Nivelizacia - strasne mäkka

Zdravim, na dome nam boli nivelizovane podlahy a toto je aktualny stav po 2 tyzdnoch: https://youtu.be/mvZfADj7ilo Chcem sa spytat, ci je takato tvrdost Ok a teda ked je (co dufam, oi. aj na obale je spominane ze nieje vhodna ako finalna vrstva, tak asi tusim preco...) tak ci beztak nieje mozne na nu aplikovat nejaky pripravok, ktory aspon zabrani zosuchavaniu/praseniu pri beznom chodeni po nej - v komunikacnych zonach je toho prachu fakt vela a pred pokladkou naslapnej vrstvy mame este vela inych bodov na TODO liste.
Odpovedať
secenko je isto naporadecku 🙂
Odpovedať
@wishmaster aka to je znacka? My sme mali asi 4 roky nivelacku v jednej miestnosti kde bolo WC a pracka a nic taketo tam nebolo. Bolo tam cisto, ziadne prasenie, povrch bol tvrdy. Pravdepodobne niekde nastala chyba, ci uz pri spracovani materialu alebo pri realizacii... Teplota voda podklad hrubka?
Odpovedať
Odfot vrece ci to bola sadrova alebo cementova.
Odpovedať
Tato bola pouzita - https://www.obi.sk/vyrovnavacie-hmoty... (okrem nej este zopar vriec inej, nakolko im nestacilo a museli operativne dokupovat, ktora to ale robi neviem...). Kazdopadne mala by byt (tato, aj ta druha) cementova. Hrubka by mala byt ok, tak 3-4mm, realizovane to bolo teraz, v dome sa ale uz kuri, urcite tych 20 stupnov tam bolo. Rozmiesavane to bolo v studenej vode z vodovodu... EDIT - podlahovku nemame, tj. ani prirychlim preschnutim od nej by to nemalo byt... a osobne mi nenapada ani nic zjavne co by boli pani urobili zle, pouzili aj penetrak, podklad bol suchy (podlahy sa liali v septembri), fakt netusim... Nejake napady cim to natriet aby sa to zastabilizovalo?
Odpovedať
Profilova fotka
@wishmaster - pouzite vela zamesovej vody a nekvalitna nivelizacka. Kvalitne (baumit quattro, murexin, weber nivelit) pod 10e/vrecko nezozenies + Nie je určená ako konečná povrchová úprava = ale to je kazda. Zial, da sa to bud len odsekat a nanovo alebo spravit konecnu /finalnu upravu chytro.
Odpovedať
citujem z popisu "vytvára trvale pevný s betónom porovnateľný povrch" takze vytvorilo to trvale pevny, s betonom porovnatelny povrch? odpovedal si si asi sam 🙂 pozdrav majstrov a nech to pridu prerobit (a ta cena je sialena - nivelacka pod 10EUR, to naozaj musi byt niekde mega setrene)
Odpovedať
Profilova fotka
@wishmaster kup si este jedno vrecko a rozrob si podla navodu. s presnym pomerom vody.. vylej a uvidis na druhy den kde pes zakopany... ked sa to bude spravat ako prva varka, tak vies koho mas reklamovat... ked ne, tak tiez vies koho mas reklamovat... ja som este na ziadnej stavbe totiz nevidel tzv. majstrov aby si odmeriavali vodu podla navodu.., takze aj tam sa mohla vloudit chybicka... nepomoze ti ziadne carovne natretie ako sa dodazujes, len najst vynnika, kto teraz ten sajrajt z podlahy zoskrabe dole a to celel na novo zaplati...
Odpovedať
@wishmaster distyk som daval v byte, vsetko presne podla navodu a odskocila od podkladu a popraskala, takze asi 250kg vylupanej nivelacky skoncilo v zbernom dvore... Aspon, ze to islo lahko dole...
Odpovedať
ja som pouzil najlacnejsiu z obi a bola tvrda nedalo sa do nej rypat a toboz uz nie prstom zosuchat je to lokalne alebo uplne vsade ?
Odpovedať
@shadowmilan práveže ani nie, väčšina sa tvári že drží, ale to môže byť len tým že tam sa toľko nechodí. Najhoršie je to práve v komunikačných zónach.
