@rafko1234: no snad som to napisal dobre :-D
ide o to ze som povodne chcel 40cm tej 0,036 ako lacnejsej ale hodilo by sa mi mat tych 10 centi, tak som premyslal ci si nepriplatit za 0,039 a dat jej len 30cm
Nechapem ako moze byt lepsia izolacia 0,036 lacnejsia ako 0,039. Pretoze aby si dosiahol izolacne vlastnosti 40cm 0,036 tak by si musel pouzit priblizne 50cm 0,039. Ale ak ti niekto naozaj ponuka 0,036 lacnejsie ako 0,039tku tak nevahaj a nakup tu 0,036tku.
Ja ked som chcel usetrit par centimetrov stropu v jednej casti domu , tak som pouzil 32 centimetrov unirolu profi 0,033 , ktory bol teda o dost drahsi ako 0,036 unirol plus.
Teda este raz :-) Mne ked to chlapi od isoveru ratali tak mi povedli 40cm 0,036tky ma take iste vlastnosti ako 32 cm 0,033 , ale ta uspora v cm je aj o nieco drahsia. Je uz na tebe co si mozes dovolit. Ja som tu drahsiu izolaciu dal len na nevyhnutne miesta , kde som chcel zachovat vyssiu vysku stropu , a do zvysku som napchal tych 40 cm 0,036.
@rafko1234: takze priblizne raz tolko za meter, otazka je uz len kolko centi sa vyrovna 40centi 0,039...
A na tu jednu kupelku by to nebolo az take hrozne
Fukana je idealna do rekonstrukcie, kde treba izolovat dodatocne, a tiez do bungalovu, lebo utesni vsetky skary medzi krokvami. Okem toho do nej nelezu mysi. Stecozell.
Fúkaná izolácia je vhodná do novostavieb a tak tiež do rekonštrukcií. Obrovskou výhodou fúkaných izolácií je celistvosť izolácie, to jest bez tepelných mostov, bez škár. Pri fúkanej drevovláknitej izolácií treba myslieť na to, že tento izolačný materiál patrí do kategórií E (reakcia na oheň). Preto treba posilniť celú konštrukciu z protipožiarneho hľadiska aby ste sa dostali aspoň na hodnotu REI 30.
@y2k Ak by ste mali záujem o kvalitné zateplenie kontaktujte nás na mail . Pomôžeme Vám s technickým riešením a tak tiež výberom tej správnej tepelnej izolácie pre Váš domček.
@y2k je drahsia asi 3krat, ale netreba zabudat na pracu. Fukana je vratane roboty. Okrem toho mozes nafukat najprv menej, a dofukat dalsiu vrstvu neskor, ak bude unik tepla velky. Predpokladam, ze nechces urobit pasiv. Ak kuris plynom alebo tepelnym cerpadlom, netreba izolovat tak masivne. ja mam Steicozell od Vuno, som spokojny, len sa trochu prasi.
@fukanaizolacia: mail poslany, mozme pokracovat tam
@peto99: vata by ma mala vyjst okolo 800 E, fukana 4000 E, samozrejme aj s pracou
dofukat? ako? kedy? ked po izolacii sa da SDK a je konec :-)
pasiv urcite nie, kurim plynom, ale mam predimenzovane radiatory a kurim a chcem tak 40 stupnovou vodou
@peto99 "dofukat dalsiu vrstvu neskor, ak bude unik tepla velky" - to co znamena "velky"? Ked prekuri celu vyplatu, ci ked mu budu zo stropu vysiet cencule? Neviem si ani predstavit na zakladne coho sa da takto povedat...
@y2k treba si vypytat realnu hodnotu lambdy, ani pur nema lepsie vlastnosti ako drahsie vlny, pochybujem ze fukana ma, cize urcite neplati 25 fukanej = 40 vlny..