Čaute,
Prvotný výkrik. Dal som si prepočítať tepelné straty a potrebu tepla a náš nový dom keďže mam. Pochybnosti aké Kúrenie zvoliť.
Hodnoty vyšli (len kúrenie a už sú započítané zisky a aj vetranie) ako je vidieť hore pri
245m2
Trenčiansky kraj
30cm porfix
20cm polystyrén biely na stenu
40cm fukana pena. Na strop
3sklo pasív cl slovaktual
15cm polystyrén podlaha
Je to veľký dom alebo je tam niekde zadrhel?
Nechcem týmto hanobiť niekoho prácu, len si to chcem overit
Vdaka
@majkoj ja netvrdim nic o navratnosti, ale ak by som staval druhy krat tak tych cca 30K by som si na spomenutu technologiu vyhradil, kuril by som a chladil (nie do podlahy) centralne, ale cez VZT. To mas ako z TC tiez je jeho navratnost spekulativna :-D jop a pisal som nie len o kureni ale aj o chladeni, dalsia vec je aky odber ma TC 6~8kW ??? cize odber 2~3kW max ???
@zmrzlina_sk
Čau, peletkovu piecku už mám, FVE tiež na jestvujucom dome takže ju len presuniem.
Neviem prečo trúbky stoja toľko, asi pretože je je tam rôzne riadenie a je to už aj s tými doskami k trúbka.
Hľadám najlepšie riešenie ale 16-18k eur to isto nebude
@majkoj tak ja nemam ani TC lebo ked som staval ja dotacie neboli a ceny boli ustrelenejsie :-D ono pokial by som sa riadil nezmyselnou logikou tak by som nikdy nemal ani barak :-D Ono aj takato investicia sa da zakalkulovat do nehnutelnosti pri predaji a preda sa :-D Lebo je vela ludi co chcu mat "lacnu prevadzku" :-D
@quakdafak tak ak bude kupujuci padnuty na hlavu, tak ano :), inak nevidim dovod preco by mal platit za nieco co sa mu nevrati, specialne ked to bude pred koncom zivotnosti :). Pripomina mi to debatu so znalcom, kde som sa pytal preco tak malo ked mam toto hento a aj TC. Odpoved bola, ja nehodnotim co ste investovali, ale za kolko je to ochotny niekto kupit :)
@strapo tá kalkulačka je totálny blud :D, rozdiel oproti zadaniu v PHPP, kde sú všetky tepelno-technické vlastnosti materiálov presne stanovené , žiadne možnosti zadefinovania tepelného odporu konštrukcie R ,hodnoty súčiniteľov prestupu tepla U, k určeniu tepelných strát konštrukcií vo vzťahu k exteriéru a súčiniteľ tepelnej vodivosti daného materiálu λ je pre každý materiál iný :D Súčiniteľ tepelnej vodivosti materiálu λ (W/m.K) je najdôležitým kritériom na porovnanie resp. určenie tepelnoizolačných vlastností izolácií udávajúcim, ako materiál vedie teplo. Čím je jeho hodnota nižšia, tým je izolačná schopnosť tepelnej izolácie vyššia, tá smiešna kalkulačka to všetko dá z pár možností konec top políčko strecha železobetón a drevo a jej hrúbka :D pre boha celé zle .....