Najlepšie na hluk?

Ahojte. Máme 1 stenu 1 m od súkromnej cesty, dali sme vysoký 2.40 m plot, pomohlo ale nie uplne. Nie je to hlavna cesta, sukromna k 6tim domom. Cize nie je premavka ako v Prahe. Premyslam ci na tu stranu nedat mineralnu vatu alebo ten sivy stlaceny PS. Som uz zufala.
Odpovedať
no vata vs eps je dost zasadny rozdiel :D ako mozete rozmyslat o eps vobec ? precitali ste si aspon zakladne udaje alebo skusenosti ? resp otazka je aka ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

no vata vs eps je dost zasadny rozdiel :D ako moz…
@shadowmilan nie neprecitala, skor ma zaujimaju nazory ludi nie google, lebo realita je casto ina... skor ma zaujimaju nazory ludi, ktori su v podobnej situacii ako ja 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od elicea:

@shadowmilan nie neprecitala, skor ma zaujimaju n…
@elicea tak potom vyhladavanie tu :)
Odpovedať

Ahojte. Máme 1 stenu 1 m od súkromnej cesty, dali…
@elicea aky "hluk", kedy a komu vadí, ked tam nie je takmer žiadna doprava, aka je skladba domu, zateplenie a typ okien?
Odpovedať
Skús pogoogliť zvukovoizolačné materiály vhodné aj do exteriéru. Tie by sa dali možno namontovať na ten plot.Treba to ale predtým odkonzultovať s odborníkmi - predajcami.
Odpovedať
Zvuk sa šíri vedením cez materiál, vo Vašom prípade zeminou od cesty do Vašich stien a podlahy. Ďalej sa zvuk šíri vzduchom a dostáva sa do Vášho domu cez najslapšie miesto a v tomto prípade to určite nebude murovaná stena, ktorú máte iste aspoň 300mm hrubú, ale to budú okná, dvere, strop ak je len z ľahkých materiálov, prípadne nejaké vetracie otvory. Ja to mám o niečo "jednoduchšie". Od malička mám po zápaloch perforáciu bubienka v jednom uchu. Stači mi si ľahnúť na to dobré ucho a mám s hlukom vystarané. 😊
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@elicea aky "hluk", kedy a komu vadí, ked tam nie…
@rudy1973 ale ked ide hore auto zobudi ma vzdy... 30tka tehla konkretne ta stena
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kntsz:

Zvuk sa šíri vedením cez materiál, vo Vašom prípa…
@kntsz okna z tej strany domu nemame vobec
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ralf364:

Skús pogoogliť zvukovoizolačné materiály vhodné a…
@ralf364 ved to konzultovala som a kazdy obhajuje to svoje, jeden ma taku skusenost, druhy taku 🤦‍♀️
Odpovedať
No celkovo mi to nejde akosi do hlavy. Aky hluk vam vlastne prekaza, kedze tam nie je taka velka premavka? Neda sa na to zvyknut? Ludia ziju aj pri zelezniciach, pri hlavnych cestach a nestazuju sa.
Odpovedať
podla mna najlepsie na odizolovanie aj zvuku budete mat pir panely. su lepsie ako polystyren ci vata. zateploval som nimi aj strechu aj dom a cenovo ma dobre vysli tie thermano z balex metal.
Odpovedať
Profilova fotka

@ralf364 ved to konzultovala som a kazdy obhajuje…
@elicea kup niekolko hektarov pola, v strede postav dom a budes mat klud od jedneho auta, co ta budi. Vlastne nie, potom tu prides plakat, ze ta budia vtaky a cvrcky. Tato tema skor zavana precitlivelostou ako nadmernym hlukom. Skusila som stuple do usi a potom navstevu lekara (a to nemyslim v zlom, to nie je normalne, ze ta zobudi jedno auto iduce hore kopcom, pokial zrovna nema pustene basy na pol dediny, treba hladat pricinu preco poriadne nespus)
Odpovedať
Článok sa načítava...

Ahojte. Máme 1 stenu 1 m od súkromnej cesty, dali…
@elicea Ako som čítal váše prvé príspevky, tak vy uprednostnujete subjektívny názor jednotlivca, pred technickými parametrami materiáov, ktoré si viete vyhladať na guugli? Zaujímavé. Napríklad môj názor by mohol byť že polystyrén je lepší zvukový izolant ako minerálna vlna. Aj keď podľa technických parametrov je lepší zvukový izolant minerálna vlna. Chorá doba toto, ludia dávajú prednosť pred názormi jednotlivca pred faktami vedecky podloženými. A teraz k veci, sú rôzne zvukovo izolačné materiály, stačí googliť. Napríklad taká minerálna vlna, prípadne teraz som riešil vodotesnú izoláciu na výrivku a natrafil som na zvukovo izolačnú gumovú penu, ktorá má aj dobré tepelno izolačné vlasntosti. https://www.profigaraz.sk/izolacne-ma...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maslenka47:

