Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:
Dobrý deň, majstri odmietajú lepiť PUR penou PES… @bohdanjmd Je dobré podklad aj napenetrovať.Ja osobne som lepil na.betonový kvader ,doma na garazi,prvýkrat v zivote a ziadny problem a ukamarata sa pur penou lepila 16ka PS na starú 60rocnú omietku.Murar najskor nechcel pur penu ale nakoniec sa dal presvedčiť,a vobec si nesťažoval.Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:
Dobrý deň, majstri odmietajú lepiť PUR penou PES… @bohdanjmd ak to "majstri" odmietajú je najlepšie vymeniť majstrov (ak majiteľ tlačí na svoju verziu a výsledok bud estáť za starú belú -majstri slávnostne vyhlásia že to bolo jeho rozhodnutie.).....hrúbka EPS pri lepení nie je smerodajná. S penou si treba dávať väčší pozor (asi preto sa im do toho nechce) a použiť naozaj nízkorozťažnú.... pri starej omietke je potrebné aj kotviť.Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:
Ďakujem, zabudol som napísať, že po očistení chce… @bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na hreben) s pur, tak s lepidlom to ide lahsie - rychlejsie. Lebo natiahnes, pricapis, natiahnes, pricapis..., raz za cas ides doplnit lepidlo. Pri pene to je napenis, napenis, napenis, pockas, pricapis, pricapis, pricapis, pockas, dotlacis. A to cakanie su minuty a ked si na leseni, nemas vela miesta aby si mohol napenit naraz vela dosiek... Ked ale porovnavas pur s lepenim na buchty, tak podla mna radsej pauzovat ako nosit to mnozstvo lepidla... Inak z vlastnej skusenosti odporucam penu illbruck urcenu na lepenie etics, mala minimalnu postexpanziu a skoro vobec ju nebolo treba dodatocne pritlacat. Naopak ceresit a denbraven sa spravali presne opacne...Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:
Dobrý deň, majstri odmietajú lepiť PUR penou PES… @bohdanjmd ja som sa uz vyjadril a za tym si stojim. Je od tej doby 7 rokov a vsetko v pohode , na brizolite. Od tej doby som uz lepidlo na lepenie nemiesal. Vymen majstrov, Ta pena je super vecOdpoveď na príspevok od eagleowl:
@bohdanjmd ak to "majstri" odmietajú je najlepšie… @eagleowl nekotvil som na brizoli vobec, drzi to jak ma. Pouzival som nizkoespanznu Ceresit, myslim ruzova bolaOdpoveď na príspevok od minoo:
@bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na … @minoo Robil si s penou? Toto co pises je cista blbost,,Pri pene to je napenis, napenis, napenis, pockas, pricapis, pricapis, pricapis, pockas, dotlacis. A to cakanie su minuty a ked si na leseni, nemas vela miesta aby si mohol napenit naraz vela dosiek.,,Co 3x penis?naco cakat?preco 3x pricapis?naco mas cakat?Odpoveď na príspevok od radoslav78:
@minoo Robil si s penou? Toto co pises je cista b… @radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si rozraba priebezne viacero dosiek nakolko pena potrebuje chvilocku na zavadnutieOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si roz… @sousedekovci89 kazdy ma iny system. Ja som nerozrabal viacero. Jednu nastriekal,nacapil , nastriekal druhu nacapil, pripadne sa vratil k predchadzajuce, do 5 minut vies upravovat. Ale zas nech si robi kazdy ako vie. Ja som svoje skusenosti napisal, kto chce nech ma kontaktuje sukromne cez spravu. majte saOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si roz… @sousedekovci89 exacto... @radoslav78 tebe sa cerstva pena po nacapeni nesplasla? Mne hej, lepsi vysledok som mal s trochu zavadnutou, ked trochu zozuvackovatela...Odpoveď na príspevok od radoslav78:
@sousedekovci89 kazdy ma iny system. Ja som neroz… @radoslav78 no postup ktory zvolil @minoo je pri lepeni na penu odporucany.Odpoveď na príspevok od minoo:
@bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na … @minoo ano, to je dobry postreh... pouzival som ct84 ale uz som od toho upustil... nehovoriac o tom, ze stoji skoro 15€ tubaOdpoveď na príspevok od minoo:
@sousedekovci89 exacto... @radoslav78 tebe sa cer… @minoo nie mne to islo uplne v pohode, vravim Ceresit ruzova myslim, nizko espanzna. Dokonca aj na podbitie, kde som mal osb som lepil 2cm polystyren a drzalo to v pohodeOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@radoslav78 no postup ktory zvolil @minoo je pri … @sousedekovci89 ja nevravim ze je zly, ale vela veci mas odporucanych,napisanych a podobne, no ked zistis ze to tak nie je tak hladas sposob ako Ti to ide. Aj napriklad piect mas podla knihy pagace 15 minut na 180C, no ked to robis zistis ze ich musis piect na 190C a 18minut, prikladOdpoveď na príspevok od minoo:
Robil som to len na svojom dome a popravde nedam … @minoo ano to som spominal ze do cca 5 minut musis kontrovat dosky, no odtlacenie bolo minimalne by som povedal ziadne. Vravim treba si to kontrolovat, neponahlat saOdpoveď na príspevok od kejsix:
@minoo ano, to je dobry postreh... pouzival som c… @kejsix ct84 vravis o pene na dosky?15€? to fakt? Ja som ten ceresit kupoval v 2017 v 10 percentnej zlave za cca 7€, teraz stoji do 10€ myslim a ak si dobre pametam vydatnost jednej tuby bola cez 10m2Odpoveď na príspevok od minoo:
Robil som to len na svojom dome a popravde nedam … @minoo nic som nekotvil nikdeOdpoveď na príspevok od radoslav78:
@eagleowl nekotvil som na brizoli vobec, drzi to … @radoslav78 netvrdím že kotviť sa musí....pokiaľ človek vie že brizolit je 100% pevný tak netreba.....ale vie to ?....... Ja som EPS lepil penou a nekotvil.....ale to bola novostavba. Mám identickú skúsenosť ako minoo: "illbruck na lepenie etics, mala minimalnu postexpanziu"... denbraven je horší...jediná výhoda je že ho dostať všade a illbruck nie.Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:
Ďakujem za cenné rady... Tiež som mal obavy z vŕt… @bohdanjmd aka vyska bude toho ?Niekde som cital ze do 3,5m netreba kotvit. ale to som len cital. Vravim ja na brizolit som nekotvil