Lepenie EPS pur penou na brizolit

Dobry den. Ma niekto skusenosti s lepenim polystyrenu s pur penou na brizolit? drzi to dobre? Je to v podstate drsny povrch tak predpokladam ze to bude ok? potrebujem ho este kotvit?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@stefan352 neviem ci ta otazka je este aktualna,ale toto iste som robil
Odpovedať
Profilova fotka
Otázne je či drží brizolit.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton drzi to bolo prve co som testoval, mensie pukliny som samozrejme obuchal
Odpovedať
@radoslav78 je to blbosť! Penou lepiť na dokonalé rovné steny to áno , ale na krivé je to utrpenie. Padá to trocha odlepite a už to nedrží. Ja som po osobných skúsenostiach s penou skončil po minuti 2 sprejov a pekne pokračoval lepidlom.
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek keby to bola blbost tak to sem nepisem. Preco dokonale rovne? v com je krivy brizolit? akurat nerovnost povrchu nie krive. Mne to islo ako nic a drzi to super. Ako sorry ale ty si musel robit nieco zle
Odpovedať
Profilova fotka
@gkrivanek na 50m2 som minul cca 4,5 tuby alebo teda necelych 5 tub v poslednej mi este daco zostalo
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 rokoch
Profilova fotka
Dobrý deň, majstri odmietajú lepiť PUR penou PES 200mm a nie len na brizolit, že sa s tým príšerne robí. Aké máte skúsenosti vy? Stenu 200m2 so starým brizolitom z 50tych rokov chcem dať vyvapkovať vodou ak by som ju lepil PUR, alebo vyfúkať vzduchom ak lepidlom, tak aby som ju očistil od prachu a od nesúdržného povrchu, malých zrniek kameniva v brizolite. Stena je inak súdržná, ale radšej by som kvôli váhe použil na lepenie PUR. Ďakujem pekne Bohdan
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od bohdanjmd:

Dobrý deň, majstri odmietajú lepiť PUR penou PES…
@bohdanjmd Je dobré podklad aj napenetrovať.Ja osobne som lepil na.betonový kvader ,doma na garazi,prvýkrat v zivote a ziadny problem a ukamarata sa pur penou lepila 16ka PS na starú 60rocnú omietku.Murar najskor nechcel pur penu ale nakoniec sa dal presvedčiť,a vobec si nesťažoval.
Odpovedať
Profilova fotka

@bohdanjmd ak to "majstri" odmietajú je najlepšie vymeniť majstrov (ak majiteľ tlačí na svoju verziu a výsledok bud estáť za starú belú -majstri slávnostne vyhlásia že to bolo jeho rozhodnutie.).....hrúbka EPS pri lepení nie je smerodajná. S penou si treba dávať väčší pozor (asi preto sa im do toho nechce) a použiť naozaj nízkorozťažnú.... pri starej omietke je potrebné aj kotviť.
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem, zabudol som napísať, že po očistení chcem aj penetrovať a popri lepení aj kotviť. Zatiaľ som nenašiel majstra čo by prijal PUR penu, pričom výhovorky sa rôznia, potreba väčšej rovinnatosti, iné časy uvädnutia práce a dlhšie časy na pritláčanie pridržanie, inak že sa to odďaluje od stany. Čo je na tejto technológii iné, že si musia zvyknúť a meniť pôvodný postup s lepidlom, prípadne na čo si prosím majú dať pozor?
Odpovedať

