Odpoveď na príspevok od alica333:
Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses… @alica333 pravdepodobne bez dôkazov nič nezískate iba dlhoročné ťahanie po súdoch, bude vás to stáť veľa peňazí a v konečnom dôsledku stojí vám zato 1/3 domu? Ja viem, že pre niekoho je to dôležité niečo vlastniť ale mali ste konať oveľa skôr... prečo za života babky nikto nenapadol tie darovacie zmluvy keď ste vedeli ako sa strýko k nej správa?Odpoveď na príspevok od alica333:
Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses… @alica333 ako píšu nižšie roky tahanic s neistým skôr si myslím zlým koncom pre vás... takto je to tvrdenie proti tvrdeniu, keďže babka už nežije a otázka je či vy vôbec máte nejaký právny nárok do toho zasahovať, keďže jej priamy potomkovia stále žijú a syn to ma na základe darovacej zmluvy a dcera(teta) to nechce riešiť ( myslim si ze jedina ktorá môže).Odpoveď na príspevok od alica333:
Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses… @alica333 aj pri darovaní majú zákonní dediči nárok na alikvotnú časť , pozri o dedení v ktorej ste skupine, na súd vôbec nechod nemáš žiaden dôkaz , ak nebude vypovedať , za živa si mala babku zobrať k sebe a napadnúť na súde, to ťa nenapadlo vtedy, ked to bolo živé? ja som mal tiež taký istý prípad , išiel som za strýkom a rovno som mu povedal čo spravím, býval som len pár domov od neho, tak som sa u babky často stavil a bol kľud, aj ked po čase je s tým domom po jeho smrti znova problém, lebo daroval až vnučke len jednej všetko, s deťmi mal problém tak sa mu to vrátiloOdpoveď na príspevok od alica333:
Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses… @alica333 Podľa mňa je mizivá šanca niečo vysúdiť. Nemá zmysel do toho ani ísť.Odpoveď na príspevok od alica333:
Mam taku dilemu,chcela by som vyhrat s mojimi ses… @alica333 Neviem či nastali zmeny, ale právo na vrátenie daru sa premlčuje v trojročnej lehote ktorá plynie od doby kedy došlo k udalosti ktorá by takéto právo umožňovala uplatniť. Napr. hrubé správanie k darcovi apod. Ale to musíte na súde preukázať vy a ako to spravíte???? Ani tvrdenie jednej tetky ak by aj chcela by nestačilo na vašu výhru!!!