Poznáte goji? Plody kustovnice čínskej (Lycium barbarum) sú malé a sýto oranžové až červené. Podobajú sa na šípky. V poslednom čase o nich hovoríme ako o superpotravine z Ázie. Tu sa po stáročia využívajú nielen v kuchyni, ale aj tradičnej medicíne. Bobule sa totiž často spájajú s dlhovekosťou, vitalitou a pevným zdravím.
https://www.modrastrecha.sk/magazine/goji-tajomstvo-dlhovekosti-odhalene/
- voka13Poznám, ale je to taká zvláštna chuť.
- denisa_hajdukovaAUTOR@voka13 Ja mám sirup s príchuťou marhule. Môžeš ho použiť do čaju alebo normálne rozrobiť s vodou, ja to pijem samé. Pôvodne kúpené synovi na imunitu, máme v blízkosti originál sad, kde goji pestujú, ale vadí mu dužina, pretože sa to do šťavy dáva aj s dužinou a šupkami. Ale mne to chutí. Mali aj príchuť dula a tuším ešte jablko.