Recepty

Október: Mesiac pizze - história, recepty a inšpirácie
Október: Mesiac pizze - história, recepty a inšpirácie
Vedeli ste, že október je mesiacom pizze? Milovníci tohto talianskeho jedla po celom svete môžu bez výčitiek konzumovať svoju obľúbenú pochúťku a vychutnávať si ju ešte viac. Ako oslávite október - mesiac pizze vy? Ochutnáte netradičné kombinácie alebo ostanete verní klasike? Ktorá pizza je vaša obľúbená?
Najlepšie recepty s hubami a tipy na ich spracovanie
Najlepšie recepty s hubami a tipy na ich spracovanie
Huby sú dary z lesa, ktoré si našli miesto na našich tanieroch vďaka ich bohatej chuti a výživným vlastnostiam. Majú jedinečnú textúru a z každého jedla urobia kulinársky zážitok. Vybrali ste sa na huby a hľadáte tipy na ich spracovanie? Nechajte sa inšpirovať tými najlepšími receptami.
Recepty z levandule: Vyskúšajte sušienky či zmrzlinu
Recepty z levandule: Vyskúšajte sušienky či zmrzlinu
„Jsi má, levandulová...“ si môžete pospevovať, keď budete v kuchyni pripravovať tieto recepty z levandule. Levanduľa je známa najmä pre svoje liečivé účinky, ale svoje miesto má aj v kuchyni. Má výnimočnú vôňu a chuť, ktorú ťažko nahradiť inou surovinou. Ak ste ju doteraz neskúšali, je najvyšší čas to napraviť. Vyskúšajte chutné recepty z levandule, ktoré osviežia váš letný jedálniček.
Špenátová roláda – rýchly veľkonočný recept
Špenátová roláda – rýchly veľkonočný recept
Špenátová roláda je rýchla a jednoduchá. „Což takhle dát si špenát?“ Kedy ak nie na Zelený štvrtok a Veľkú noc je čas na poriadnu dávku špenátu. Táto listová zelenina patrí medzi najobľúbenejšie jarné potraviny. Je symbolom očisty v stravovaní a nadopuje telo potrebným železom. Môžete si ju pripraviť pôstne – bez mäsa, alebo pridať šunku či údeného lososa. Poďte si s nami zarolovať rýchly veľkonočný recept na sviatočný stôl alebo pre nečakanú návštevu.
Medvedí cesnak – kde rastie, recepty a uskladnenie
Medvedí cesnak – kde rastie, recepty a uskladnenie
Podľa dávnej legendy je medvedí cesnak prvou rastlinou, ktorú medveď skonzumuje po dlhom zimnom spánku. Práve preto získal prívlastok medvedí. Táto bylinka je nielen zdravá, ale aj chutná. Pre svoju výraznú chuť a liečivé účinky je známa už tisícky rokov.
Domáca zázvorovica: Pomoc proti chrípke
Domáca zázvorovica: Pomoc proti chrípke
Každá stará mama potvrdí, že zázvor je najlepšia prevencia proti chrípke. Posilňuje imunitu a funguje ako ochranný štít počas sychravých zimných dní. Okrem výborného teplého čaju si zo zázvoru vieme pripraviť vitamínovú bombu. Domáca zázvorovica zahreje a pomôže v boji proti chrípke a iným respiračným ochoreniam, ktoré na nás útočia.
Najlepší recept na tradičný vianočný punč
Najlepší recept na tradičný vianočný punč
Vianoce bez medovníkov a punču nemôžu byť Vianocami. Pripravili sme si pre vás tradičný a overený recept na vianočný punč. Jeho chuť je výborná, čas prípravy je maximálne 20 minút a využijete ho napríklad aj na novoročnú párty.
Tradičné a netradičné recepty na domáci vaječný likér
Tradičné a netradičné recepty na domáci vaječný likér
Sladučký a voňavý vaječný likér je ideálny na zimné dlhé večery. Ak máte chvíľku času a túžite po pravom domácom ,,vaječňáku“, prinášame vám recepty na domáci vaječný likér, ktoré vám skrátia hľadanie a dotvoria vianočnú atmosféru.
Hokkaido polievka: Vyskúšajte ju s touto ingredienciou
Hokkaido polievka: Vyskúšajte ju s touto ingredienciou
Favoritom jesene sú jednoznačne tekvice. Medzi najobľúbenejší druh patrí tekvica hokkaido. A medzi najobľúbenejší recept z nej patrí krémová hokkaido polievka. Existuje viacero variácií tohto chutného jedla. My vám prinášame tú našu, obohatenú o ingredienciu, vďaka ktorej bude mať hokkaido polievka fantastickú chuť.
Našli sme pre vás overený recept na pečené gaštany s tipmi pre čo najlepší výsledok!
Našli sme pre vás overený recept na pečené gaštany s tipmi pre čo najlepší výsledok!
Gaštany sú súčasťou jesene asi rovnako ako farebné lístie. Deti z nich vyrábajú rôzne postavičky a dekorácie, no mnohí ich poznáme aj vo forme vynikajúcej pečenej pochúťky. Našli sme pre vás overený recept na pečené gaštany s tipmi pre čo najlepší výsledok!