Darovacia zmluva bez notára

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, svokra by chcela darovat muzovi 1/2 nehnutelnosti (byt) . Notari pytaju vela za vypracovanie, preto uvazujeme ze by sme si to napisali doma sami.Pisali ste to niekto podla nejakeho vzoru? Bojim sa, ze mi to neprejde na katastri, lebo sa v tom velmi nevyznam. Uvitam vsetky rady :-) ci to nechat na notara, alebo podla coho to napisat.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@tinkaro pokial to šlo jedným návrhom a ten zamietli tak všetko na novo aj vecne bremeno, ak vecné išlo iným návrhom a ten nezamietli tak len darovaciu zmluvu,....a potvrdenie o nedoplatkoch bude treba priložiť
Odpovedať
A ak je na zmluve napisane zalozne pravo v prospech spoluvlastnikov bytov, potrebujem dolozit pisomny suhlas na kataster?dakujem
Odpovedať
@olivia97 to potvrdenie sme uz dali, treba nanovo?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkaro ako pišem ak zamietli navrh ako celok je potrebné zmluvu/zmluvy aj so všetkými prílohami podať na novo. skus sa informovať na katastri že ked zamietli či vám vrátia potvrdenie, možno ukecáš a možno si nechajú kopiu a tebe daju originál
Odpovedať
@olivia97 ok, dakujem:-)
Odpovedať
@tinkaro - ano nam ho prerusili a vam rovno konanie zamietli ? to je nejake zvlastne lebo vy mate pravo na opravny prostriedok
Odpovedať
aj ja sa opýtam. Musí byť v darovacej zmluve údaj o hodnote nehnuteľnosti?
Odpovedať
@martuska Nemusí.
Odpovedať
@chrobak7 Ďakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som darovala dcére časť pozemku, spísali sme to podľa vzoru na internete, ale na katastri to zamietli, sú tam nuansy, ktoré sa nedajú zovšeobecniť. Pokiaľ viem, vecné bremeno je osobitná kapitola. Musíme podať nanovo a zaplatiť znova 66 eur. Pri menej striktnom katastri - alebo skúsenejších pracovníkoch (naše podklady dostalo také mladé ucho a sama nevedela presne čo) - vrátia to s pripomienkami na doplnenie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobry den.Ja by som tiez rad poprosil o vzor darovacej zmluvy medzi manzelmi.Byt sme nadobudli pocas manzelstva a sme uvedeni spolocne v jednom riadku na liste vlastnicva.Nemame to rozdelene ako som si vsimol na inych LV.Napr susedia to maju uvedene v dvoch riadkoch a kazdy ma zapisanu 1/2 bytu.Aky je v tom rozdiel?Ako treba vlastne formulovat tu darovaciu zmluvu?Dakujem,dakujem
Odpovedať
Este by som upresnil svoj predchadzajuci prispevok. Nejdeme a ani sa neplanujeme rozviest len proste chcem aby bola na LV uvedena manzelka ako jediny a vylucny vlastnik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankooo ahoj, ked ste nadobudli byt pocas manzestva, tak patri do bezpodieloveho spolumanzelstva ako vsetko ostatne co bolo pocas manzelstva nadobudnute. Teda spolocne. Ak jednemu z manzelov bolo dane nieco do daru, dedicstvom, tak jedine toto nespada pod BSM. To znamena, ze ti neprejde darovacia zmluva medzi manzelmi. /je to pravne vylucene/. Jedine sud moze rozhodnut z istych pricin pocas manzelstva o vyrovnanie BSM/
Odpovedať
@maya170 oprava nie spolumanzelstva :-D spoluvlastnictva :-p
Odpovedať
Tak teraz tomu nerozumiem?To musim jedine sudnou cestou?Neda sa sa ani nejak u notara previest?Alebo nejakou dohodou ,pisomnou dohodou s overenymi podpisom atd.??
Odpovedať
na manzelku /la/ nie. jedine sud moze rozhodnut na vas navrh, ze ako si chcete podelit majetok z nejakeho rozumneho dovodu ...lenze to potom uz uplne vsetko. Nastalo. Stat to ma osetrene :-N .
Odpovedať
Dakujem za odpoved... Ach boze,tak to nebude take easy..Tak potom ma napada klasicka darovacka nas oboch na tretiu osobu a po zavkladovani opet darovacka na manzelku.Alebo aj toto ma stat osetrene? a nesmu manzelia BSM ani darovat??Dik
Odpovedať
To by asi islo, viem len, ze na darovane nema druhy partner dosah, ale len potial, kym nepride k situacii, ze na druheho manzela nepride exekucia a ten nema nic z coho by uhradil pohladavku. Vtedy sa prihliada tusim, kedy bol dar uskutocneny a kedze manzelia maju nadalej BSM, v popredi je veritel a exekutor moze siahnut na majetok manzela co nie je v BSM /bol darom/ a z toho uspokoji veritela. Citala som nejake sudne spisy na nete dostupne k teme BSM a bolo tam aj taketo.
Odpovedať
Ahoj Maya170,ďakujem za odpoveď Snazim sa ale pochopiť suvetie "na darované nemá druhý partner dosah". To znamená že môže ktorýkoľvek z partnerov nehnutelnost predať,darovať a druhý partner aj napriek nesúhlasu nič nespraví? Dobré som to pochopil?Ďakujem.
Odpovedať
nie som pravnik, ale mam skusenost a tym informacie sirsie. Skusim - ak manzel nieco kupi poza chrbat a da si to darovat a ten druhy mu nenajde doklad - zmluvu o tom, ze to najprv kupil v katastri to je ako darovane, tak si moze pisakat - v pripade pozemnku, ak tam postavi dom, tak ten uz bude polovica druhemu tiez, cize nemoze bez suhlasu predat (ak to bue uz skolaudovane, v pripade neskolaudovaneho neviem). Ak teda manzel dostane hocico ako dar, je to vyhradne jeho. Ale este raz, manzel nemoze darovat svoju polovicu druhemu manzelovi. Dietatu a rodicovi hej, inym, tak su myslim ine pravidla, asi tam treba suhlas druheho manzela-ked ide o spolocny majetok.
Odpovedať
Osobne sme všetky právne zmluvy riešili cez DAS-ku - poistka ochrany práv, ani prstom sme nepohli.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Dobry den. Prave riesime prevod pozemku cez darov.zmluvu. a bez notara, naco dat v zmluve pozor aby nam ju nezamietli pri vklade? Dakujem
Odpovedať
Ja som tiež písala darovaciu zmluvu podľa vzoru na nete, iba podpisy sa overili na úrade a na katastri to prešlo bez problémov.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?