Praskanie polystyrenu

Zdravím, zatepľujem polystyrénom v 2 vrstvách, teda 2x10 cm, tak, aby som odsúval a prekrýval škáry. Prvú vrstvu som lepil do lepidla. Druhú vrstvu polystyrénu som lepil do peny (v prílohe fotka zateplenia v 2 vrstvách). Kotvenie ešte nemám vôbec, stav materiál mám Porfix. Neustále už 2 týždne počujem veľmi hlasité praskanie v polystyréne. Najmä večer a ráno. Asi pri zmenách vonkajších teplôt. Niekedy praskne 2-3 za hodinu niekedy častejšie, niekedy vôbec. Vie mi s tým niekto poradiť? Prestane to praskanie? Vďaka Jozef
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jozeft:

Zdravím, zatepľujem polystyrénom v 2 vrstvách, t…
@jozeft Nie je skor problem v lepidle alebo v pene, nez v polystyrene? Ten sam o sebe nema preco praskat.
Odpovedať
a aku penu si pouzil? tiez si myslim ze tam by mohol byt skor problem a presne kvoli tym vykyvom teplot rano, poobede, vecer a v noci. neviem v akej lokalite sa nachadzas, ale u nas je rozdiel rano a poobede aj cez 10 stupnov.
Odpovedať

@jozeft prestane keď nahodíš sieťku a Kleber. U mňa to bolo rovnako. Rozpínavosť materiálu vplyvom tepla.
Odpovedať

@jozeft vsetko ti popuka a uz nebude mat co, tak prestane :-) Hlavne to dielo dobre ukotvy a mozes kludne spavat.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zrubo:

a aku penu si pouzil? tiez si myslim ze tam by mo…
@zrubo Použil som penu od Wurthu
Odpovedať
otazkou je, ci je to praskanie eps / lepidla ... alebo skor take "praskanie" ako ked clovek odlupuje penou nalepenu dosku :) lebo to tiez tak "praska" ... kazdopadne zaujimavy jav, ja som daval 20sedeho a ziadne praskanie nez sa dalo lepidlo omietka ... a tiez som na jednej casti daval 2 vrstvy, druha penou obycko den braven a tiez nic nepraskalo a to bolo na slnecnej strane zaroven, vidim spravne, ze medzi doskamt v spojoch je pena ? co som cital, sa to nema vypenovat / lepit
Odpovedať

@shadowmilan ked to dobre nalepis bez skar, tak to vypenovat netreba, ale ked tak ... @jozeft tebe to asi praska koli tomu, ze to chces mat lepsie ako ostatny a to lepit to na 2x, pricom si pouzil 2 rozne lepiace materialy, takze vsetko ma rozdielnu tepelnu roztiaznost.
Odpovedať

@jozeft nebolo by možno skôr vhodné zvoliť nízkoexpanznú alebo zimnú penu? neviem či by si tým niečo pokazil, no mohlo by to pomôcť. lebo v polystyréne problém nevidím :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@shadowmilan ked to dobre nalepis bez skar, tak t…
@rkorba hej no ... ako, myslim ze je jedno ze pouzil rozdielne lepiace hmoty, aj tak je medzi nimi 10cm izolacie takze aj keby pouzil rovnake, bude si to zit svojim sposobom kazda vrstva ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rkorba:

@jozeft vsetko ti popuka a uz nebude mat co, tak …
@rkorba a tie naprdel spravene pristresky z lexanu praskaju stale, a nedopukaju nikdy, ako to?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@rkorba hej no ... ako, myslim ze je jedno ze pou…
@shadowmilan a napriklad pukat :-)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

@rkorba a tie naprdel spravene pristresky z lexan…
@mduro19 puka lexan ako taky, alebo spoj lexanu a konstrukcie?
Odpovedať
Článok sa načítava...
kde praská?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od pitt2701:

kde praská?
@pitt2701 chcel som napísať pukanie v polystyrene. Puká to počas noci a z rána.
Odpovedať
Mňa by zaujímalo, že keď to strelí, pekne, že čo sa vlastne deje... Dá sa povedať, že kôli pnutiu sa doska odtrhne od lepidla, peny a z toho ten zvukový efekt? Teda každé to puknutie znamená odtrhnutie, uvoľnenie dosky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

Mňa by zaujímalo, že keď to strelí, pekne, že čo …
@frantisekca nič. EPS je pružný. Je to klasické rozpínanie a zmrsťovanie materiálu vplyvom teplotných zmien.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@frantisekca nič. EPS je pružný. Je to klasické r…
@megdesign Že je to vplyvom teplotných zmien, to súhlasím. Ale kde v tej "stene" ten zvuk vzniká? Hranami EPS to nebude. Takže to vzniká v ploche. Ja si aj tak myslím, že proste pnutie prekoná adhéznu silu lepidla/peny, dôjde k uvoľneniu a z toho ten zvuk.
Odpovedať

@jozeft ,,2 vrstvách, teda 2x10 cm, tak, aby som odsúval a prekrýval škáry" . A načo je to dobré? Poriadná kravina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?