Kocka - zateplenie strechy

Zdravím všetkých, som tu nový, a budem častý prispievateľ, kúpili sme kocku 80roky v zachovalom stave. Strecha (ani ostatok domu), nie je zatial izolovaný. Strecha je plochá, 2x komín, s novou (1rok) krytinou (asfaltové pásy). Možnosť 1 nalepiť polystyrén zospodu a prekryť to sadrokartónom. Vrchná časť strechy nie je izolovaná. Obávam sa rosného bodu/ kondenzu. Je to totálny nezmysel? Možnosť 2 Nalepiť na asfaltové pásy polystyrén, a ako to zaizolovať zvrchu? Nalepiť na polystyren OSB dosky a nataviť asfaltové pásy? Prekryť to plechovou strechou? Najlepší pomer cena/funkčnosť, jednoduchosť.
Odpovedať
Profilova fotka
to je jedno co tam das.., len si zapamataj, ze finalna vrstva by mala byt EPDM folia.., predtym, ale nezabudni zburat tie dva kominy...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mimms:

to je jedno co tam das.., len si zapamataj, ze fi…
@mimms Kľudne môže použiť aj PVC prípadne TPO
Odpovedať
Mas tam uz asfaltove pásy,to uz mas hotovu parozabranu, na to daj podlahovy polystyren hr. podla tepel. posudku (ja osobne by som dal min. 20cm v dvoch vrstvách) ,geotextiliu a krytinu..najlepsie fatrafol alebo siku ,ale mozes podla moznosti aj modifik. asfaltové pásy...ps tiez mam kocku dom 😉
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zufrick:

Mas tam uz asfaltove pásy,to uz mas hotovu paroza…
@zufrick pozeral som videa, polystyren by som nalepil na lepidlo klasicky ale ten fatrafol ako nalepim/prichytim aby neuletel? Dnes som videl riesenie v striekanej pene na strechu s epoxidovym naterom/upravou. Tiez ma to zaujalo. Hladam lasne a ucinne riesenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benzo320:

@zufrick pozeral som videa, polystyren by som na…
@benzo320 co je lacne riesenie?...ides robit strechu a pozeras striekanu penu?
Odpovedať
Ako sme zateplovali strechu?nuz kedze si vsetko robime sami,tak aj zateplenie strechy sme robili sami. Muz urobil do steny dieru,kde sme zistili,ze mame 2strechy,jedna bola stara a nad nou bola nova,kedze som sa tam zmestila,muz uz nie tak som sa plazila a ukladala vatu jedna vedla druhej az kym sme nespravili celu strechu,3dni roboty,400eur nas stala vata 20tka,dokonca ani nepichala takze holymi rukami som ju chytala. Tiez sme zateplili aj stropy ale to uz polystyrenom.
Odpovedať
Kedy si som ale dostala tu na streche ponuku fukanu penu okolo 1000eur bolo vtedy za vsetko.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od benzo320:

@zufrick pozeral som videa, polystyren by som na…
@benzo320 ja mam plochu strechu s atikou a skladbu som dal z dola hore. beton strop, asfaltove pasy, pvc folia, 40cm EPS, EPS spadove kliny, OSB doska, geotextilia, EPDM, strk.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?