme to byrokraciou okolo toho a to, ci potom poistovna v pripade potreby nieco preplati alebo nie uz neovplyvnis, ani to nie je tvoja ulohou
Odpovedať
@ondro81 meno im môže pokaziť to že si to ľudia budú nesprávne montovať alebo tí čo to montujú tak kašlú na to a chcú len zarobiť. Lebo čo často riešim u niekoho tak je práve to že im ktosi namontoval alarm ale nejde in toto a hento a dotyčný to nevedel spraviť a prečo? Lebo to robil len za účelom zarobiť a nie poskytnúť mu nejakú službu do budúcnosti. Nehovoriac o záruke atď o montáži českej ústredné na územie SK.... Čo je zakázané.... @rapidek hej vedia. Ale iba zariadenia ktoré sú pripojené na cloud. Tie ktoré sú neni na tie nemajú dosah lebo užívateľ si tam práskne svoju sim kartu a tým pádom oni nevedia čo je kde.
Odpovedať
@007tomams tie komponenty vedia trackovat aj podla dodavatela, ja som sa s nimi o tom rozpraval. Druha vec je ako bude riesena reklamacia komponentov z takehoto zdroja
Odpovedať
@rapidek vedia trackovať po dodávateľa ktorý im robí veľkoobchod, tj ich distribútori. Ale ak distibútor predá firme napr mne. a ja to predám tretiemu človeku. napr zas firme ktorá bude robiť montáž niekomu inému nemáš to ako overiť. Dávaš napr do FA seriové čísla prvkov? to asi robí len blázon. Reklamáciu ty ako predajca musíš zákazníkovy riešiť a ty to dáš reklamovať do jablošu. Ak príde zákazník s tým a tým do jablotronu že mu daný prvok hlási poplach alebo robí falošné poplachy tiež si myslím že to budú riešiť minimálne v 2ročnej dobe lebo vedia kedy bol +- prvok predaný prípadne príde s nejakým dokladom od kohosi. Ak bol v cloude, vedia podľa cloudu že je na to 6 rokov záruka..... Mám skúsenosť s RFID kľúčenkami zákazník išiel do jablotronu kúpiť kľúčenky a pýtal sa na reklamáciu že mu niektoré nejdú a povedali mu doneste vymeníme vám ho a neriešili to kedy bol kúpený, a ďalšia vec je ak montuješ jablotron tak vieš ako je to s opravami.... nebudem to tu písať ;)
Odpovedať
@007tomams mas pravdu, klucenky su taka mala bolest, ked to spadne na zem, odtrhne sa antena, mali by to lepsie fixovat do obalu. viem ako to je s reklamaciami , mal som aj ustrednu kde jednu vetvu v 106ke odpalil blesk + ine komponenty... pekne 6rocna zaruka, pekne na opravu/vymenu, ja nemam problem. Do faktury nedavam seriove cisla, mam ich v Flinku :) a zatial som namontoval len jednu ustrednu bez jablotron cloudu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Máte niekto zapojené k Jablotronu 100 aj eviromentálne senzory ? Ak áno aké máte s nimi skúsenosti ? Chcel by som v dome vyriešiť: - detektory dymu do izieb - senzor teploty vzduchu do šachty a garáže - senzor zatopenia do kotolne - senzor CO a zemného plynu do kotolne Mám teraz namontovaný starší Paradox alarm, ktorý nemá ani webrozhranie. A keď som kedysi chcel namontovať od montážnikov senzory dymu hovorili my že ich má Paradox nespoľahlivé. Rozmýšlal som aj že to vyriešim aj inak ale nenašiel som iný systém ako sú alarmy, ktorý by poskytoval tieto senzory v rozumnej cene.
Odpovedať
@bnikitic bežné montujem, snímače zaplavenia, termostaty snímače teploty, dymové snímače, plyn a neregistrujem s nimi problémy a nemám žiadné problémy. Samozrejme nemontovat snímač dymu priamo nad digestor, šporák, kotol atď. Vždy o pár metrov ďalej z dôvodu výparov.
Odpovedať
Dobry den. Viete mi tu niekto poradit alebo ci mal niekto podobnu skusenost? Montovali mi v juli jablotron,najnovsiu verziu a stale sa nam v roznom case 2-3x do mesiaca spusta alarm.Vzdy v inom case.Najprv povedal technik ze sa spusta pavukmi,potom ze nieje fasada a nakoniec ako keby u nas strasilo😲 V danej izbe nic nieje je to novostavba ktora sa ide len malovat,je hotova omietka.Pavuky vyzbierane okna v celom dome aby nebol prievan pozatvarane na strope miaka a izba ma len jednu stenu vonkajsiu smerom na krytu terasu 7x5. Co toto moze sposobovat?Uz sa vymenili pir snimace za nove a zase sa to spustilo.Vsade su tahane kable ziadne bezdrotove.Prosim co to moze byt?Technik nevie,jablotron nevie uz mi pride ze nam niekto svieti do domu?Dakujem kazdemu za radu!
