Efektívne, ekologicky a zdravo: 7 dôvodov, prečo je parný čistič všestranným pomocníkom v domácnosti

  • 07.12.2023

Parné čističe sú čoraz populárnejšie v domácnostiach, aj v profesionálnom prostredí vďaka svojej efektívnosti a ekologickom prístupe. Tieto zariadenia využívajú silu vodnej pary na odstraňovanie nečistôt a baktérií bez potreby použitia chemických čistiacich prostriedkov, dokonca aj z takých povrchov, ako sú napríklad kľučky dverí a kovania. Parný čistič je vynikajúcou investíciou pre každého, kto hľadá efektívne, ekologické a zdravotne bezpečné riešenie pre čistenie svojho domova alebo pracoviska.

parný čistič
Zdroj: Karcher

Ekologické, ekonomické a zdravotne bezpečné upratovanie

Na rozdiel od chemických čistiacich prostriedkov, kondenzát pary nezanecháva na povrchoch žiadne alergénne zvyšky. Okrem toho para efektívne viaže prach, čím zabraňuje ďalšiemu šíreniu alergénov do ovzdušia, čo má priaznivý vplyv na kvalitu vzduchu a zníženie zaťaženia dýchacích ciest.

Vynechanie chemických čističov je tiež kľúčové v domácnostiach s malými deťmi. Keďže batoľatá často lezú po zemi a vkladajú si do úst rôzne predmety, absencia zvyškov detergentov na povrchoch, ktoré by mohli spôsobiť alergické reakcie alebo podráždenie pokožky, je pri parnom čistení veľkým plusom.

parný čistič Karcher
Zdroj: Karcher

Univerzálne použitie ocení každý člen domácnosti

Parný čistič je všestranným pomocníkom v domácnosti. Dokáže efektívne vyčistiť rôzne povrchy – od tvrdých podláh, cez koberce, až po kuchynské spotrebiče. Dokonca dokáže skrátiť čas žehlenia na polovicu! S rôznymi nadstavcami môže parný čistič dôkladne vyčistiť aj ťažko dostupné miesta, ako sú škáry medzi dlaždicami, kútiky nábytku, alebo vnútro rúry.

Hlavným princípom parného čistenia je efektívne spojenie vodnej pary a vysokých teplôt. Parný čistič funguje tak, že zohrieva vodu až k bodu varu, čím generuje horúcu paru. Táto para sa potom cez príslušenstvo uvoľňuje pri teplote okolo 100 °C a v rýchlosti až 170 km/h. Táto rýchla para dokáže preniknúť do najmenších škár a pórov, čím efektívne čistí aj ťažko dostupné miesta.

Účinné odstraňovanie plesní, baktérií a vírusov

Vysoká teplota pary z parného čističa dokáže efektívne zničiť väčšinu bežných baktérií a vírusov, čo je obzvlášť dôležité v súčasnom období respiračných ochorení.

Účinné odstraňovanie plesní, baktérií a vírusov
Zdroj: Karcher

Úspora nákladov na čistiace prostriedky

Hoci počiatočná investícia do parného čističa môže byť vyššia, dlhodobo sa jedná o úspornú voľbu. Keďže nie je potrebné kupovať rôzne čistiace prostriedky, ušetríte náklady za ich opakovaný nákup.

Parné čistenie je prospešné pre životné prostredie aj z iných dôvodov. Eliminuje sa napríklad potreba likvidácie obalov od čistiacich prostriedkov, čím rovnako prispievate k ochrane prírody.

Odstránenie ťažko dostupných nečistôt a najrôznejších zápachov

Parné čističe nielenže odstraňujú nečistoty a baktérie, ale sú tiež účinné pri eliminácii zápachov. Sú ideálnou voľbou pre domácnosti s domácimi zvieratami alebo na odstránenie kuchynského zápachu.

Dlhá životnosť a nízka údržba

Parné čističe sú navrhnuté tak, aby vydržali dlhú dobu. Zároveň vyžadujú minimálnu údržbu, čo z nich robí spoľahlivého partnera v boji proti špine. Zariadenie je často pripravené na použitie už do niekoľkých minút od zapnutia a jeho obsluha je intuitívna.

Dlhé hodiny strávené upratovaním s chemickými čistiacimi prostriedkami môže mať negatívny vplyv na dýchacie cesty. Parné čističe tento problém eliminujú a umožňujú ich takmer neustále používanie. Pri niektorých modeloch je dokonca možné dopĺňať vodu aj počas ich prevádzky, čo zvyšuje efektívnosť a užívateľský komfort.

Čo môžem čistiť s parným čističom
Zdroj: Karcher

Všestranné možnosti využitia si zamilujete

Ak hľadáte širokú škálu využitia, parný čistič Kärcher je pre vás správnou voľbou. Nesústreďuje sa len na čistenie rôznych povrchov, ale je tiež vynikajúcim pomocníkom pri žehlení a starostlivosti o textílie.

Čo môžete čistiť s parným čističom?

  • dlažbu
  • laminátové podlahy
  • kúpeľňu a wc (zvyšky vodného kameňa, či mydla…)
  • okná a zrkadlá
  • škáry v obkladačkách
  • kuchyňu (mastné usadeniny, kuchynský zápach…)
  • oblečenie, koberce, čalúnené poťahy a iné textílie

Tip Modrej strechy

Zaujali vás výhody parného čističa? Kärcher vám teraz ponúka jedinečnú možnosť vyskúšat si parný čistič Kärcher SC v pohodlí domova až na 60 dní bez rizika! Zaregistrujte si nový parný čistič SC od 12.04.2023 – 31.12.2023 do registračného formuláru, ktorý nájdete na linku nižšie a skúšajte šikovného pomocníka až 60 dní bez rizika. Ak vás nepresvedčí o svojich kvalitách, môžete ho do 60 dní vrátiť. Vďaka tomuto pomocníkovi bude vaša domácnosť hygienicky čistá počas celého roka.

Formulár nájdete TU: Skúšajte 60 dní bez rizika | Kärcher (kaercher.com)

parný čistič Karcher na 60 dní bez rizika
Zdroj: Karcher

Advertisement

P.S. – Vedeli ste, že originálne interiérové inšpirácie, nápady na projekt domu či rady do domácnosti nájdete aj u našich susedov? Navštívte našu českú Modrou střechu.

Autor: Michaela z Modrej strechy

Zdroj foto: Karcher, iStock

Diskusie na tému článku