Dimenzovanie infrapanelov v kúpeľni

Viem, že je tu o infrapaneloch veľa diskusií, ale v žiadnej sa mi nepodarilo nájsť konkrétnu odpoveď, tak snáď niekto pomôže. Má niekto reálnu skúsenosť s infrapanelmi na strope v kúpeľni? Nebudú slúžiť ako hlavný zdroj tepla, ale ako vylepšenie tepelnej pohody po sprche alebo keď sa budú kúpať deti. Neviem, aký výkon je ideálny, aby to malo nejaký efekt a zároveň aby mi nebolo príliš horúco na hlavu. Strop má 260 cm, miestnosť cca 2x3 m. Má to niekto doma?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Viem, že je tu o infrapaneloch veľa diskusií, ale…
@roman_ najväčšiu výhodu má práve v kúpelni ,lebo najskôr ohrieva predmety teda aj telo človeka až následne sa ohrieva vzduch, do kúpelní sú zhotovené so zrkadlom ktoré odráža teplo na určitú plochu myslím že to moje má asi 1400W, akurát sa musí umiestniť do bezpečnej zony, pozri na nete ako sú delené s vhodným krytím i pre zásuvku https://www.svet-svietidiel.sk/novink...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@roman_ najväčšiu výhodu má práve v kúpelni ,lebo…
@duzu Výhody a nevýhody sú mi úplne jasné a aj to kam sa môžu umiestniť. Ide mi o výkon. Máme v bytovke klasický starý infra žiarič s takými trubicami, čo sa rozžhavia do červena. A ten má práve cca 1,5 kW a to už sa mi pečie hlava, to je už príliš. Uvažoval som niečo okolo 300 W, akurát by som potreboval si to niekde skúsiť, či to zas nebude málo.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@duzu Výhody a nevýhody sú mi úplne jasné a aj to…
@roman_ nasmeruj ho viac hore a čo najdalej od miesta kde sa zdržiavaš , ja som dosť vysoký ale na havu mi nepečiezapínať len na krátku dobu tesne pred ,menšie výkony majú tak rebríky na sušenie uterákov od 150-300W, ten môj infražiarič má len jednu malú trubicu
Odpovedať
ak ti nevyhovuje infražiarič môžeš použiť olejový radiátor je so zliatiny, nevadí ani voda, a dá sa rôzne regulovať výkon
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Viem, že je tu o infrapaneloch veľa diskusií, ale…
@roman_ alebo sa vyprdni na infražiariče a všeobecne na všetky ohrievače v kúpelni. Teda pokiaľ sa jedná o činžiakovú kúpelňu v strede bytu, ktorá nemá spoločnú obvodovú stenu. Tam nikdy nebudeš mať chladno a po použití či sprchy, alebo vane, je priestor dostatočne ohriaty od teplej vody. Ja som vživote na činžiakoch nepoužíl infrapanely a boli namontované a to som býval v piatich bytoch. Dnes som na dome a máme iba rebríkový radiátor, okno je celý rok otvorené na mikroventiláciu a nepociťujeme diskomfort. Trošku tie telá treba aj otužovať a netreba byť príliš rozmaznaný.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od roman_:

Viem, že je tu o infrapaneloch veľa diskusií, ale…
@roman_ v kúpelni je zavesený fén, keď sa mi zdá chladno, zapnem, po pár minutách je vzduch zohriaty.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

Viem, že je tu o infrapaneloch veľa diskusií, ale…
@roman_ pred par rokmi sme rekonstruovali kupelnu v panelaku, tiez som riesila "pohodu" po kupani, tak sme dali 800 x 1500 mm trubkovy radiator, tri mesiace som zhanala casovac, ktory by ho zapinal a vykuril kupelnu pred "kupacim casom", lebo v umakartovom jadre bolo obcas "chladno". Za cely ten cas bol zapnuty tyzden po dohodoveni, potom sa ukazalo, ze uplne zbytocne sa to riesilo. Staci zavriet dvere a kupelnu vyhreje voda.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od duzu:

@roman_ nasmeruj ho viac hore a čo najdalej od m…
@duzu Nechcem klasický trubicový infražiarič, ako mám v paneláku. Riešim do novostavby a chcem, aby to nejako vyzeralo. Preto infrapanel na strop, ten sa nedá smerovať. Dám ho normálne do stredu kúpeľne a zapínať sa bude iba keď tam niekto bude. Panely predávajú od 100 W do 1 kW, podľa veľkosti a sú tam aj doporučenia, akú miestnosť vykúria, lenže ja tým nebudem primárne kúriť. Chcem rýchle príjemné teplo a zároveň aby mi nehorela hlava. Potreboval by som práve poradiť aký výkon dať od niekoho, kto tie panely má, nie klasické žiariče, fény alebo rebríky. @zita19 Radiátor je na to práve na hovno. Dlho trvá, kým sa zohreje, sálavá zložka tepla je malá a väčšinou je celý pozakrývaný uterákmi. A nepotrebujem zvýšiť teplotu, stačí vyššia tepelná pohoda. Ten infražiarič, čo mám teraz v paneláku je fajn, ale je hnusný a príliš silný. @zicher Neplánujem to do bytu, ale do novostavby. Teraz máme v byte taký ten starý hnusný infražiarič a používame ho pravidelne. Keď sa deti kúpajú, nechávame im otvorené dvere. Je im tam príjemne teplo a zároveň ich nedusí horúci vzduch ako v saune. Plus dvojročné deti nechceme úplne nechávať samé zatvorené pri kúpaní. Pre deti je to dobré, sú malé a ďaleko od zdroja. Ale keď tam prídem ja a mám od toho pol metra hlavu, tak je to nepríjemné. Preto chceme plošný panel na strop s menším výkonom, len neviem akým.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@duzu Nechcem klasický trubicový infražiarič, ako…
@roman_ inštaloval by som panel na stenu,nie na strop.Niekto to tu spomínal,že mal panel na strope a mu praskol a odpadol.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@duzu Nechcem klasický trubicový infražiarič, ako…
@roman_ ak chceš rýchle teplo tak musí mať vyšší výkon i pre malú miestnosť, ak by si mal kúpelňu s väčšou bezpečnou zonou tak i obyčajný elektrický radiátor s regulovaným výkonom,nesmie sa naň pustiť prúd vody zo sprchy, ináč sa posledný krát kúpeš, mám ho tiež max výkon až 2kW a teplo za pár minút, vtedy ti nepomôže žiadna ochrana , do vane ktorá je uzemnená tiež nemôžeš hodiť fén, tam kde sú malé deti bez dozoru nebezpečné všetke el spotrebiče napojené na sieť 230V, tam jedine spotrebiče na batériu ,len tak na okraj sused mal malé 3 ročné dvojičky a ukradli auto, jedno dole na pedáloch a druhé stálo na sedadle, kto to videl myslel že sa pohlo samé ale menilo smer i rýchlosť a nebolo nikoho vidieť
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@duzu Nechcem klasický trubicový infražiarič, ako…
@roman_ xxx
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marko337:

@roman_ inštaloval by som panel na stenu,nie na s…
@marko337 odpadnúť môže z hocijakého miesta a dávať to na strop? , horší prívod napájania i inštalovania,
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?