Zateplenie z oboch strán

Zdravím všetkých,potrebujem poradiť, mam starsi dom vymurovany z tehloblokov a zatepleny z vonka polystyrénom, potrebujem z vnútra vyrovnat steny ,samozrejme ze sa pyta vnútorná omietka ale kvôli nerovnostiam je možné oblozit interiér napríklad tenkým styrodurom alebo polystyrénom ?? Nejde mi o zateplenie zvuntra len o vyrovnanie stien ,sadrokarton nechcem ,a sú aj nové všelijaké systémy na zateplenie zvnutra ale mne nejde o tepelne veci ale o rýchle vyrovnanie stien mate stým niekto skúsenosť?? Za odpovede vopred ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alven11:

Zdravím všetkých,potrebujem poradiť, mam starsi d…
@alven11 Ibaže SDK máš to najlacnejšie a najrýchlejšie čo môžeš ... Skúšal si aspoň urobiť predstavu nad tým vyrovnávaním tým styrodurom? Čo na neho? Celková cena za m²? Prečo vlastne si vylúčil SDK?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@alven11 Ibaže SDK máš to najlacnejšie a najrých…
@frantisekca Len som rozmýšľal tenký styrodur na buchty vyrovnat steny a nato sieťku a tenkú vrstvu omietky a prečo nieSDK veľké tabule pracne na dovoz znášanie vynasanie a potom spracovanie brúsenie a podobne ,neviem niesom expert murár videlo sa mi to len jednoduchšie aj lacnejšie visel som ružový styrodur 1 cm za 1,50 € za tabulu
Odpovedať

@frantisekca Len som rozmýšľal tenký styrodur na …
@alven11 Som len zvedavý ci to niekto skúšal a ma stým skúsenosti aj po nejakej dobe pripadne nie na buchty ale na penu kvôli vyplneniu medzier ,možno je to hlúposť ale budem rad ci to niekto skúšal keď uža zatepleny exterier
Odpovedať

@alven11 Ta len "experimentuj" tak, aby si dostal rosný bod do vnútra múra. 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@alven11 Ta len "experimentuj" tak, aby si dostal…
@petersd Véd práve, nikde som sa nedocital ci stým ma už niekto skúsenosť.ani Google to nepozna 😀😀😀 budem asi prvý na svete 😀😀😀
Odpovedať

@alven11 odpoveď je SDK. Buchty nech ti upečie žena.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@alven11 odpoveď je SDK. Buchty nech ti upečie ž…
@megdesign Z SDK sa nebudem ťahať keď som na to sám a neprístupný terén v horách to by ani buchty od mojej nepomohli nebýva každý v starom meste v Blave
Odpovedať

@petersd Véd práve, nikde som sa nedocital ci stý…
@alven11 1cm styrodur to buď mierne okopíruje alebo sa zlomí, ak nebude dosť lepidla. Chcelo by to väčšiu hrúbku a vtedy by to už bolo drahšie ako sdk a ešte aj horšie riešenie stále, lebo zvnútra sa nemá dávať izolácia. A mne príde jednoduchšie pretmeliť spoje na sdk doske, než celé to sieťkovať a stierkovať. A keď je to veľké, dá sa kľudne narezať doska a bude tam len viac spojov, ktoré treba pretmeliť. Teraz jeden predajca sdk už robí aj to, že na mieru narežú dosky, označia a potom sa už len inštalujú kde treba, len tu je to zbytočné. Radšej požiadať niekoho o pomoc na jeden deň a vybavené.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@alven11 1cm styrodur to buď mierne okopíruje ale…
@marsdm To je rozumné,len som.skusal si to uľahčiť, či už niečo niekto takto skúšal
Odpovedať

@frantisekca Len som rozmýšľal tenký styrodur na …
@alven11 SDK kupis aj tabule 120x100 cm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@sousedekovci89 Ja chápem mam.k tomu averziu je to duté, pri brúseni je praxh až u susedov a milión spojov, hľadám alternativu
Odpovedať

@sousedekovci89 Ja chápem mam.k tomu averziu je to duté, pri brúseni je praxh až u susedov a milión spojov, hľadám alternativu a som na to sám, a ťahať omietky na hrubo neviem ručne. To naozaj na celom svete neexistuje nič co capnem na stenu nalepim a je to rovné do vodováhy anerobi to problémy ? Co sa týka izolácie a vlhkosti a svojpomocne ??okrem samozrejme plagátu smajlika anpodobnych blbosti ,proste jednoduché, lacne bez firiem a bez SDK niečo rozumne
Odpovedať
Článok sa načítava...

@sousedekovci89 Ja chápem mam.k tomu averziu je …
@alven11 no nie je. A ak mas problem s makackou pri bruseni a prachom treba si pozicat zirafu a priemyselny vysavac to pomaha.
Odpovedať

@alven11 no nie je. A ak mas problem s makackou p…
@sousedekovci89 Tak dik ,asi niečo vymyslím a možno na tom založím fitmu 😀😀 a SDK pôjde do kytek 😀😀 určite existujú materiály na svete co sú rovné ľahké a priedušné a spoje nerobia problém som zdravotné indisponovany a mam aspoň inšpiráciu dakujem aj tak všetkým za odpovede
Odpovedať

@sousedekovci89 Tak dik ,asi niečo vymyslím a mo…
@alven11 sadrokartón sa dá tiež presieťkovať a dať do lepidla, čiže to isté čo by sa robilo na styrodur. Keby to je chata tak poradím dať tam tatranský profil. Keby to je nový dom tak sa dá nalepiť obklad, alebo obklad z fundermaxu, alubondu alebo drevotriesky v dekore čo sa hodí k interiéru, len tam treba rošt alebo rovný podklad tiež nejak vytvoriť. Len to už sú iné ceny zase.
Odpovedať

@sousedekovci89 Ja chápem mam.k tomu averziu je …
@alven11 A to až také krivé sú tie Tvoje steny? Nestačí si iba na nich zvyknúť a zrazu zistíš, aký je život krásny aj bez všetkých tých problémov, ktoré by Ťa čakali s SDK, či polystyrénom, či neviem s čím? (Myslím to úplne vážne) Choď sa pozrieť na "rovnosť" jadrových omietok v RD napr. zo 70-tých - 80-tých rokov, realizovaných jednoducho kelňami do omietníkov. Ľudia si v tých domoch spokojne žijú dodnes a nikoho netrápia vlny na stenách, ktoré aj tak na prvý pohľad nevidno.
Odpovedať
Profilova fotka
Krive nekrive kks mam tiez prve podlazie zo 1968 a vaha a ani olovnica vtedy istotne neboli. Stena v spalni 3cm z vahy a to som zistil az po vymalovani a davani satnika. Prebehni to natenko s nejakou omietkou co zjednoti povrch. Ja som daval Mvr uni sa to myslim volalo.... bolo to vo vreci a tiez som to nikdy nerobil a vysledok je super. S 1cm styrodurom nevyrovnas samotne platne nezlicujes a nic na stenu nezavesis a dute to bide ako sdk kedze pises ze buchty. Staci si vybrat Bud prach a sucho alebo spinavo a mokro.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@alven11 A to až také krivé sú tie Tvoje steny? …
@petersd joooj a to nie len rodinne domy, ale bytovky na sidliskach. a zasuvky a vypinace nakrivo, to je tiez uplna klasika (ano, to je jednoduchsie vyrovnat ako steny). mam pocit, ze najrovnejsie steny maju panelaky, lebo to uz by bolo ozaj umenie ten panel dokrivit, ked sa osadzal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?