Kuracie mäso v chilli cesnakovo-medovej omáčke
Rýchly recept na kuracie mäso v chilli cesnakovo-medovej omáčke pre vás pripravil Lukáš Sirovec, ktorého môžete na Instagrame stretnúť aj ako Chlop v kuchni. Jeho recepty písané po východniarsky a s humorom sme si okamžite zamilovali. Už teraz sa tešíme na ďalšie chutné inšpirácie.
Na prípravu budeme potrebovať:
- 450 g kuracieho mäsa
- 5-6 strúčikov cesnaku
- 2 kopcovité lyžice medu
- Sójová omáčka (podľa chuti)
- Hladká múka na obalenie mäsa
- Zmes korenia na hydinu
- Soľ
- Čierne korenie
- Sezamové semienka
- Ľanové semienka (nemusia byť)
- Olivový olej
- Nadrvené chilli (prípadne pomleté)
Kuracie mäso posolíme, okoreníme, posypeme korením na hydinu (môžete použiť aj inú zmes podľa vašej chuti) a polejeme troškou sójovej omáčky. Napácované mäsko necháme postáť asi pol hodinu v chladničke (najlepšie aj celú noc, no komu by sa chcelo čakať, keď je hladný, však? 😀 ) Obalíme v hladkej múke. Na olivovom oleji opečieme mäsko z oboch strán a dáme do zapekacej misy alebo hlbšieho plechu.
Odporúčame:
Zapojte sa do diskusie v najväčšom Fóre o bývaní na Slovensku na tému „Varenie a grilovanie“
Výpek, ktorý nám ostane v panvici, nevylievame. Ako hovorí Lukáš: To by bola chyba ako fras! 😀 Pridáme k nemu med, chilli a nastrúhaný cesnak na drobno. Podlejeme sójovou omáčkou, pridáme sezamové semienka (môžete použiť aj ľanové) a trochu povaríme. Stačí to nechať prevariť na pár minút, kým omáčka zovrie.
Takto ochutenú omáčku nalejeme na mäsko a každý kúsok v nej poriadne obalíme. Podlejeme ište s deckom vody. 🙂 Dáme zapiecť pri 220°C približne na 15 minút (mäso nechajte odkryté).
Tip od Chlopa v kuchni: Kuracie mäso v chilli cesnakovo-medovej omáčke podávame so šalátom, ryžou alebo s čínskymi rezancami. Každému už podľa šmaku 🍻 ale hlavne s pivkom. 🙂
Dobrú chuť!
Text + foto: Lukáš Sirovec, ktorého môžete na Instagrame stretnúť ako @chlop_v_kuchni 🙂
Ahojte, strecháči. :slight_smile: Viete, ako rozoznať medvedí cesnak 🧄 od konv…