Ďakujem, zabudol som napísať, že po očistení chce…
@bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na hreben) s pur, tak s lepidlom to ide lahsie - rychlejsie. Lebo natiahnes, pricapis, natiahnes, pricapis..., raz za cas ides doplnit lepidlo. Pri pene to je napenis, napenis, napenis, pockas, pricapis, pricapis, pricapis, pockas, dotlacis. A to cakanie su minuty a ked si na leseni, nemas vela miesta aby si mohol napenit naraz vela dosiek... Ked ale porovnavas pur s lepenim na buchty, tak podla mna radsej pauzovat ako nosit to mnozstvo lepidla... Inak z vlastnej skusenosti odporucam penu illbruck urcenu na lepenie etics, mala minimalnu postexpanziu a skoro vobec ju nebolo treba dodatocne pritlacat. Naopak ceresit a denbraven sa spravali presne opacne...
Odpovedať
ja som brizolit ovapkoval a bez penetracie sa lepidlo lepidlom po kraji ramik a buchty ...drzi bez problemu, ak sa to odtrhne, tak aj s brizolitom, treba si poriadne prejst a pobuchavay ci nieje dute niekde a pod ja jedno mieste pod brizolitom som mal normalne vyzrane tu vratvu od mravcov a len som tukol a padlo to dole :D penu som tiez skusal, drzi rovnako chlapi co to prisli robit ale ze robia s lepidlom a mne to bolo jedno :D cenovo je to podobne ... s lepidlom sa zrovmaju vacsie nerovnosti a s penou zas treba ale vediet kolko nechat vyzriet nez sa nalepi, uz potom neodlepovat ... lepidlo viac odpusti odlepi sa a prida sa material ... pena sa stlaci a musela by sa davat uplne nanovo, takze narocnejsie na skusenost :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@bohdanjmd ja som sa uz vyjadril a za tym si stojim. Je od tej doby 7 rokov a vsetko v pohode , na brizolite. Od tej doby som uz lepidlo na lepenie nemiesal. Vymen majstrov, Ta pena je super vec
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od eagleowl:

@bohdanjmd ak to "majstri" odmietajú je najlepšie…
@eagleowl nekotvil som na brizoli vobec, drzi to jak ma. Pouzival som nizkoespanznu Ceresit, myslim ruzova bola
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od minoo:

@bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na …
@minoo Robil si s penou? Toto co pises je cista blbost,,Pri pene to je napenis, napenis, napenis, pockas, pricapis, pricapis, pricapis, pockas, dotlacis. A to cakanie su minuty a ked si na leseni, nemas vela miesta aby si mohol napenit naraz vela dosiek.,,Co 3x penis?naco cakat?preco 3x pricapis?naco mas cakat?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od radoslav78:

@minoo Robil si s penou? Toto co pises je cista b…
@radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si rozraba priebezne viacero dosiek nakolko pena potrebuje chvilocku na zavadnutie
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:

@radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si roz…
@sousedekovci89 kazdy ma iny system. Ja som nerozrabal viacero. Jednu nastriekal,nacapil , nastriekal druhu nacapil, pripadne sa vratil k predchadzajuce, do 5 minut vies upravovat. Ale zas nech si robi kazdy ako vie. Ja som svoje skusenosti napisal, kto chce nech ma kontaktuje sukromne cez spravu. majte sa
Odpovedať

@radoslav78 myslim ze tym chcel povedat ze si roz…
@sousedekovci89 exacto... @radoslav78 tebe sa cerstva pena po nacapeni nesplasla? Mne hej, lepsi vysledok som mal s trochu zavadnutou, ked trochu zozuvackovatela...
Odpovedať

@sousedekovci89 kazdy ma iny system. Ja som neroz…
@radoslav78 no postup ktory zvolil @minoo je pri lepeni na penu odporucany.
Odpovedať
Robil som to len na svojom dome a popravde nedam ruku do ohna za to, ze to je idealny postup a uz si ani presne nepamatam co presne bol dovod, ze som to robil tak, neviem ci mi aj viac neodtlacalo dosky, ked som ju hned capil... Pamatam si, ze som skusal viac pien a viac postupov... Ale robil som to sam a dnes by som uz lepil na hreben (pri rovnom povrchu). Spodky balkonov som lepil tak a bolo to jednoduchsie a blbovzdornejsie - ked sa pri pene zabudnes vratit skontrolovat, ci ti neodtlacilo, uz ju nedorovnas... A co sa tyka kotvenia, nekotvil som ani jeden postup, ale keby to slo na buchty, bal by som sa tej vahy bez kotvenia...
Odpovedať

