Zateplenie Ytong lambda

Ahojte Mám dom postavený z 375 Ytong lambda. Zaujíma čím je vhodné podľa vás to zatepliť. Multipor som vylúčil kôli hluku. Eps má vraj zase problém s rosnym bodom atď. Originál podľa projektu tam malo byť 5cm eps. Vďaka za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bmw:

Ahojte Mám dom postavený z 375 Ytong lambda. Zauj…
@bmw problem s rosnym bodom nesuvisi s eps ale hrubkou izolacie (v kombinacii s lambdou izolacie).
Odpovedať

Ahojte Mám dom postavený z 375 Ytong lambda. Zauj…
@bmw Či má problém s rosným bodom, by malo byť v projekte. Nájdite si posúdenie. Hrúbka izolácie závisí aj od návratnosti čiže od ceny izolácie a ceny tepla. Pri hrubších múroch s osadenými oknami do toho vstupuje aj estetické hľadisko.
Odpovedať
https://www.modrastrecha.sk/forum/zat... Hlavne aby: - bola celková bilancia ok - aby rosný bod nebol na vnútornom povrchu
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od blacksr:

@bmw Či má problém s rosným bodom, by malo byť v …
@blacksr Originál project bol a 5 CM eps ,ale je to veľmi starý projekt. Odvtedy technológie pokročili. Čo sa týka návratnosti neviem vyrátať koľko usanujem na kúrení a chladeni. Neviem kde by som vedel nájsť informácie o návratnosti. Jedna sa o dom s obytným o rozlohe 230 m². Zateplenie podkrovia plánujem momentálne fukanou drevovlakninou a nad krov asi pôjdu PIR dosky. Uvidím budúci týždeň. Kúrenie je plynovým kotlom. Je tam aj krb ale ten sa bude používať len na posedenie . Ďalej tam budú klimatizácie ktorými sa bude dať kúriť. Rekuperácia nebude centrálna ,ale budú pravdepodobne lokálne z dôvodu,že niekedy býva vonku strašný smrad z družstva a navyse v podkroví budú dve kancelárie a dve izby,takže netreba vetrať celý dom ked bude v dome jeden človek. Sme trojčlenná rodina momentálne. ( Keď sa dom plánoval bolo nás 6 ,ale deti odišli do zahraničia medzitým). Dom budem plne využívať tak 20 rokov. Mám 47 a pravdepodobne sa prestahujeme naspäť do bytu v 70-ke ako moji rodičia spravili. Čo sa týka zateplenia a toho čo som sa dočítal ideálne by bolo na tento Ytong dať asi minerálnu vlnu. Netuším ake sú ceny a návratnosť. Nemám absolútne prehľad ani čo stojí vykurit taký dom 😁 Dom sa nachádza v Trnave
Odpovedať

@blacksr Originál project bol a 5 CM eps ,ale je…
@bmw PIR dosky sú drahé. Lokálna rekuperácia, ktorá aj niečo rekuperuje je tiež drahšia ako keď sa dá jedna centrálna. Tie lacnejšie lokálne sa ani zavrieť nedajú a nemajú ani poriadne filtre, takže budú horšie tlmiť pachy zvonku. Radšej to dať zrátať niekomu predtým než sa objedná materiál a dá sa zistiť aj koľko bude stáť kúrenie pri 5cm izolácii (to už asi bude aj v projekte uvedené) a koľko pri inej hrúbke izolácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@bmw PIR dosky sú drahé. Lokálna rekuperácia, kto…
@marsdm Lenže pri tej 5 CM izolácií bude asi rosny bod niekde v múre pravdepodobne. Hľadám niečo takéto čo sa týka lokálnej rekuperácie Lokálna vetracia jednotka Recuair DC40H Premium Alebo klimatizácia Daikin Ururu Sarara s vetraním ,alebo niečo podobné
Odpovedať

@marsdm Lenže pri tej 5 CM izolácií bude asi ros…
@bmw nie je veľký rozdiel pri 5cm či to bude EPS alebo vlna. Pri výpočtovej teplote -11°C vonku bude mať murivo -9,97°C ak sa zateplí 5cm eps, a ak by sa zatepľovalo 20cm tak bude mať murivo cca+4°C. Pri minerálnej vlne 5cm má murivo tiež cca -10°C. Tak táto lokálna stojí 1500€ a keď ich treba aspoň tri - spálňa, izba, obývačka, tak to je už skoro cena centrálnej, ktorá vyvetrá všetky izby a dá sa tam dať prídavný uhlíkový filter kvôli pachu. A to kúrenie sa musí vyrátať podľa hrúbky izolácií, ale keď sa už má zatepľovať, tak ten rozdiel v cene materiálu (či 10 alebo 5cm polystyrén) nie je taký markantný, keďže práca, lešenie, omietka, sieťka a lepidlo zostávajú rovnaké. A dôležitá je hrúbka izolácie, nie jej typ, keďže je to bežná murovaná stavba. Iné by to bolo pri drevodome napríklad.
Odpovedať

@blacksr Originál project bol a 5 CM eps ,ale je…
@bmw Tak môžete využiť moje služby. PIR do strechy nie, kvôli cene.
Odpovedať
https://www.modrastrecha.sk/forum/zat... Práve som si prečítal túto tému,ktorá sa venuje hluku po zateplení s EPS. Jednoznačne EPS ani Multipor v mojom prípade. Ja milujem ticho.
Odpovedať

@bmw nie je veľký rozdiel pri 5cm či to bude EPS …
@marsdm Ja som prave takú centrálnu rekuperáciu nenašiel. Preto mi vyhovuje klimatizácia s aktívnym prívodom čerstvého vzduchu alebo lokálna rekuperácia .Tam by nemalo prejsť nič. Aspoň v aute nič necítim aj keď idem vedľa družstva ,alebo niekto pri aute fajči. Ešte rozmýšľam ,či by sa nedal spraviť nejaký vonkajší filter pre centrálnu rekuperáciu odkiaľ by sa čerpal vzduch.
Odpovedať

@marsdm Ja som prave takú centrálnu rekuperáciu …
@bmw Vonkajší filter bežne navrhujem. V albume bude aj nejaká fotka možno. Veľmi dobre mal filtre na nasávaní vyriešené pp estetivkej stránke jeden známy, fotky aj koncept mám archivované.
Odpovedať

@marsdm Ja som prave takú centrálnu rekuperáciu …
@bmw akože centrálnu s uhlíkovým filtrom? Bežne predávajú filtre s rôznou tou tkaninou, ktorý sa len vymení za ten čo tam je od výroby. Alebo sa dá dať na prívodné potrubie taký box, kde sa dáva ďalší filter. Neviem či môžem dávať stránku na produkty, ale je to úplne bežný produkt.
Odpovedať
Článok sa načítava...

https://www.modrastrecha.sk/forum/zateplenie-a-iz…
@bmw ano tie pripafy sa stavaju ale neplati to globalne skor je to o strete konkretnej skladby steny. Nasi maju dom zatepleny eps, ja detto a ziadne zhorsenie zvukovo izolacnych parametrov neregistrujem.
Odpovedať

@bmw akože centrálnu s uhlíkovým filtrom? Bežne p…
@marsdm A výhoda tých boxov je, že sú dostupné za pomerne slušné ceny, navyše, ak sa volí väčší, tak aj tlaková strata není veľká. Tie boxy sú skvelé aj do kuchyne (na odsávaní)...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?