Recepty

Ako uložiť plodiny na zimu a prečo: Výhody skladovania zeleniny sú tak rozmanité!
Ako uložiť plodiny na zimu a prečo: Výhody skladovania zeleniny sú tak rozmanité!
Pestovanie vlastnej zeleniny je skvelý spôsob, ako mať pod kontrolou kvalitu a čerstvosť toho, čo konzumujete. Zároveň vám umožňuje zabezpečiť si zásoby chutnej zeleniny na celý rok. Dnes vás preto naučíme, ako správne uskladniť plodiny na zimu, aby si zachovali kvalitu a vydržali čo najdlhšie. Vlastnoručne vypestovaná zelenina totiž nie je chemicky ošetrovaná, je plná vitamínov a chutí oveľa lepšie než tá z obchodu.
Prekladaný šalát s ananásom a zelerom: Túto nezvyčajnú kombináciu si zamilujete!
Prekladaný šalát s ananásom a zelerom: Túto nezvyčajnú kombináciu si zamilujete!
Čakáte cez víkend návštevu a premýšľate, čím ponúknuť hladných hostí? Ak patria k milovníkom netradičnejších kombinácií, tento prekladaný šalát by im mohol zachutiť. Na prvý pohľad ide o neskombinovateľnú kombináciu, opak je však pravdou. Navyše, príprava tohto šalátu je rýchla a jednoduchá. Ľavou zadnou ho zvládnu pripraviť aj začiatočníci. 
Recept na nepečený tiramisu cheesecake
Recept na nepečený tiramisu cheesecake
Ani vy sa niekedy neviete rozhodnúť, na aký dezert máte chuť? Nemáte veľa času, no dali by ste si niečo dobré? A čo tak skombinovať viaceré chute do jedného šikovného receptu? Dovoľte, aby sme vám predstavili náš obľúbený recept na nepečený tiramisu cheesecake. Bohatá chuť mascarpone spolu so smotanou dodáva tiramisu ľahkú vzdušnosť. V kombinácii […]
Recept na domáci zeleninový bujón bez chémie
Recept na domáci zeleninový bujón bez chémie
Nalejme si čistého vína alebo v intenciách našej témy radšej čistého vývaru. Nie sú zdravé, ale prácu v kuchyni nám značne zjednodušia a urýchlia. Zeleninové bujónové kocky sú tajným pomocníkom nejednej gazdinky či domáceho šéfkuchára. Polievkam, omáčkam aj prívarkom dodajú plnú chuť a zvýraznia ich vôňu.
Ako uvariť kukuricu, aby chutila dokonale: Pripravte si s nami jedinečnú pochúťku
Ako uvariť kukuricu, aby chutila dokonale: Pripravte si s nami jedinečnú pochúťku
Uvariť si kukuricu je veľmi jednoduché a rýchle. Nepotrebujete žiadne špeciálne ingrediencie ani veľa času a výsledkom bude sladká, šťavnatá a chutná kukurica, ktorú môžete jesť samostatne alebo ako prílohu k jedlu. Sezóna kukurice vrcholí, vy však už nemusíte zisťovať, ako uvariť kukuricu. Máme pre vás niekoľko tipov, ako na to.
Rýchly a chutný recept na domáci kečup
Rýchly a chutný recept na domáci kečup
Nestíhate jesť zrelé rajčiny? Využite ich inak. Vyskúšajte náš overený a rýchly recept na domáci kečup.
Ako využiť melónové šupky? Vyskúšajte týchto 5 tipov
Ako využiť melónové šupky? Vyskúšajte týchto 5 tipov
Kedysi sa nič nevyhodilo. Predtým, ako sme niečo dali do koša, zamysleli sme sa, ako by sme to mohli ešte použiť. V snahe šetriť životné prostredie sa pomaly znova vraciame k tomuto prístupu. Počas leta si zvykneme pochutnať na melóne častejšie, a tak sa natíska otázka – ako využiť melónové šupky? Zamysleli sme sa nad touto výzvou a prinášame vám 5 užitočných tipov.
Top recepty na domáce letné limonády
Top recepty na domáce letné limonády
Objavte osviežujúci svet letných limonád s našimi top receptami. Predstavíme vám 5 jednoduchých tipov, ako si pripraviť chutné letné limonády v pohodlí domova.
Recept na nepečený dezert len z dvoch surovín
Recept na nepečený dezert len z dvoch surovín
Občas nemáme čas alebo chuť vypekať zložité dezerty. Keď však príde chuť na niečo sladké, vtedy je najlepšou voľbou nepečený dezert. Jeho príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok stojí za to. Tento nepečený dezert nás zachráni aj vtedy, ak nás prekvapí nečakaná návšteva a naša chladnička je poloprázdna. A to vďaka tomu, že naň naozaj potrebujeme len dve suroviny!
Prečo by ste mali zaradiť paradajky do jedálnička + 3 najlepšie recepty
Prečo by ste mali zaradiť paradajky do jedálnička + 3 najlepšie recepty
Čerstvé paradajky sú nielen chutné, ale aj plné vitamínov. Konzumáciou stredne veľkej paradajky pokryjete približne 28 % odporúčanej dennej dávky vitamínu C. Z 95 % tvorí plod voda, preto má len veľmi málo kalórií, ale na druhej strane veľké množstvo zdravotných benefitov.