@elicea kup niekolko hektarov pola, v strede post…
@maslenka47 ty si prisla z modreho konika? tam su taketo chytre zeny 😊 kedze cakam druhe babo a sused ma dost besneho bojoveho psa, ktoreho nevenci a ma len na retazi, zaujima ma to hlavne preto az mi nebudi babo, lebo prve mi budilo extra...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dimin:

No celkovo mi to nejde akosi do hlavy. Aky hluk v…
@dimin ano ono osobne auta alebo tak OK ale ten pes a ked ide tatra alebo zumpa co je pravidelne k tym domom kazdy raz v mesiaci a nie v jeden den ale namatkovo o 5:30 je to psycho 😂
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marchenzo:

podla mna najlepsie na odizolovanie aj zvuku bude…
@marchenzo moc dakujem za nazor 🙏
Odpovedať

@kntsz okna z tej strany domu nemame vobec
@elicea Ale okná na dome hádam máte....🙂
Odpovedať
Zaujimave sledovat tuto vzorku diskutujucich. Ani sa potom nemozem cudovat, ze na Slovensku je tak, ako je. Pani si tu dala jednoduchu otazku ohladom utlmenia hluku z ulice. Miesto toho, aby ludia prisli s normalnymi navrhmi a napadmi, lebo vsak preto dala danu otazku na Modrej streche, tak ludia ju radsej zlyncuju. - najdi si na googli, nebud precitlivela, prestahuj sa na samotu, ... Ludia, vam fakt uz nacisto hrabe? Tolko zloby, nenavisti, frustracie, neochoty, ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurkoboss:

Zaujimave sledovat tuto vzorku diskutujucich. Ani…
@jurkoboss chápal by som otázku užívateľa , ktorý býva pri frekventovanej ceste , kde prach a hluk je obťažujúci faktor , kde nemôžeš ani oknom poriadne vyvetrať , ale riešiť "hluk" príležitostne prechádzajúceho auta po ulici,zo strany domu , kde nie sú ani okná , je aj 2,4 m murovaný plot , to by sme 90% v tejto krajine nemohli spať a normalne existovať, osobne po výmene starých 50 roč. okien si užívame doslova ticho v dome , okrem leta , keď sú okná dokorán a to máme cestu 4 m od domu, plot kovový / slniečko /a aj v noci je tam živá tínedžerská premávka a ráno lidi chodia od 4:30 do práce .... @kntsz to pomenoval odborne , vystižne ...
Odpovedať
Profilova fotka

@marchenzo moc dakujem za nazor 🙏
@marchenzo PIR panely v porovnaní s vhodnou vatou zvukový útlm určite budú mať len horší.....zato cenu s ktorej sa bude robiť mdlo..... @elicea dať na cudzie rady niekedy znamená robiť cudzie chyby (konkrétne pre PIR s jeho zvukovoizolačnou schopnosťou to tak bude 🙃). @jurkoboss ak sa Ti javí spektrum odpovedí natoľko bizardné že sa "nemozem cudovat, ze na Slovensku je tak, ako je."...tak by som povedal že len zapadáš Tvojho vlastného konceptu...nič si neporadil a z komára robíš somára 😅 lebo veľká časť príspevkov má racionálne jadro .... @elicea z toho čo ste tu napísali mi ako najjednoduchšie riešenie vychádza zabezpečiť proti hluku izbu kde spíte.....obklady stropu a stien- SDK predstena + vata, lepšie dvere a okno....v porovnaní s obkladaním plota to bude určite najlacnejšie a NEPOMERNE úinnejšie riešenie.....ale na také rozhodnutie by som vyhľadal odborníka s nejakým meraním hluku aby mi potvrdil čo je číselná realita v dB a čo bude realita v dB po úpravách.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

@jurkoboss chápal by som otázku užívateľa , ktorý…
@rudy1973 ja to beriem tak, ze kazdy ma hranice komfortu niekde inde. Tak ked sa niekto spyta na technicke moznosti utlmenia hluku, tak nebudem riesit, ci je to pre neho opodstatnene, alebo nie je. To je na kazdom z nas. A nie aby som niekoho poucoval, ci je ten hluk pre neho primerany, alebo nie je.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jurkoboss:

@rudy1973 ja to beriem tak, ze kazdy ma hranice …
@jurkoboss žiadateľka nechce utlmenie "hluku" , ale doslova utlmenie zvuku/vibrácií , prichádzajúceho z vonkajšieho prostredia , čo je nereálne pre normálnu nehnuteľnosť ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?