Podlaha podkrovia - parozabrana

Ahojte, chcem zatepliť podlahu podkrovia (rovna strecha s krovom s miernym spadom) mineral. vlnou časť plochy 24 cm (zadná časť, kde už ja málo priestoru pod strechou) časť 30 cm kde je viac priestoru pod strechou. Nad tým už bude len krov a plech nezateplene. Je potrebné pod mineral. vlnu dať parozabranu? Keďže to bude umiestnené na zelezobetonovej deke na ktorej je ešte tenký izolačný poter škvara+struska+perlit. Dočítal som sa že zelezobetova deka funguje aj ako parozabrana, tak uvažujem či má význam tam dávať parozabranu/fóliu.
Odpovedať
Profilova fotka
@steven001 zelezobetonova deka parozabrana nikdy nebola, nie je a zial ani nebude. Pouzite na to urcenu systemovu foliu, nestoji milion.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od steven001:

Ahojte, chcem zatepliť podlahu podkrovia (rovna s…
@steven001 Ja som nedaval ziadnu foliu pod vlnu. Zelezobeton mam o hrubke 17cm a mineralnej vlny som dal dokopy 36cm. Podla vypoctov priamo v Isoveri, parozabrana by nemala ziadny vplyv na izolacne vlastnosti vlny (v mojom pripade).
Odpovedať

Ahojte, chcem zatepliť podlahu podkrovia (rovna s…
Hrúbka deky môže byť tak 12-14 cm na tom poter 8 cm....tj spolu 20-22 cm....uvažujem kvôli tomu, či parozabrana nemôže potenciálne vyvolávať problém v dome, tj. nejaké plesne na strope a pod....ak by to kondenzovalo pod fóliou..
Odpovedať

Hrúbka deky môže byť tak 12-14 cm na tom poter 8 …
@steven001 skus zavolat vyrobcovi vaty na jeho technicku podporu, tam ti poradia lepsie jak na fore
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od soki:

@steven001 skus zavolat vyrobcovi vaty na jeho te…
@soki Dal som na tvoju radu, zavolal som....ja som pôvodne uvazoval dať pod vlnu paronepriepustnu fólia a na vlnu paropriepustnu fóliu....pričom ten priestor kde bude vlna uložená sa nevyužíva.....chlapík z podpory hovorí že tu paropriepustnu na vlnu netreba dávať nech to je úplne odkryté a odvetrava sa....a v podstate mi odporúčal nedávať ani pod vlnu paronepriepustnu fóliu....ale ak by som aj dal, chybu neurobím....i keď samotný betón nie je parozabrana, funguje ako parobrzda a i ak tam nejak vlhkosť prenikne, odvetra sa.....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?