Rýchly a chutný recept na domáci kečup
Nestíhate jesť zrelé rajčiny? Využite ich inak. Vyskúšajte náš overený a rýchly recept na domáci kečup.
Suroviny na domáci kečup
• 2kg rajčín
• 250g jabĺk
• 250g cibule
• 1 lyžičku soli
• 125ml octu
• 1 lyžičku sladkej papriky
• (Pol lyžičky štipľavej papriky) – ak obľubujete ostrý kečup
• 5 guličiek nového korenia
• 5 guličiek čierneho korenia
• 150g cukru
Prečítajte si tiež:
Recept na domáci kečup
- Rajčiny a jablká umyjeme a nakrájame na menšie časti. Ošúpeme cibuľu a môžeme ju nasekať na drobno alebo na krúžky.
- Nakrájanú zeleninu a ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme ocot, soľ a korenie.
- Na slabom plameni varíme približne hodinu a pol.
- Keď všetko pekne zmäkne a pustí šťavu, pridáme do hrnca cukor. Varíme ešte zruba 20 minút na požadovanú konzistenciu kečupu.
- Na záver zmes rozmixujeme mixérom a precedíme cez sitko.
- Dôležité je kečup potom dobre zavariť a skladovať v chlade a tme.
Máte svoj overený recept na domáci kečup? Podeľte sa oň v komentároch v diskusii „Recept na domáci kečup a iné pochúťky zo záhrady“.
P.S. – Vedeli ste, že Modrú strechu nájdete aj u našich susedov? Navštívte českú Modrú střechu a poraďte sa s ďalšími „strecháčmi“.
Autor článku: Nina Macáková
Zdroj foto: iStock
Nestíhate jesť zrelé rajčiny? Využite ich inak. Vyskúšajte náš overený a rýchly…