Odpovedať
@wishmaster tiez sme mali dáku z Obi a bola pekne tvrdá, nic sa nikde nezmrvilo. Keď sme to robili, tak nás kamarát upozornil, ze treba ozaj zachovať ten pomer vody, co tam píšu. Ze to nie je ako lepidlo, ze plus mínus nejak extra nezáleží na tej hustote. Ale ze nivelacka musí byť dodržaný ten pomer presne.
Odpovedať
@wishmaster neviem co spekulujes,dobre je to ,ak chces mozes to spevnit nejakou penetraciou ,nepocuvaj ostatnych mudrlantov,ak drzi je to O.K.Ak sa bojis spevni nejakou penetraciou...nema chybu..inak tie dierocky vzniknu vtrdy ked je malo napenetrovany podklad,pred naliatim musi byt leskly sklo....tie dierky signalizuju vsaknutie do podkladoveho betonu..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem všetkým za reakcie, ad tá voda - to je dosť možné, napúšťali ju hadicou, tj o presnom meraní moc nemôže byť reč... @daralbajda - ďakujem tiež, vyskúšam asi takto najskôr, je to asi to najjednoduchšie a najlacnejšie riešenie, keď nepomôže, aspoň nič viac nepokazí....
Odpovedať
@wishmaster no tak potom to asi robili od oka, ak daju viac vody, potom sa to splachne dole ... ale pokil to je relativne tvrde a pojde nato napr nejaka dlazba a pod, nemal by som stym nejak problem, neviem co vas to stalo ...ale nejaku plnu sumu by som zato neplatil ...
Odpovedať
@shadowmilan mne keby si nezaplatil plnú sumu, tak by som to prišiel vystemovat.....
Odpovedať
@daralbajda a o to tam ide, ked je to na hovno spravene a prides to vyhadzat tak si iba priznas chybu a investorovi vznikne skoda iba na materialy.
Odpovedať
@wishmaster nivelačka za 6€? neuveriteľné, akí sú ľudia lakomí... do nivelačky liať vodu hadicou? ak si "majstrov" nehnal palicou zo stavby hneď ako si to videl, tak si ani nezaslúžiš dobrý výsledok...
Odpovedať
@rkorba koľko M2 nivelacky si v živote vylial? Nič si nepriznam, oželiem trochu nivelacky vlastná práca nestojí nič len čas, špekulant investor si po vysekaní musí zaplatiť materiál ,aj prácu a ešte ponaučenie do života,že nemá správať do toho čomu nerozumie..
Odpovedať
@daralbajda dost na to ze i robos debil si dokaze precitat kolko vody ma dat na mech!
Odpovedať
@rkorba urob si sám,keď si taký múdry a neurazaj robosov.
Odpovedať
Mno tak dobré správy (pre mňa aj pre budúce generácie s rovnakým problémom) - penetrácia od den braven zachránila situáciu https://youtu.be/iivO0pVeoKQ (skúšanie hneď vedľa pôvodne nechtom vyskrabnutej dierky) @worker_falcon - to čo už je za uvažovanie, že si nezaslúžim dobrý výsledok? To mám každému robotníkovi hovoriť ako má čo robiť? Okrem toho, presne ako niekto vyššie píše, myslel som si že je to ako s lepidlom, že voda sa dáva plus mínus podľa toho akú konzistenciu treba Ohľadom ceny - tú som ja dopredu nevedel (materiál si zabezpečovali majstri), ale aj teraz dodatočne - cena podľa mojich skúseností nie vždy vypovedá o kvalite, v tomto prípade nešlo o nákup nejakej 5 ročnej prevlhnutej zmesi niekde vonku skladovanej, ale o niečo čo predáva renomovaní predajca... Každopádne, vybavené, ďakujem všetkým za názory, vidím že sa to tu zvrhava na flame war ako každá druhá téma, tak ja idem 🙂 PS: tá druhá nivelacka je St line w 710. Ale ako hovorím, netuším ktorá to robila a či nie aj obe (kvôli tomu postupu)
Odpovedať
@wishmaster Ktora presne penetracia od den braven to je?
Odpovedať
@peter_bar "Hlbkova penetracia", nie ta "Nano". Taky zlty stitok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?