Prekladaný šalát s ananásom a zelerom: Túto nezvyčajnú kombináciu si zamilujete!
Čakáte cez víkend návštevu a premýšľate, čím ponúknuť hladných hostí? Ak patria k milovníkom netradičnejších kombinácií, tento prekladaný šalát by im mohol zachutiť. Na prvý pohľad ide o neskombinovateľnú kombináciu, opak je však pravdou. Navyše, príprava tohto šalátu je rýchla a jednoduchá. Ľavou zadnou ho zvládnu pripraviť aj začiatočníci.
Suroviny na prekladaný šalát:
• sterilizovaný zeler (1 balenie)
• ananásový kompót (1 konzerva)
• konzerva kukurice
• pór
• 30 dkg šunky
• 30 dkg tvrdého syra (eidam, gouda, mozzarella, chedar)
• kyslá smotana (1 balenie)
• majonéza (1 menšie balenie)
Vedeli ste, že…
Zeler priaznivo vplýva na zdravie kostí, má protirakovinové vlastnosti, posilňuje mozog a redukuje hmotnosť. Okrem toho pomáha pri tráviacich ťažkostiach, dezinfikuje sliznice či znižuje bolesti pri artritíde.
Prečítaj si tiež:
Postup prípravy:
Zeler, ananás a kukuricu zbavíme prebytočnej šťavy. Pór nakrájame na tenké krúžky, šunku na tenšie rezance a syr nastrúhame na hrubšej časti strúhadla. Do sklenenej misy budeme postupne vrstviť všetky ingrediencie v tomto poradí: sterilizovaný zeler, ananásový kompót, kukurica, pór a šunka. V druhej miske zmiešame kyslú smotanu a majonézu. Zmes vylejeme do misy na šunku a nakoniec posypeme nastrúhaným syrom.
Tip od Modrej strechy
Namiesto šunky môžete použiť dusené kúsky kuracích pŕs, ktoré sú dochutené gyrom korením.
Prečítaj si tiež:
Prekladaný šalát dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby všetky chute prešli a podávame s pečivom alebo aj bez neho.
Prajeme vám dobrú chuť!
Autorka článku: Dana Račko
Zdroj foto: Archív autorky
Poprosím Vás o radu. Situácia je nasledovná: urobené omietky, potery aj sadrokar…