Zateplenie zakladov Styrodur 40mm namiesto 100?

Caute, podpisal som rezervacku k hrubej stavbe, kde jsu zaklady zateplene jednym pasom 40mm styrodurom, v projekte je 100mm hrubka a hlbka 750mm a realne je 500mm v zemi a 100mm trci nad uroven terenu. Dom ma spadat do triedy A1. Oplati sa s tym babrat a prilepit tam nieco hrubsie, resp. hlbsie alebo to nebude mat velky vplyv na straty? Je to zasypane tak ako je na obrazku, buduca uroven terenu bude na urovni vrchnej hrany styroduru. Sokel by som spravil este na vysku 300mm s perimetrom hrubym 160mm a nad tym pokracovat s EPS 200mm
Odpovedať
Ten detail prechodu zateplenia budovy a zakladov je takto, je to chyba projektanta?
Odpovedať
Profilova fotka
nie je to chyba, keď si pozriete hrúbku izolácie smerom k podlahe je tma viac ako inde.
Odpovedať
Pod podlahou bude 140mm izolacie, sokel je na projekte 100mm nad terenom, ja by som to nadpojil styrodurom o hrubke 160mm aby to bolo aspon 300mm nad terenom kvoli vlhkosti a pod to HI, a nad sokel 200mm hruby EPS. Kota -0.200 je vrch platne
Odpovedať
Inak preco byva sokel mensej hrubky ako fasada? Co by sa stalo keby to je v jednej rovine/
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?