Obnov dom príspevok na zateplenie

dobrý deň, chcela by som sa nakontaktovať na nejakého ochotného človeka, ktorý by mi poradil aké kroky treba realizovať a aké dokumenty treba vybaviť ak sa chcem zaregistrovať o dotáciu na zateplenie domu.. Úprimne volala som na infolinky, kde mi to nebolo jasné pretože sa odvolávali stale na to, že je to uvedené na ich web.stránkach. Ďakujem.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od merrrynka:

dobrý deň, chcela by som sa nakontaktovať na neja…
@merrrynka ved na webe to maju vypisane uplne luxusne. Musi byt vypisana vyzva. Doteraz boli 4 velke a jedna mini pre zemetrasenie. teraz nie je vypisana. Najskor bude na buduci rok.
Odpovedať
Ked bude vypisana nova vyzva cislo 6 az potom mozete nieco riesit. Odporucam si vybavit energeticky certifikat pred obnovou domu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@merrrynka ved na webe to maju vypisane uplne lux…
@sousedekovci89 dakujem
Odpovedať
Teraz ked sa pozriete na stranku obnov dom tak je tam napisane info ohladne 6 vyzvy. Ja by som odporučal vypracovať si certifikát (EC) pred obnovou kde budete mať navrhované opatrenia a vyčislenú usporu primarnej energie, ktorá sa bude posudzovať pri žiadostiach.
Odpovedať
maju pravdu ... uplne luxusne to maju na stranke ... blbe na dalsej vyzve je to, ze das par stovak na ec pred obnovou a potom sa bude vyberat ... bud bude kopa ludi alebo to kopu ludi odradi, ze nebudu davat robit cert lebo zbytocne :D som zvedavy ...
Odpovedať
Hlavne si priprav peniaze dopredu...ja som vyjebal 25litrov za tieto veci a cakam uz siedmy mesiac od ziadosti o platbu, ci mi aspon nieco vratia...
Odpovedať
Ja som utratil 29000. Po 6 mesiacoch od podania ziadosti o platbu (3 výzva) som dostal 15000. Som rád že to poslali relativne rýchlo čo čítam na forach tak niektorí čakajú aj viac ako 1 rok.
Odpovedať
z vlastnej skusenosti odporucam ist cez https://www.zelena-obnova.sk/ vyriesia za vas vsetko a uplne komplexne. ved staci si precitat o ich sluzbach a vypisat jednoduchy dotaznik. drzim palce 🍀👍✊️️
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kapro62:

z vlastnej skusenosti odporucam ist cez https://w…
@kapro62 ten jednoduchy dotaznik napr. K obnov dom len z velkej miery kopiruje oficialny dotaznik obnov dom. Uz ked si mam dat tu namahu im to vyplnat, s prstom v nose vyplnim aj oficialny na stranke po spusteni vyzvy.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od djlaco:

Teraz ked sa pozriete na stranku obnov dom tak je…
@djlaco Podľa predbežných správ vraj EC nebude treba... (čím ho ale chcú nahradiť, to mi nie je jasné)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@djlaco Podľa predbežných správ vraj EC nebude tr…
@petersd tak pisu, ze bude poradovnik podla uspory, tak pravdepodovne bude nejaky potrebny ...
Odpovedať
Bez EC neviem ako zistia usporu. Za mna bude musiet byt EC.
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od djlaco:

Bez EC neviem ako zistia usporu. Za mna bude musi…
@djlaco zatial je to podla mna iba ich zbozne prianie- vraj EC alebo nejaky ekvivalent bola poziadavka EK pri schvalovani tejto formy podpory. Takze predpokladam ze momentalne rokuju s EK o moznostiach zmeny. Obavam sa ale ze moc neuspeju, EK neda peniaze na nejake "verimvboha uspory". To by aj vysvetlovalo, preco tato vyzva prichadza s tak vyraznym odstupom od ostatnych doterajsich.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?