@bohdanjmd ked porovnavas celoplosne lepenie (na …
@minoo ano, to je dobry postreh... pouzival som ct84 ale uz som od toho upustil... nehovoriac o tom, ze stoji skoro 15€ tuba
Odpovedať
Profilova fotka

@sousedekovci89 exacto... @radoslav78 tebe sa cer…
@minoo nie mne to islo uplne v pohode, vravim Ceresit ruzova myslim, nizko espanzna. Dokonca aj na podbitie, kde som mal osb som lepil 2cm polystyren a drzalo to v pohode
Odpovedať
Profilova fotka

@radoslav78 no postup ktory zvolil @minoo je pri …
@sousedekovci89 ja nevravim ze je zly, ale vela veci mas odporucanych,napisanych a podobne, no ked zistis ze to tak nie je tak hladas sposob ako Ti to ide. Aj napriklad piect mas podla knihy pagace 15 minut na 180C, no ked to robis zistis ze ich musis piect na 190C a 18minut, priklad
Odpovedať
Profilova fotka

Robil som to len na svojom dome a popravde nedam …
@minoo ano to som spominal ze do cca 5 minut musis kontrovat dosky, no odtlacenie bolo minimalne by som povedal ziadne. Vravim treba si to kontrolovat, neponahlat sa
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kejsix:

@minoo ano, to je dobry postreh... pouzival som c…
@kejsix ct84 vravis o pene na dosky?15€? to fakt? Ja som ten ceresit kupoval v 2017 v 10 percentnej zlave za cca 7€, teraz stoji do 10€ myslim a ak si dobre pametam vydatnost jednej tuby bola cez 10m2
Odpovedať
Profilova fotka

Robil som to len na svojom dome a popravde nedam …
@minoo nic som nekotvil nikde
Odpovedať
Profilova fotka

@eagleowl nekotvil som na brizoli vobec, drzi to …
@radoslav78 netvrdím že kotviť sa musí....pokiaľ človek vie že brizolit je 100% pevný tak netreba.....ale vie to ?....... Ja som EPS lepil penou a nekotvil.....ale to bola novostavba. Mám identickú skúsenosť ako minoo: "illbruck na lepenie etics, mala minimalnu postexpanziu"... denbraven je horší...jediná výhoda je že ho dostať všade a illbruck nie.
Odpovedať
ja som tiez nechcel kotvit, ale dali sme 2ks na jednu dosku ... bol som to ochotny akceptovat, lebo napr isover ti je schopny napocitat oficialne aj 10-12 kotiev m2 pri rekonstrukcii fasady :D a tiez zalezi z coho je dom, ak napr palena tehla a pod, natom este 2-3cm brizolit, tak musis mat fest dlhsie kotvy a to ide na cenu a zaroven vrtat do takej tehly je doslova loteria ci tam ta hmozdina bude drzat ... teda, ona "bude" lebo bude zapichnuta v eps ale realne keby si ju potiahol, asi ju vytiahnes takze 2ks bolo max co som bol ochotny zainvestovat :D
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem za cenné rady... Tiež som mal obavy z vŕtania stien z ľahkého vápencového kameňa (tuffá) z 30-50tych rokov, no nakoniec som sa rozhodol, že kotviť budem dlhými plastovými tuším zapustenými kotvami zakrytými terčíkom z PES a na vŕtanie budem dohliadať aby to vŕtali zľahka kvalitnými vŕtačkami - žiadne zbíjačky a podobne, čo by rozbili 60cm stenu. Odporúčajú to všetci výrobcovia.
Odpovedať
Profilova fotka

Ďakujem za cenné rady... Tiež som mal obavy z vŕt…
@bohdanjmd aka vyska bude toho ?Niekde som cital ze do 3,5m netreba kotvit. ale to som len cital. Vravim ja na brizolit som nekotvil
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?