Domáca papriková nátierka na hrianky či do omáčok
Na prípravu tejto veľmi všestrannej nátierky vám stačí len pár ingrediencií. Použiť ju môžete na chlebíčky, hrianky, krekry, ako dip, prípadne na domácu pizzu. Chutná zmes červených paprík a paradajkového pretlaku s jemným štipľavým nádychom je jednoducho neodolateľná. Domáca papriková nátierka sa stane obľúbenou pochúťkou vo vašej domácnosti.
Tento rýchly recept pre vás pripravil Lukáš Sirovec – Chlop v kuchni.
Ingrediencie na domácu paprikovú nátierku:
- 2 litre paradajkového pretlaku
- 15 ks červenej papriky
- 5 ks pálivej papriky
- 6 ks cibule
Všetko spolu pomeľte.
Následne do zmesi pridajte:
- 8 lyžíc cukru
- 3 lyžice soli
- 1 lyžica čierneho korenia
- 1 dcl oleja
- 2 dcl octu
Prečítajte si tiež:
Diskusie v našom Fóre na tému „Varenie a grilovanie“
Hotovú zmes dáme variť asi na 30 minút, kým začne hustnúť. Následne ju rozdelíme do pripravených fľašiek a sterilizujeme (v hrnci s vodou varíme 3-5 minút). Domáca papriková nátierka vám vďaka sterilizácii vydrží naozaj dlho.
Dobrú chuť!
Text + foto: Lukáš Sirovec, ktorého môžete na Instagrame stretnúť ako @chlop_v_kuchni
Cauko, robil som mensiu upravu na plyne a chcel by som overit, ci nie je niekde…