Najlepší recept na tradičný vianočný punč
Vianoce bez medovníkov a punču nemôžu byť Vianocami. Pripravili sme si pre vás tradičný a overený recept na vianočný punč. Jeho chuť je výborná, čas prípravy je maximálne 20 minút a využijete ho napríklad aj na novoročnú párty.
Na 2 litre vianočného punču budeme potrebovať:
- 0,5l červeného vína
- 0,5l bieleho vína
- 1l čierneho čaju
- rum
- 2 pomaranče
- 2 jablká
- 4 ks celej škorice
- 5-6 ks klinčekov
- 2 ks badiánu
- med alebo cukor na dosladenie
Zapojte sa do diskusie v najväčšom Fóre o bývaní na Slovensku:
Tipy na vianočné recepty (vaječný likér, grilážky, vianočná kapustnica…)
Postup:
Recept na vianočný punč je rýchly a jednoduchý. Prvým krokom je uvarenie čierneho čaju. Jeho absencia sa dá nahradiť aj ovocným. Čaj sa odporúča nelúhovať dlho, aby nezhorkol. Stačí mu len pár minút.
Do väčšieho hrnca nalejeme biele a červené víno, rum a nakoniec čaj. Rum zvolíme podľa chuti, pre jemnú chuť použite cca 2 dcl. Punč necháme variť na malom ohni.
Prečítajte si tiež:
Po prehriatí pridáme koreniny a cukor alebo med na dosladenie, takisto podľa chuti. Osladenie môžeme vynechať, pokiaľ použijeme sladké a ovocné červené víno, napríklad jahodové alebo ríbezľové.
Ovocie umyjeme a nakrájame na plátky. Pridáme do punču a varíme zhruba 15-20 minút. Odporúčame nakrájať ovocie na malé kúsky. Následne ho môžete z punču ľahko vyjedať.
Posledným krokom je už len vychutnanie si vianočného punču v kruhu rodiny a najbližších. 🙂
Prajeme vám veselé Vianoce a šťastný nový rok!
P.S. – Vedeli ste, že Modrú strechu nájdete aj u našich susedov? Navštívte českú Modrú střechu a poraďte sa s ďalšími „strecháčmi“.
Autor článku: Nina Macáková
Zdroj foto: iStock
Ahojte, ako isto viete, v našom Magazíne máme aj kategóriu recepty, ktorú postup…