coverphoto
Aktívny

jelaspis

Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom
zaregistrovala sa 9. jan 2017
býva v meste Trenčín
Info o bývaní
Stav   Staviam dom
projekt   Dom
Aktivita
5 príspevkov vo fotoblogoch
146 príspevkov vo fóre
0 inzerátov
Sledované fotoblogy (12)
Kolekcie
  • Inšpirácia
coverphoto
Poslať súkromnú správu
Sledovať
Pridať k priateľom

Má zmysel netkaná fólia, textília pod jahody? Myslím, či je menej buriny, či sa oplatí to tam dať.

  • fillo_kikoIdeme dávať, ale či to bude mať aj reálne nejaký zmysel, to sa uvidí.
    • jelaspis
      AUTOR
      @fillo_kiko  no lebo minulý rok mám pocit, že som furt len jahody na záhrade čistila a nič iné, preto by som chcela trošku aby bolo toho menej 😃
      • laplapod jahody sa oplatí dať ju
        • daniellitoVčera sme akurát dávali. Má to zmysel.
          • mionagDali sme minuly rok. Burina rastie aj pod nou. Miestami dviha plachtu, vzikaju male kopceky. Ale urcite ked sme nemali tak bolo toho viac.
            • jujalatiez som dala na radu od kolegu ale jedovala som sa. burina krasne rastie aj pod plachtou, a tazko sa dostat k tej burine. tak som ju zrusila. tiez som skusala slamu....z hladiska vlahy = super, z hladisla slizniakov= katastrofa, lebo sa tam skryvali a mali blizsie k jahode, ktoru obzrali. takze bez bez plachty a slamy. jedine ucinne na slizniaky pouzivam Ferramol, staci ozaj malo.
              • pavka139Nema. O tahave jahody sa treba starat vela. Ked das foliu, budu zospodu plesniviet, ked budes mulcovat slamou alebo travou, budu slimaky, ked budes odburinovat okolo, tak nemas sancu si pri nich oddychnut, lebo stale vyhadzuju novd poplazy pomedzi ktore sa burina vybera tazko( zvlast dobre sa tam dari pyru).. jahody treba po troch rokoch cca presadit, popripade ich hnojit, treba davat pozor na mysi a vtaky, ktore ich okusuju.. takze jahody ako take su na pestovanie narocne a netkana textilia urcite starostlivosti, ktoru si vyzaduju nepomoze.. odskusane mam vsetko. Skusila som tento rok lesne a mesacne jahody vo velkom, malo by to byt aspon menej narocne na udrzbu.
                • jelaspis
                  AUTOR
                  @jujala   @pavka139  chcela som to prioritne kvôli burine, kvôli slimákom to sa mi osvedčili také tie košíky ktoré akoby chránia tú jahodu, tie sme mali už aj minulý rok a to bolo fajn 🙂