Sivý polystyrén

Ahojte prosim aky je rozdiel medzi bielym a sivym polystyrenom? Lebo cenovo medzi nimi 2 € to asi nie je ten tvrdeny, ktory sa tak ospevuje, ze ma lepsie tepelne vlastnosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od elicea:

Ahojte prosim aky je rozdiel medzi bielym a sivym…
Google je Tvoj kamarat.. Sivý polystyrén novej generácie Isover "GREY" sa od bieleho polystyrénu Isover líši obsahom grafitových častíc. Po spracovaní do podoby izolačných dosiek získava až o 20% lepšie tepelnoizolačné vlastnosti v porovnaní s bielym polystyrénom EPS 70 kvôli nižšej hodnote tepelnej vodivosti. Grafitový polystyrén má tak aj vyšší tepelný odpor R, ktorého hodnota rastie s hrúbkou použitých dosiek.
Odpovedať
Profilova fotka
ako píše kejsix. Ja len dodám, že okrem lepších tepelnoizolačných vlastností je dôležité zakryť lešenie pri zateplovaní. Sivý polystyrén trpí na tepelnú rozťažnosť, kým sa omietne...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od curuj:

ako píše kejsix. Ja len dodám, že okrem lepších t…
@curuj dakujem ja google poznam... len nerozumiem, ze je drahsi o 1.20, vzdy sa tie ceny takmer dvojnasobne pohybovali... takze zakryt to nez to pojde do sietky a lepidla?
Odpovedať

@curuj dakujem ja google poznam... len nerozumiem…
@elicea staci juznu stranu
Odpovedať

@elicea styrodur je drahší (extrudovaný polystyrén XPS - vyššia pevnosť v tlaku, nenasiakavý). Grafitový polystyrén nemal takú výrazne vyššiu cenu.
Odpovedať

@elicea nemylit si eps a xps... sedy polys je stale eps
Odpovedať

@elicea nemylit si eps a xps... sedy polys je stale eps
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@elicea styrodur je drahší (extrudovaný polystyré…
@marsdm vazne? lebo som videla aj na nete 14 € za meter ale styrodur mame len zospodu a okolo zakladov... tak dam ten sivy 🙈
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tom329:

@tom329 dakujem uz len musim zistit, ktora strana je juzna 😁😁😁 dakujem moc
Odpovedať

@marsdm vazne? lebo som videla aj na nete 14 € za…
@elicea vždy treba pozerať cenu pri rovnakej hrúbke alebo teda za m3. A ten šedý bol drahší ale nie dvojnásobne, to ten styrodur je cca dvakrát drahší a dáva sa kvôli cene len na nevyhnutne miesta. Keď bolo obdobie že bolo málo polystyrénu, tak vtedy išli ceny hore, ale nikdy tuším nebol šedý dvakrát drahší než biely.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tom329:

@tom329 Môžete tú radu trochu rozviesť? Asi mi niečo uchádza prečo práve juh.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roman_:

@tom329 Môžete tú radu trochu rozviesť? Asi mi ni…
@roman_ tiez netusim... ale mam vsade biely na tuto stranu premyslam sivy alebo vatu 🙈
Odpovedať
Článok sa načítava...

@roman_ tiez netusim... ale mam vsade biely na tu…
@elicea Tak to už mi nedáva zmysel vôbec. Sivý je lepší izolant, vata horší. Pochopil by som sivý na sever alebo všade. Ale sivý na juh?
Odpovedať
Profilova fotka

@elicea Tak to už mi nedáva zmysel vôbec. Sivý je…
@roman_ stojíš si na kábli elicea:"takze zakryt to nez to pojde do sietky a lepidla? tom329: "staci juznu stranu"
Odpovedať

@roman_ tiez netusim... ale mam vsade biely na tu…
@elicea u toho zakryvani(leseni siti) hrozne zalezi kdy to mate v planu delat. mozna nekdy mimo jaro/leto bych si dovolil zakryt pouze jih ale na jare/lete urcite vse (mozna sever nemusite) ale uprime me se zakryvani osvedcilo i z zduvodu bordelu po okoli...
Odpovedať

@elicea Tak to už mi nedáva zmysel vôbec. Sivý je…
@roman_ ta strana je severna, ale hlavne 1 m od sukromnej cesty k par domom, cize ked auto ide dole aj napriek 2m plotu z betonu je to pocut a vraj najlepsia na hluk je pravr ta mineralna 🤷‍♀️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od raziel628:

@elicea u toho zakryvani(leseni siti) hrozne zale…
@raziel628 to dava zmysel, vdaka 🙏
Odpovedať
Profilova fotka

@roman_ ta strana je severna, ale hlavne 1 m od s…
@elicea je pravda, že práve eps úroveň hluku skôr zosilňuje, takže kvôli tomuto je to logické.
Odpovedať

@tom329 dakujem uz len musim zistit, ktora strana…
@elicea Južnú stranu spoľahlivo zistíš podľa najbližšieho hypermarketu - podľa smeru, ako majú orientované predajné stánky pomarančov, banánov, ananasov, avokád,.... 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@elicea Južnú stranu spoľahlivo zistíš podľa naj…
@petersd 😁😁😁 to by ste museli vidiet kde byvam tu je vsetko naopak 😁🤷‍♀️
Odpovedať

@petersd 😁😁😁 to by ste museli vidiet kde byvam tu…
@elicea v Žiline.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?