Odpovedať
@porsche19 Prečítaj si môj príspevok v tejto téme zo dňa 18. júna 2018 o 10:04, tam som popisoval, akú poruchu som mal ja.
Odpovedať
@porsche19 Cidlo je nasmerovane smerom na okno? Ak ano (co nie je najstastnejsie riesenie), tak to moze kludne napriklad robit odraz slnka od prechadzajuceho auta. Nech technik znizi citlivost PIR, da sa to na ustredni. Pripadne vymente PIR za PiR+MW kde to musia potvrdit obe cidla a az potom je vyvolany poplach.
Odpovedať
Profilova fotka
@porsche19 za prve, cidlo nemoze snimat pavuka. Ak hej, nech si strcia do riti take cidlo, ak nevedia na nom nastavit citlivost. Ja som mal alarm rok pred nastahovanim a pavukov tam bolo jak nasratych a nikdy sa mi nespustil alarm kvoli nim. Raz ked som mal prievan v dome a plnu zem igelitov, tak sa mi spustil alarm. Vtedy sa mi jediny krat spustil alarm a to ho mam 2 roky. Stale to hlasi to iste cidlo? Ak hej, nechajte ho odpojene. Ci to bude stale spustat. Skusali vymenit ustrednu? Ci jej nesibe. Nemoze nieco odrazat svetlo do neho? Kam je nasmerovane to cidlo? Dufam ze nie na okno
Odpovedať
@chrobak7 A co si nakoniec menil?
Odpovedať
@danculd senzor je sice k oknu ale je to terasove okno kde nieje ziadna sanca aby zasvietilo auto.Mam pir112p a to udava odolnost proti bielemu svetlu 6000 luxov,to keby aj chcelo auto nesposobi.Bixenon ma 3800 luxov.Jablotron mi tvrdi ze mi niekde fuci tak jedine v ich hlave.Hore mam miako a ani jedna stena nieje obvodova az na to okno.
Odpovedať
@pipulkoo Vsetci tvrdia ze je problem v dome no neviem kde.senzor je sice k oknu ale je to terasove okno kde nieje ziadna sanca aby zasvietilo auto.Mam pir112p a to udava odolnost proti bielemu svetlu 6000 luxov,to keby aj chcelo auto nesposobi.Bixenon ma 3800 luxov.Jablotron mi tvrdi ze mi niekde fuci tak jedine v ich hlave.Hore mam miako a ani jedna stena nieje obvodova az na to okno
Odpovedať
@porsche19 Nič. Len mi technik preinštaloval operačný systém a odvtedy to nerobilo.
Odpovedať
Ja by som skúsil to čidlo prekryť, aby nevedelo detekovat, alebo ho otočil k stene. Pripadne ho prehodiť na inú adresu v ústredni, ale to asi nepomôže. Firmware v ústredni ma asi aktuálny.
Odpovedať
@pipulkoo ahoj mne veru pavuk spusti alarm viac krat overene Da sa nastavit citlivost softwarovo?
Odpovedať
@gkrivanek ano da, v dvoch stupnoch.
Odpovedať
Ahojte, je tu prosím technik ktorý by mi vedel pomôcť ohľadom alarmu Jablotron Oasis? Mám ho nainštalovaný v dome cez 5r a signalizuje mi "vybitá batéria, ústredňa". Neviem čo to znamená a neviem sa na nikoho kompetentného nakontaktovat. 🙏 Vopred ďakujem
Odpovedať
@patka_1 pravdepodobne ze zalozna baterka v ustredni (ktora tahala system v pripade vypadku el.prudu)je po svojej zivotnosti. Bude ju treba vymenit.
Odpovedať
Čaute, Osobne by som sa už vykaslal na celý alarm. Pan technik síce dal dobrú cenu ale následne jeho výjazdy k nám (2x) si pýta neskutočnú sumu. Najradšej by som ho na kopal do hnusne slovenskej nenazranej.... Pri jeho slovách - pane, normohodina je spoplatnená 21eur/hod
Odpovedať
@adam_janka tak tych 21 sa mi nezda tak moc, pracujem v podobnych sluzbach a ked idem na servis tak firme uctujeme 47 az 62/h s dph plus cestu. Zas za 10 eur/h dnes ziadnu poriadnu sluzbu cakat nemozem
Odpovedať
@adam_janka ja účtujem síce menej, ale také výjazdy za klientom by boli inak stratové, takže to nie je až tak veľa. Záleží aj na tom, odkiaľ máte servisáka. My v okolí napr. neúčtujeme dopravu. Ale u nás platí aj náš zákazník náš pán. @patka1 je treba vymeniť batériu v ústredni, už nemá potrebnú kapacitu a v prípade výpadku elektriky vám vypadne aj alarm a dom nebude chránený. edit: to ti vlastne napísal aj @stokibb 😁
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?