Trnava - nivelizacia

Dobry den, mate prosim niekto dobru osobnu skusenost s niekym kto nivelizuje podlahy v okoli Trnavy? Potreboval by som vyrovnat podlahu v dome a tie ceny dost skacu. Ide o cementovy poter a asi 100m2. Aj ked je to novostavba, je to dost nerovne. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado co za suflikantov si mal,ked nevedia urobit poriadne ani poter. Rada do buducna, nehladaj najlacnejsich, hladaj dobre referencie. Mozno netreba nivelizovat, mozno staci zbrusit...ale to by malo ist na tricko toho motaka, co nevie ako ma vyzerat vagrys.
Odpovedať
@mgx S tym uz nic neurobim. Treba to vyrovnat.
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado rozdiel v mm je kolko? ak to niekde skace len par mm, staci pozicat v pozicovni brusku na podlahy a DIY.
Odpovedať
@mgx myslim ze aj pol centimetra. Otazocka, ako hrubu vrstvu treba dat, aby bol ten povrch rovny? Stacia tie 3 mm potom, co sa vyplnia jamy?
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado. mozes, ale vacsinou sa dava +2mm. treba pouzit kvalitnu nivelizaciu na cement, tzn. weber, murexin, PCI atd... nie baumit nivello a pod. ak niekto pride s nejakym crepom za 5e/mech treba ho rovno poslat doprec.
Odpovedať
@mgx Mozno blba otazka, ale po nivelizacii su pritomne nerovnosti? Pytam sa ci tam byva nejaka tolerancia. Napriklad ze mi to niekto vyrovna a potom tam bude skakat nejaky 1-2mm.
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado aj cementovy poter sa da spravit rovny=tzn 2mm na 2m. aj nivelizacia sa da spravit nahovno. dolezite je, co si dohodnes. Poviem to tak, akpovies dopredu, chlapci, ak to bude viac ako 2mm na 2m neplatim nic.. je to v poriadku 🙂
Odpovedať
@radottrado velke nerovnosti je vyhodnejsie pred nivelakom zbrusit. Rovnako celoplosne prebrusit povrch, ak poter uvolnuje priesok. Pri liati 3 mm necakaj top rovinu. Zrovna sa to lokalne, ale nejake "plynule vlny" budu. Zalezi od konkretneho materialu, no vseobecne nivelak ma svoju hustotu, takze ocakavat, ze vylejes do miestnosti 3 mm a rozleje sa to ako voda do total roviny je nerealne.
Odpovedať
@zefe Problem je ze najvacsie nerovnosti su smerom do rohov, tym padom by sa muselo vela brusit. Kolko mm by bolo treba vyliat na kvalitny vysledok?
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado odpovedzte si najskôr: akú nášlapnú vrstvu volím? Aké nerovnosti sú teraz?
Odpovedať
@jan45 Podla mna je otazka, ako najviac rovne sa to da spravit a co je optimalne. Je normalne ze niekto vyrovna povrch a budu tam skakat nerovnosti 3mm? Ako zaistit co najnizsie nerovnosti - treba vyliat viac nivelaku, alebo pouzit kvalitnejsi nivelak. Neorientujem sa. Je to ako kupovat pocitac a vediet o tom nic.
Odpovedať
Profilova fotka
@radottrado iné optimálne je ak na to pôjde zámková dlažba ainé ak liata podlaha alebo náter, takže sa vvráťme k pôvodnej otázke, aký povrch. Ak tam pôjde dlažba, tak stačí lepidlo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jan45 Dlazba nie, pojde vynil na doske. Ten ma len 5mm + 1mm podlozka.
Odpovedať
@radottrado Z toho co pises vyzera, ze mas zdvihnute rohy. Folia na tom poteri asi nebola... Pri nerovnostiach je nutne stale udavat na akej dlzke. Je rozdiel 3mm na 0,5m a 3mm na 2m. Rovnako je rozdiel, ci su to plynule vlny alebo je to take hrbolate. Z mojich amaterskych skusenosti je minimum 6mm kvalitneho nivelaku, aby sa dosiahla pekna rovina a samozrejme velmi zalezi na zrucnosti. Pri takej hrubke s kvalitnym materialom a pracou sa budes blizit cene poteru. Ja som daval prevazne +-3mm lebo som s nivelakom nepocital (vraj boli u mna najlepsi majstri na svete 😄 ) a vyssie som ist nemohol. Velke nerovnosti hlavne na dilatackach a rohoch som zbrusil. Som s tym vcelku spokojny, aj ked idealne to nie je.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, nejake doporucenie na firmu lokalita TN? Potrebujem vyrovnat rozdiely 0,5 - 4cm. Jedna sa o rekonstrukciu. Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?