Prekladaný šalát s ananásom a zelerom: Túto nezvyčajnú kombináciu si zamilujete!

  • 05.09.2024

Čakáte cez víkend návštevu a premýšľate, čím ponúknuť hladných hostí? Ak patria k milovníkom netradičnejších kombinácií, tento prekladaný šalát by im mohol zachutiť. Na prvý pohľad ide o neskombinovateľnú kombináciu, opak je však pravdou. Navyše, príprava tohto šalátu je rýchla a jednoduchá. Ľavou zadnou ho zvládnu pripraviť aj začiatočníci. 

prekladaný šalát s ananásom a zelerom

Suroviny na prekladaný šalát:

• sterilizovaný zeler (1 balenie)

• ananásový kompót (1 konzerva)

• konzerva kukurice

• pór

• 30 dkg šunky

• 30 dkg tvrdého syra (eidam, gouda, mozzarella, chedar)

• kyslá smotana (1 balenie)

• majonéza (1 menšie balenie)

Vedeli ste, že…

Zeler priaznivo vplýva na zdravie kostí, má protirakovinové vlastnosti, posilňuje mozog a redukuje hmotnosť. Okrem toho pomáha pri tráviacich ťažkostiach, dezinfikuje sliznice či znižuje bolesti pri artritíde.

Postup prípravy:

Zeler, ananás a kukuricu zbavíme prebytočnej šťavy. Pór nakrájame na tenké krúžky, šunku na tenšie rezance a syr nastrúhame na hrubšej časti strúhadla. Do sklenenej misy budeme postupne vrstviť všetky ingrediencie v tomto poradí: sterilizovaný zeler, ananásový kompót, kukurica, pór a šunka. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu a majonézu. Zmes vylejeme do misy na šunku a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.

Tip od Modrej strechy

Namiesto šunky môžete použiť dusené kúsky kuracích pŕs, ktoré sú dochutené gyrom korením.

Prekladaný šalát dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby všetky chute prešli a podávame s pečivom alebo aj bez neho.

Prajeme vám dobrú chuť!

prekladaný šalát na tanieri s pečivom

Autorka článku: Dana Račko

Zdroj foto: Archív autorky

Diskusie na tému článku