Zateplenie prekladu pod zaluzie

caute stavbari. potrebujem poradit. dom mame postaveny z 30 porfixu . okenne preklady su tiez porfix 3 x 10 cm. ideme davat vonkajsie zaluzie (iba 3 okna). kedze ideme zateplovat 15 cm polystyrenom ,pod kaslik na zaluzie uz nevojde styrodur . nevadi to nejak extra ze tam nebude ziadny izolant?? napadlo mi vysekat z prekladu cca 3cm to ide pekne dole a nalepit styrodur alebo je to zbytocne?? dakujem za rady
Odpovedať
Pridaj zateplenie na 20 cm a daj tam pir izoláciu kingspan kooltherm 4 cm aj ja som tak daval
Odpovedať
@mpichanda Dobry den, my sme kvôli podobnému problému nemohli dat/ rozhodli nedat rolety, keďže majú širší kastlik a každý dodávateľ nám dôrazne odporúčal zatepliť preklad pod boxom. Dali sme teda na preklad styrodur a zmenili sme rolety na žalúzie.
Odpovedať
@mpichanda Keby ste mali lepsi projekt, tak by mal preklad dokopy len 25 cm a 5 cm by ostalo na izolant, co je totalne minimum a treba tam dat nieco extra dobre, takze spominany kooltherm alebo aspon PIR.
Odpovedať
Profilova fotka
Pouzi priznane kastliky s 5cm PIR izolaciou. HAWK
Odpovedať
@vlado1992 uz mam kupeny 15 cm polystyren...
Odpovedať
@mpichanda to si chlape nepomozes aj ked vysekas preklad. Vzdy ti kastlik bude vidno pri takom zatepleni. Takze bud bez izolacie alebo s ale potom kastlik bude strcat von.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
ahojte. len pre info. kastliky su nahodene a maju hlbku 13 cm na to pojde 2 cm styrodur takze nebude trcat nic ..takze da sa dat podomietkovy kastlik aj pri hrubke zateplenia 15 cm..
Odpovedať
Profilova fotka
@mpichanda ake to mas tienenie? lebo co mam skusenost, tak kastliky su vacsinou tak okolo 16cm. ze praveze take vacsie, ale tak zalezi to aj od zvoleneho druhu tienenia samozrejme.
Odpovedať
@chmelo202 kastliky asi vyrabaju sami si myslim, zvnutra su nastiekane Ralkou ..zaluzky budu Z70
Odpovedať
@mpichanda a kolko a akej mas hrubku izolacie pod kastlikmi?
Odpovedať
Profilova fotka
@mpichanda a čo máš pod kastlíkom? pretože tiež mám zateplenie domu 15 cm EPS, ale z dôvodu, že kastlík má 13 cm hĺbku, som dal priznané a tým som ušetril 2 cm styroduru, ktoré som dal pod kastlíky
Odpovedať
@iamriso tak ako som spominal pred tym som nakoniec vysekal z prekladu a nalepil som tam 3cm izolaciu KINGSPAN..aspon takto som to vyriesil..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku

Odpoveď na príspevok od mpichanda:

@iamriso tak ako som spominal pred tym som nakoni…
@mpichanda zdravím a tie 3 cm izolácie sú postačujúce? Nemáte s tým žiaden problém?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od andrew26:

@mpichanda zdravím a tie 3 cm izolácie sú postaču…
@andrew26 neviem ci to je postacujuce, ale zatial to nic nerobi. Dal som tam apon to ako nic..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?