Exkluzivna zmluva sprostredkovanie predaja s realitkou

Dobry den, Je zmluva o sprostrodkovani platna v pripade ze ju nepodpisali vsetci vlastnici? Nas byt je v BSM. Iba jeden z manzelov ju podpisal. Je platna takato zmluva aj ked su na zmluve dvaja vlastnici (chyba jeden podis) Vedel by mi niekto poradit? Vopred dakujem
Odpovedať
zmluvu si moze uzavriet kto chce s kym chce aku chce :D ak pride ku predaju, jeden z vlastnikov nebude suhlasit, teda ten 3ti napr co nebol sucastou "zmluvy" ti 2ja co maju zmluvu podpisanu s realitkou, budu musiet platit asi pokutu :D alebo ho nejak, presvedcit ze nech preda ... mozno realitka spravi taky dobry predaj, ze financna odmena navyse ho presvedci :D co pochybujem ... ak je zmluva na 4 ucastnikov, podpisali 3 tak asi tazko bude platna :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

zmluvu si moze uzavriet kto chce s kym chce aku c…
@shadowmilan Pri BSM nemôžu byť 3 ani 4 účastníci.... 🙄
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od karnek:

Dobry den, Je zmluva o sprostrodkovani platna v p…
@karnek Však napíš zrozumiteľne - ak ide o BSM, tak logicky mi vyplýva, že jeden z manželov to podpísal a druhý nie. Sanotný predaj musia podpísať obaja manželia - vlastníci. Ale v prípade zmluvy o predaji ide len o nejakú zmluvu o sprostredkovaní, teda bežnú vec. V § 145 Občianskeho zákonníka je uvedené: § 145 (1) Bežné veci týkajúce sa spoločných vecí môže vybavovať každý z manželov. V ostatných veciach je potrebný súhlas oboch manželov; inak je právny úkon neplatný. Keďže zmluva o sprostredkovaní je bežná vec, nie je potrebný podpis oboch manželov. Jedine, že by druhý z manželov vyslovene povedal, že byt nechce predať. Potom by ale aj druhá zmluvná strana mala by opatrná, lebo ak nájde kupcu, tak z predaja nič nebude a robota by bola zbytočná. Ale samotná zmluva o sprostredkovaní predaja je platná, aj keď ju podpíše len jeden z manželov a povinnosti z nej vyplývajú obom manželom, čo zase ustanovuje ten istý paragraf, ods. 2: (2) Z právnych úkonov týkajúcich sa spoločných vecí sú oprávnení a povinní obaja manželia spoločne a nerozdielne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@shadowmilan Pri BSM nemôžu byť 3 ani 4 účastníci…
@chrobak7 odkial som mal ja vediet ze ide o bsm a nie o "surodenecke" alebo ine standartne spoluvlastnictvo nech si pokuti zaplati ten co podpisal zmluvu :D ak je to moja zena ... nuz ... to je smutne
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@chrobak7 odkial som mal ja vediet ze ide o bsm a…
@shadowmilan BSM=bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov🙂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gklin:

@shadowmilan BSM=bezpodielove spoluvlastnictvo ma…
@gklin zaujimave, som to nejak nepostrehol ked som to 1x cital :D kazdopadne ... je to vo vysledku jedno :) stale plati co je tu napisane, ci uz odomna alebo od inych :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?