Rýchly a chutný recept na domáci kečup

  • 17.08.2024

Nestíhate jesť zrelé rajčiny? Využite ich inak. Vyskúšajte náš overený a rýchly recept na domáci kečup.

recept na domáci kečup
Foto: iStock

Suroviny na domáci kečup

• 2kg rajčín

• 250g jabĺk

• 250g cibule

• 1 lyžičku soli

• 125ml octu

• 1 lyžičku sladkej papriky

• (Pol lyžičky štipľavej papriky) – ak obľubujete ostrý kečup

• 5 guličiek nového korenia

• 5 guličiek čierneho korenia

• 150g cukru

Recept na domáci kečup

  1. Rajčiny a jablká umyjeme a nakrájame na menšie časti. Ošúpeme cibuľu a môžeme ju nasekať na drobno alebo na krúžky.
  2. Nakrájanú zeleninu a ovocie vložíme do väčšieho hrnca a pridáme ocot, soľ a korenie.
  3. Na slabom plameni varíme približne hodinu a pol.
  4. Keď všetko pekne zmäkne a pustí šťavu, pridáme do hrnca cukor. Varíme ešte zruba 20 minút na požadovanú konzistenciu kečupu.
  5. Na záver zmes rozmixujeme mixérom a precedíme cez sitko.
  6. Dôležité je kečup potom dobre zavariť a skladovať v chlade a tme.

Máte svoj overený recept na domáci kečup? Podeľte sa oň v komentároch v diskusii „Recept na domáci kečup a iné pochúťky zo záhrady“.

P.S. – Vedeli ste, že Modrú strechu nájdete aj u našich susedov? Navštívte českú Modrú střechu a poraďte sa s ďalšími „strecháčmi“.

Autor článku: Nina Macáková

Zdroj foto: iStock

Tagy: recept | recepty

Diskusie na tému článku