Odpoveď na príspevok od celiandrah:
Preco by to nemalo fungovat? Ved prave to ze fyzi… @celiandrah to fakt myslis, ze prestup tepla cez stavebne materialy ochladi cely dom ak bude klima fukat studeny vzduch na najvyssom bode schodiska? Aby sa ochladili izby cez steny a dvere, musel by byt na tej chodbe truparen, nesmelo by tam byt schodisko po ktorom stecie studeny vzduch na prizemie. (a to este neberiem do uvahy fakt, ze tie izby su ohriebane cez steny a okna zvonka)Odpoveď na príspevok od celiandrah:
Preco by to nemalo fungovat? Ved prave to ze fyzi… @celiandrah No to teda nie je, pretoze par mm skla alebo plastu porovnavat so stavebnymi konstrukciami je uplne mimo.Odpoveď na príspevok od celiandrah:
@zita19, @kejsix, Neviem aka predstavivost Vas do… @celiandrah Neviem čo presne myslíš pod nutnosťou exteriérového tienenia - každopádne ja nemám žiadne exteriérové tienenie a klimatizácia mi v pohode vychladí vrchné poschodie a na spodnom ju nejako netreba - teplota v interiéri málokedy presiahne 26°. To už musí byť vonku cez 34°-35°. Nie žeby keď zapnem klímu dole nestiahla teplotu pod 26° ale príde mi to už na také to domáce chodenie dnu - von a späť ako priveľký teplotný skok.Odpoveď na príspevok od pomoni:
S odstupom casu.... prosim o skusenosti tych, co … @pomoni Máme klimatizáciu v poschodovom dome 170m2 3,5 mitsibishi ma naklápacie lamely a úplne v pohode vychladi dom na vrch 23C a spodok 23,5-24C záleží či sa variOdpoveď na príspevok od adam24:
@pomoni Máme klimatizáciu v poschodovom dome 170… @adam24 dakujem za odpoved, super....my mame len 110m2 takze ak by to bolo aspon takto nam to uplne staci