Zrubový obklad so zateplením

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urobiť zrubový obklad so zateplením na chate? Pôvodný obklad je tatranský profil, ktorý by ostal. Podľa postupov na internete by som dal parozabranu priamo na pôvodný obklad, následne hranoly 50x30 v šírkach 60cm, vyplnil izolačnou doskou z kamennej vlny, paropriepustná fólia a navrch zrubový obklad. Ďakujem za každú radu a pripomienku
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurop:

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť ako urobiť zr…
@jurop zle. Parozabrana musi ist vzdy prva smerom z interieru von. Tvojim postupomby si zadrziaval vlhkost v izolacii.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@jurop zle. Parozabrana musi ist vzdy prva smerom…
@sousedekovci89 Ale jedná sa o vonkajšie obloženie chaty.
Odpovedať

@sousedekovci89 Ale jedná sa o vonkajšie obloženi…
@jurop jaj to je ine. Vychadzal som z oblozenia TP zvycajbe to byva v interieri. A to chces zateplit 5 cm? To je dost malo. Aby si si nezaniesol rosny bod do steny.
Odpovedať
Treba to prepočítať.
Odpovedať
@sousedekovci89 Aby som to upresnil, keďže som to nenapísal na začiatku. Jedná sa o chatku postavenú zo starej unimobunky, obloženú tatranským profilom hrúbky 25mm (cca 20rokov). Chcem tam dať zrubový obklad 23x146mm. Poradíte mi ako by to bolo teda najlepšie obložiť, prípadne aj zatepliť ? (zateplenie by mohlo byť max.10cm) Ďakujem za rady
Odpovedať
Vie niekto ešte poradiť?
Odpovedať

Vie niekto ešte poradiť?
@jurop Áno. Môžete využiť moje služby. Výpočet R a rosného bodu, návrh skladby, finančná opodstatnenosť resp. rentabilita, odporučenie konkrétnych materiálov a hrúbok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?