Buderus GB172 a kazove obehove cerpadlo

Pred 5 rokmi mi kotol zacal vyhadzovat chybu 2Y-281 a bolo nutne vymenit obehove cerpadlo... nastastie este v zaruke. Dnes, skoro na den presne je to tu znova. To naozaj to cerpadlo ma taku kratku zivotnost?
Odpovedať
Neporadite niekto, na co sluzi ta skrutka v strede cerpadla?
Odpovedať
nic, uz som zistil... je to len krytka, pod tym je skrutka na manualne pootocenie motora.
Odpovedať
tuto chybu hlasilo aj mne. prisiel sa nato pozret servisman. a vycistil cerpadlo, hovoril, ze obcas sa to moze stat, koli vode, atd. ani som ho nemusel vymienat. a odvtedy funguje stale.
Odpovedať
@bromid nebolo by zle, keby to tak dopadlo, nove cerpadlo nestoji 5 korun 🙂 Minule bolo cerpadlo zadrete a muselo sa vymenit, ale teraz som skusal pootocit ten motor cez tu skrutku a islo s tym hybat... tak neviem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan k tomu sa ti vyjadry len sirvisák ci je motor na výmenu alebo nie..... Skôr by som riešil orasku prečo sa to stalo? Máš v systéme filter? (napr. TF 1) Pridal si do obehu potrebné chemikálie?
Odpovedať
@logo22 nedalo mi to, skusal som to cerpadlo este raz potocit a rozbehlo sa to nakoniec... zrejme tam budu nejake necistoty, co ho zasekli. Filter v systeme mam, ale chemikalie nie. Chcel som dat preplachnut potrubie a dodat chemikalie do systemu, ale firma co mi robila kurenie si za to pytala 600EUR, tak ma to preslo...
Odpovedať
Profilova fotka
dalsia vec je ze ludia vypinaju kotol z elektriny. Chapem snahu o usetrenie par kWh elektriny ale kotol ma vacsinou program ktory cerpadlo raz za urcity cas pretoci aby sa nekuslo.
Odpovedať
@mgx mozno to niektori robia, ale ja to urcite nerobim...
Odpovedať
@gashtaan mas v okruhu este ine cerpadlo?ci len toto kotlove.?cerpadlo pusta spravidla ked je chyba v instalacii...
Odpovedať
@daralbajda U tohto kotla ide cerpadlo v zimnom rezime skoro stale.
Odpovedať
@daralbajda v systeme nie je ziadne ine cerpadlo
Odpovedať
@pzad u tohto kotla ide cerpadlo stale len ked je aktivna ekvitermicka regulacia
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
dobry vecer prosim vas o radu mam take mam kotol buderus a take iste o ehove cerpadlo ako je na obrazku co sem niekto pridaval ale chcdm sa spytat to cerpadlo ma ist alebo hucat aj ked kotol nekuri? bo mne ide stale to cerpadlo dakuke za odpoved
Odpovedať
@martin_senka to si robis srandu??
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan vela ludi ma pri kotli nastavenu 24hodinovu cirkulaciu a prehana studenu vodu okruhom. Dovod je ten, ze je to caste defaultne nastavenie z vyroby a zapojenie robi kuchar/cukrar a potom to aj presne tak vyzera.
Odpovedať
@mgx mám tento kotol, ale k nemu aj 2 čerpadlovky a výhybku (podlahovka a radiátory) čerpadlo v kotly ide len ak kúri + niekoľkominútový dobeh. Ale čerpadlovky idú stále ak je to v režime zimnej prevádzky. Pravdu povediac nenašiel som spôsob ako to v regulátore nejako nastaviť aby nešli
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak prepacte ja sa tomu nerozumiem a pisal som vam aj spravu dakujem za odpoved
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 cerpadlovky asi nemas od buderusu a nie su asi s kotlom nijak prepojene. riesit sa to da roznymi sposobmi...
Odpovedať
@mgx čerpadlovky od Buderusu, všetko prepojené cez moduly MM100 či ako sa volajú
Odpovedať
@martin_senka v poriadku, ze sa tomu nevenujes, ale v predchadzajucom prispevku som pisal, ze ked je zapnuta ekvitermika obehove cerpadlo ide non-stop.
Odpovedať
@mgx buderusy tocia vodu v okruhu v pripade zapnutej ekvitermiky non-stop, cerpadlo sa vypne len v nocnom utlme a kuchar/cukrar s tym nic nema. Kuchar/cukrar praveze ekvitermiku nezapne, lebo ani netusi co to je.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Vedel by mi niekto vysvetliť , ako a kde zistím rok výroby obehového čerpadla . Mám totožné čerpadlo ako na fotke , Ďakujem za odpoveď !
Odpovedať
@vojtech57 obavam sa, ze asi nijako... vedel by to zistit vyrobca z cisla serie, ale ten sa s tebou o tom bavit nebude.
Odpovedať
@gashtaan Ďakujem !
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čaute, prvom rade prepáčte prípadné chyby. Nie som Slovák. Na našu ulicu každý má tento kotol a každému sa po relatívne krátke dobe zasekne čerpadlo. Mi to nedalo a rozobral som si to celé a našiel som chybu. Pošlem fotky plus ručný nákres sekcie čerpadlá a problémovi diel. Rotor čerpadlá na jednej strane je uchytený suchom loziskom. Osa rotora je na jednej strane vsunuta do hlnikove vložky ktorá je tlačená to plastového obalu statora. Pôsobením vody spomínaná vložka sa oxiduje, časom rozpadne, a jej zlomky zaseknu rotor. Riešenie je rozoberanie čerpadlá, vytlačenie staré vložky a vsunutie novej. Váš technik, keď sa snaží roztočiť v podstate drvy tie zlomky a pustí ich do systému. Keď sa už roztočiť nedá dá vám tam nove čerpadlo alebo, v lepšom prípade repasovane. Staré si nechá a opravené vám tam dá. Oprava, podľa môjho názoru spočíva práve vo výmene danej vložky. Pošlem fotky a nákres. Dúfam že to Vám to moje zistenie pomôže a s jednanim s Vašim technikom. Ja som zatiaľ to nejako vyriešil vycistenim a použitím lodnej vazelini na suché ložisko. Bol by som rád ak by niekto vedel pomôcť ten diel dostať.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marekside:

Čaute, prvom rade prepáčte prípadné chyby. Nie so…
@marekside nie je na vasej ulici problem skor vo vode, ked ta vlozka vsetkym tak rychlo zoxiduje? Predpokladam, ze system bol napusteny s neupravenou vodou z vodovodu. Ja som to vtedy roztocil a doteraz cerpadlo funguje, pripisujem to teda skor necistotam v potrubi.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od marekside:

Čaute, prvom rade prepáčte prípadné chyby. Nie so…
@marekside Možno sa ti niektore hodi - https://www.kramp.com/shop-sk/sk/c/lo...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?