Odpoveď na príspevok od peterr66:
Ahojte potrebujem čo najlepšie zaizolovať jednu m… @peterr66 To zalezi od poziadaviek. Ako su izolovane steny zvonku? Bude to chladny sklad 13-15, alebo chladiaca miestnost 4-8? Su poziadavky z hygieny?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 To zalezi od poziadaviek. Ako su izolov… @kejsix z vonka zateplené eps 15 CM. A áno bude to sklad potravin (chladný sklad okolo15 stupňov + - )Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix z vonka zateplené eps 15 CM. A áno bude … @peterr66 Neizoloval by som to. To sa neoplati pri takych rozdieloch. Hydroizolacia pre vytvorenie parotesnej roviny, obklad po strop a vybavené. Pozor, nie každá klíma vie 15°C.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 Neizoloval by som to. To sa neoplati pr… @kejsix ak by som chcel aj nižsiu teplotu ? Čím to chladiť maš skusenosť/vedomosť ?Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix ak by som chcel aj nižsiu teplotu ? Čím t… @peterr66 Ja chladím na 17, stačí mi klasika komerčná klíma. Záleží, čo chceš. Chladenie statické? Existujú aj komerčné klímy pre chladné sklady: https://www.lacna-klima.sk/Chladiace-... alebo potom riešenie na mieru.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 Ja chladím na 17, stačí mi klasika kome… @kejsix musím to ešte naštudovať. Sklad má byť určeny na potraviny a hotove výrobky (cukrárina) samozrejme budú zvlašť chladničky mrazničky a výroba bude mala možno by stačila aj obyčajna klíma.Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix musím to ešte naštudovať. Sklad má byť ur… @peterr66 Hotové vyrobky majú presne stanovené teploty skladovania, tam sa hybes okolo 4°C, to potrebujes chladiacu miestnost a nie studeny sklad. Studeny sklad v cukrarine je tak na cokoladu, frutafily, ovocie, kvety na zdobenie a podobne. Nic ma do toho, ale bol si sa uz informovat na hygiene? Oni Ti v ramci moznosti pomerne ochotne vysvetlia, co a ako.Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix musím to ešte naštudovať. Sklad má byť ur… @peterr66 Na mrazničky bacha, tam su osobitne predpisy! Je jednoduchšie ich nepriznať pri spúšťaní výroby..Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix musím to ešte naštudovať. Sklad má byť ur… @peterr66 A mimochodom, je neprípustné mixovat hotové výrobky so surovinami v chladenom priestore.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 Hotové vyrobky majú presne stanovené te… @kejsix sklad o takejto teplote budú suplovať chladničky išlo by skôr o sklad na potraviny a výrobky ktoré nieje potrebné davať hneď do chladničky ale tiež aby sa nepotili v dielni. Aj keď vo vyhlaške by chladný sklad mal mať 8-10 stupňov do akej miery je to potrebné dodržiavať no to neviemOdpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 A mimochodom, je neprípustné mixovat ho… @kejsix asi maš skúsenosti mám ešte otázku suchý sklad na potraviny je potrebné ho mať stavebné oddelený alebo môže bý v rámci "skrine/ police/..." V rámci dielne ??Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix sklad o takejto teplote budú suplovať chl… @peterr66 Preto odporúčam spýtať sa vopred na hygiene. Od určitého objemu sa vyžaduje záznamník teploty v chladenom priestore pre kontrolu..Odpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix asi maš skúsenosti mám ešte otázku suchý … @peterr66 To záleží od objemu výroby, všetko je v potravinovom kódexe SR, ja mám už tieto veci šťastne za sebou, nepamätám si všetko.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@peterr66 Preto odporúčam spýtať sa vopred na hyg… @kejsix bol som tam dávnejšie keď som sa len pohrával s myšlienkou moc som sa nedozvedel akurát to čo je vo vyhláške. Treba mať chladný sklad a suchý sklad. + Chladnička mraznička. Ale asi budem musieť isť znova keď sa chcem pohnuťOdpoveď na príspevok od peterr66:
@kejsix bol som tam dávnejšie keď som sa len pohr… @peterr66 Spadate pod koho? V DK je niečo? Či Žilina?