Potreba tepla 13100kWh a tepelná strata doma 7,52kW

Zobraz úvodný príspevok
Čaute, Prvotný výkrik. Dal som si prepočítať tepelné straty a potrebu tepla a náš nový dom keďže mam. Pochybnosti aké Kúrenie zvoliť. Hodnoty vyšli (len kúrenie a už sú započítané zisky a aj vetranie) ako je vidieť hore pri 245m2 Trenčiansky kraj 30cm porfix 20cm polystyrén biely na stenu 40cm fukana pena. Na strop 3sklo pasív cl slovaktual 15cm polystyrén podlaha Je to veľký dom alebo je tam niekde zadrhel? Nechcem týmto hanobiť niekoho prácu, len si to chcem overit Vdaka
Odpovedať
1
2
@rkorba podľa toho čo mam zas ja papiere tak mi to vypočítalo o 0.1jW viacej
Odpovedať
Profilova fotka
@rkorba mne to rata o 1kw viac, a kde je izolacia podlahy?
Odpovedať
@majkoj ja netvrdim nic o navratnosti, ale ak by som staval druhy krat tak tych cca 30K by som si na spomenutu technologiu vyhradil, kuril by som a chladil (nie do podlahy) centralne, ale cez VZT. To mas ako z TC tiez je jeho navratnost spekulativna :-D jop a pisal som nie len o kureni ale aj o chladeni, dalsia vec je aky odber ma TC 6~8kW ??? cize odber 2~3kW max ???
Odpovedať
@zmrzlina_sk Čau, peletkovu piecku už mám, FVE tiež na jestvujucom dome takže ju len presuniem. Neviem prečo trúbky stoja toľko, asi pretože je je tam rôzne riadenie a je to už aj s tými doskami k trúbka. Hľadám najlepšie riešenie ale 16-18k eur to isto nebude
Odpovedať
@vrajoz ako si dosiahol tvoje tepelné straty? Co máš kde nahadzane? V podlahe 15cm, na stene 20cm, v streche 40cm fukana pena. Podlahu už nezmením.
Odpovedať
@fural ahoj Môžeš zvýšiť obe teploty na -15 +22 Tak to Bolo počítanie aspon. Tepelné zisky neráta nejak extra velke Vďaka
Odpovedať
@majkoj FVE mam. Už na aktuálnom dome. Celu inštaláciu presuniem na nový dom
Odpovedať
Profilova fotka
@quakdafak pokial mas v ponozke 30k, ok chapem. Pokial si na to musis pozicat je to nezmysel.
Odpovedať
@majkoj tak ja nemam ani TC lebo ked som staval ja dotacie neboli a ceny boli ustrelenejsie :-D ono pokial by som sa riadil nezmyselnou logikou tak by som nikdy nemal ani barak :-D Ono aj takato investicia sa da zakalkulovat do nehnutelnosti pri predaji a preda sa :-D Lebo je vela ludi co chcu mat "lacnu prevadzku" :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@quakdafak tak ak bude kupujuci padnuty na hlavu, tak ano :), inak nevidim dovod preco by mal platit za nieco co sa mu nevrati, specialne ked to bude pred koncom zivotnosti :). Pripomina mi to debatu so znalcom, kde som sa pytal preco tak malo ked mam toto hento a aj TC. Odpoved bola, ja nehodnotim co ste investovali, ale za kolko je to ochotny niekto kupit :)
Odpovedať
@majkoj v poho je to tvoj nazor ;-)
Odpovedať
@adam_janka Izolácie: podlaha 25 cm, steny prízemie 30 cm, steny poschodie 32 cm, strecha 42 - 60 cm
Odpovedať
Článok sa načítava...
@strapo tá kalkulačka je totálny blud :D, rozdiel oproti zadaniu v PHPP, kde sú všetky tepelno-technické vlastnosti materiálov presne stanovené , žiadne možnosti zadefinovania tepelného odporu konštrukcie R ,hodnoty súčiniteľov prestupu tepla U, k určeniu tepelných strát konštrukcií vo vzťahu k exteriéru a súčiniteľ tepelnej vodivosti daného materiálu λ je pre každý materiál iný :D Súčiniteľ tepelnej vodivosti materiálu λ (W/m.K) je najdôležitým kritériom na porovnanie resp. určenie tepelnoizolačných vlastností izolácií udávajúcim, ako materiál vedie teplo. Čím je jeho hodnota nižšia, tým je izolačná schopnosť tepelnej izolácie vyššia, tá smiešna kalkulačka to všetko dá z pár možností konec top políčko strecha železobetón a drevo a jej hrúbka :D pre boha celé zle .....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?